Хотелиерите в Европа преосмислиха бизнес моделите си

Фиксираните наеми се оказват предизвикателство за представителите на сектора
16 юни 2020 19:13, Ния Христова
0
Хотелиерите в Европа преосмислиха бизнес моделите си
Снимка: Pixabay
Сегашният момент не е подходящ за притежанието на хотел, независимо дали той работи. Пандемията от коронавирус нанесен пагубен удар върху сектора и малцина са печелившите в него, пише S&P Global Market Intelligence в свой анализ, цитирани от Bloomberg TV Bulgaria
 
Много собственици на хотели вече смятат моделите си за неустойчиви. 
 
Още през март Travelodge Hotels, която е базирана във Великобритания и собственост на Goldman Sachs, Avenue Capital и GoldenTree, заяви, че ще отложи плащанията на наемите, след като за второто тримесечие не успя да си плати сметките. 
 
В началото на юни компанията стартира процес по несъстоятелност, чрез който се надява да успее да плати половината от наемите си за 2020 г. и 2021 г. Междувременно REIT, която предоставя 123 от 564-те имота, оперирани от бранда, се противопостави на тези планове. 
 
Кристиан Мол, ръководител в EY, заяви в интервю, че настоящата криза значи, че операторите на хотели, които използват подобни фиксирани модели за изплащане на наемите си, вероятно ще се склонят да потърсят алтернативи, включително за договори, които зависят в по-голяма степен от приходите им. 
 
"Наемателите са тотално незащитени с фиксираните наеми в настоящата ситуация, което често се превръща в повод за спорове между тях и наемодателите", твърди той. 
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари