Поругаха паметник на Шарл де Гол във Франция

На пиедестала е надраскан надпис "робовладелец"
Обновена: 16 юни 2020 08:44 | 16 юни 2020 08:30, Елка Василева
45
Поругаха паметник на Шарл де Гол във Франция
Паметник на Шарл де Гол в Париж. Снимка: архив, БГНЕС

Бюст-паметник на бившия президент на Франция Шарл де Гол в северната френска община Омон е бил поруган, като главата е била залята с оранжева боя, а на пиедестала е бил надраскан надпис "робовладелец", предаде Франс прес.

Генерал Де Гол е национален герой от съпротивата срещу нацистката окупация. Робството е премахнато във Франция още през 1848 година.

Още по темата

В неделя президентът Еманюел Макрон заяви, че ще е безкомпромисен към расизма, но няма да позволи да бъде изтрито никое име или събитие от историята на Франция и че няма да демонтира паметници, припомня БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Петър Илиев68 преди 3 години
Истинските расисти не са белокожите. Какво ми пука дали покрай мен се движат черни, жълти, червени, кучета, котки, слонове, крокодили... Все живинки, дадени от горе. Имало е колониализъм, робство, да, но те не могат да преодолеят комплекса си за малоценност, дори и след като имаше и президент "негърче", разноцветен, другоцветен.Аз какво, зелен ли да се боядисам?До колкото си спомням миналата година в страната на необятните възможности има 66 жертви на полицейско насилие.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До джо"Как точно ни пият от кръвчицата"Как ли не, но нека започнем с едно кръвопускане, което наскоро прекратихме: плащаме 50% по-ниска цена на газа.
35
0
 
2
 
! Отговори
Историчка преди 3 години
До Вземи читай повече Патриаршията е била призната през май 1953 от Вселенската църква под натиска на СССР за да има послушна БПЦ, която да се управлява от София, а не от Истанбул. Тогава питам аз защо Фердинанд и Борис 3 - "великите" царе не успяха да се преборят с Вселенската църква за признаване?
34
0
 
2
 
! Отговори
@ преди 3 години
haha нямало да позволи, смях! Докато не се разгърнат войници и не почнат да стрелят по тези ***, те ще вярват, че са безнаказани и могат да рушат спокойно! Колко осъдени има? Нула!
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Толерантен / 23/по твой съвет потърсих статията "Белите роби" и я прочетох. Препоръчвам и на останалите да я прочетат. Достатъчно е само да напишат заглавието в Гугъл.
32
2
 
3
 
! Отговори
Вземи читай повече преди 3 години
До ИсторичкаИ се образовай кой е агента Стефан и защо точно януари 1945 е обявена "независимостьта" на патриаршията...Защо точно тогава...Освен това прочети за съдбата на стотици свещеници, убити от балканските мекерета на грузинския сифилистик- например Борис Неврокопски и други.
31
0
 
8
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Много бавно и много мъчително ще схванете, че либерастията и толерастията водят до унищожение от диваците, които подкрепяте.
30
5
 
13
 
! Отговори
джо преди 3 години
до Анонимен 29 Как точно ни пият кръвчицата Руските " поробители"? Май ти не си в час и трябва да пробваш все пак някакво лечение.
29
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИсторичкаПий си хапечетата и не пропагандирай в полза на руските ни поробители, които и до днес ни пият от кръвчицата.
28
0
 
34
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Не е проблем, че някакво *** е направило простотия. Не е страшно, че полицията не го е хванала. Страшното е, че се напълни с толерасти, жендъри и всякакви фенове на мигранти, гей сватби и много полове. И те стоят и гледат в захлас как африканците им убиват държавите и обществата.
27
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропаднали държави
26
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тия вандалщини сами си го набиват. Лъснаха им задниците, с което показаха истинското си лице.
25
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представете си какво ще стане ако поругаят паметник на Мао в Китай ?
24
0
 
43
 
! Отговори
мак преди 3 години
Това са последиците от толерантност. Варварство и нищо друго. Искат права и специално отношение, но от какъв зор и кой им е длъжен? Защо мислят, че са по-по-най? Не искат мирни протести, толкова им е акъла, че вандалстват. Сами "работят" за лошо мнение за тях, а после се оплакват, че някой ги гледа накриво.
23
0
 
14
 
! Отговори
толерантен преди 3 години
Потърсете статията "Белите роби". В izvanredno.info
22
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диваците рушат цивилизацията, а лигльовците гледат, че и някои ги подкрепят.
21
41
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние кога ще съборим паметника на руските окупатори?
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гошо...ТъпотоАдрианчо? Захвана ли я с троленето рано сабахлям?
19
3
 
46
 
! Отговори
рускиня До ДДРОнег преди 3 години
бих искала да поправя. Всеки народ който позволява да цапоти паметници е жалък. Толкова лесно да залееш с боя един паметник - той няма да те отвърне. Много по сложно да се стегнеш и да оправиш живота своя и на своя народ - и точно тук революционния дух на цапотещи по паметници спира. По логика на пишман-свободолюбци трябва да съборим и египетските пирамиди - символ на рабството
18
0
 
39
 
! Отговори
човека с бича преди 3 години
Аз знам нещо хубаво за поругателите на Де Гол - един волски бич!