Британци пребиха зверски българин в Норич, возил ги в такси

Те се подигравали на акцента му
Обновена: 18 юни 2020 17:17 | 18 юни 2020 15:15, Нели Христова
278
Британци пребиха зверски българин в Норич, возил ги в такси
Снимка: Triangle News

Шофьор на такси от български произход е бил пребит от двама пасажери в Норич. 35-годишният Андей Андреев е бил ударен със стъклена бутилка и ритан докато не припаднал. Молбите му за помощ са записани от камерата в таксито му.

Инцидентът се случил в понеделник. Мъж на име Роки поръчва такси от ABC Taxis в Норич. На адреса е изпратен българинът, а там го чакат двама мъже - единият е бял, а другият е чернокож.

"Курсът беше кратък. Още щом се качиха в колата и чуха акцента ми започнаха да ме тормозят. Казах им да престанат или ще прекратя курса, но те продължиха да ме обиждат. За това спрях колата и натиснах паник бутона. Казах им да слязат и след това аз слязох от колата. Те излязоха след мен и единият ме удари по главата с бутилка. Аз паднах на земята и започнаха да ме ритат", разкава Андреев пред Mail Online. 

Българинът ги моли да спрат да го удрят по главата. Единият от мъжете се опитва да открадне часовника му. След няколко минути Андреев губи съзнание. Свестява се, но двамата мъже вече ги няма. Когато се качва в колата вижда, че цялото му лице е в кръв.

"Знаех, че не съм далеч от болницата, затова се закарах сам", казва българинът. Той има рана на главата, която медиците зашиват, както и по-повърхностни прорезни рани от стъклената бутилка. В болницата пристига и полицията, на която той дава показания.

Андрей Андреев се местви във Великобритания преди две години. От тогава работи и за ABC Taxis. Казва, че никога не е бил подлаган на такъв тормоз.

"Нямаше никаква причина мъжете да ме нападнат. Просто си вършех работата. Това наистина ми повлия психически  Харесвам работата си, но не знам дали ще мога да продължа. Инцидентът ме накара да стана по-тревожен. Все още изпитвам силна болка. Знам, че синините ще спаднат, но все още не мога да повярвам, че някой би направил това. Със сигурност бе заради произхода ми, защото двата мъже чуха акцента ми", казва Андреев.

Полицията в Норич разследва нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
7
 
8
 
! Отговори
Германец преди 3 години
...нямаше да си имат проблемите с тези дето се "цепят от колектива" - било черни, араби, мюсюлмани---Ще ме извиняваш, колега, но проблемите с въпросните групи са незначителни. Вярвай ми:) Колкото и да ви втълпяват друго. Може би просто ви казват това, което искате да чуете или по-скоро това, което им носи повече импресии на сайтчета като това тука.Кое носи повече импресии -- "Немски пенсионер уби жена си" или "Арабин закла дъщеря си"? Познай обаче кое се случва по-често, а за кое има статии.
114
10
 
14
 
! Отговори
Пфю преди 3 години
България ако излезе от ЕС,такива работи ще са ежедневие в собствената ни държава.И това ще е най-малкото което ще се случва на БГ-еецът.Братушките само това чакат да ни разформироват на парчета,разбира се най-хубавият пай ще е за тях,а останалото ще е анадолска провинция,населена с кюрди.
113
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия и САЩ българите не се считат за бели от местните. Трябваха ме близо две години за да го проумея. И изобщо не ства въпрос за роми, и пр., а за български студенти. Може да звучи като утеха, но гърци и италианци, също не се считат за бели. Така че домашният ни расизъм може да се натъкне на неочаквани проблеми.
112
17
 
4
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Същият таксиджийски манталитет виждаме и у нас. "Я, млъквай, да не те сваля" е реплика, доста често употребявана. Не малко репортажи е имало и за изпълнени закани, в смисъл - оставени пътници насред нищото. Само, че в UK си е намерил майстора. Ако беше решил да свали пътници, защото не му харесвало какво говорят, не в UK, а в Германия например, както и в повечето европейски държави, щеше да му се случаи абсюлотно същото. Ако беше в САЩ, защото там директно щяха да го застрелят.
111
24
 
15
 
! Отговори
Националист преди 3 години
Ами, аз съм също българин , но не ходя в Англия да работя. Стоя си в България и си живея като българин. Този "българин" пролича на ром и иска да мине за англичанин , но в Англия има повече черни от белите . Е, не е могъл да мине за чисто черен !
110
0
 
9
 
! Отговори
Чужденец преди 3 години
До Германец:Ако Запада, особено швабите, не бяха толкова завеяни, нямаше да си имат проблемите с тези дето се "цепят от колектива" - било черни, араби, мюсюлмани. Разделението идва оттам.
109
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най -ми "хареса", че натиснал паник бутона, след това го бият известно време докато загуби съзнание, после минава още време докато се свести и се закарал до спешна помощ!? оплаквайте се че нашите се бавят.
108
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъж на име Роки.....хахахаа...Роки Балбоа го е пребил. Другият път Мохамед Али ще си то поръча.
107
7
 
22
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Мдам, точно Гaньовците тука във форума, дето не изпускат възможност да разделят хората на бели/черни, европейци/африканци, християни/араби, столичани/селяни, трънали да се засягат, че и в Англия имало питеци като тях. Аре у лево.Пичът дано се оправи.
106
3
 
21
 
! Отговори
до Медуза с ланец преди 3 години
Айде либераста се обади. Върви счупи витрина за да се почувстваш по пълноценен и крещи Black lives Matter за да се почустваш по-полезен на света. После се прибери и си поръчай пица Доминос за награда и бъди горд.
105
6
 
16
 
! Отговори
?! преди 3 години
Орландовци и Обеля са престижно място за живот в сравнение с Норич....къв го дири там само той си знае...
104
4
 
15
 
! Отговори
на англосаксите преди 3 години
Величието им крадено, падението им закономерно.
103
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи българите бяхме определени като расисти, затова, че викали нещо на мач ... а че почти убиха наше момче по чисто расистки подбуди, сега ще мълчат като бити ******Заслужават си съдбата англичаните, затова черните ги превзеха и е справедливо !
102
39
 
11
 
! Отговори
Ей бакшишче преди 3 години
Изял си боят защото си ги оставил на сред пътя. Това, че са те обиждали за произходът ти си е тяхна работа и това, че не те харесват и те обиждат не е било достатъчна основателна причина да спреш таксито и да им кажеш да слизат. Българският посткомунистически манталитет е магнит за юмpуци в UK. Ама трябва и политиците ни минат от там.И друг път не им говори на акцент. Както на тебе не ти е приятно да слушаш туpска или тсиганскa реч в Бг така и тях ги дразни твоята особено бъдейки излезли от EС.
101
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкия човек! Дано да се възстанови от ударите! А ония гадове....!
100
1
 
8
 
! Отговори
До Пенсионното в Гер преди 3 години
Разбирам жената, помислила те е за поредния наглец идващ за помощи. Не че германците не са скрити расисти, но поне имат покритие да се държат така. Ако беше отишъл в пенсионно в Англия, щеше да те посрещне тъмнокожа де.бе.лана и дори да беше видяла колко взимаш пак щеше да се държи расистки...
99
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужасно е за всички тук в UK ... по-образованите англичани всъщност ми завиждат, че имам български паспорт. Казват, че аз поне имам къде да ида, а те не. Ужасно е за всички и по-умните го осъзнават.
98
10
 
31
 
! Отговори
Себеуважение ? преди 3 години
Да отида в Англия , за да съм най-презряната прослойка на обществото, по-долу от ч.е.р.н.и.те, пакистанците и то в най-селския им град Норич....на такъв мазохизъм за малко повече пари е способен само булгаристанец.
97
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KubilayЕй сега във Франция чеченци колят и бият всичко алжирец което видят заради пребито дете. Българина от край време гледа поединично да се спасява. Те затова сме на тоя хал и държавата ни такава с една проста мутра на власт.
96
7
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Ба, ша го милват.....