Бивш премиер на Франция ще лежи 2 г. в затвора

Делото беше за фиктивно наемане на работа
29 юни 2020 17:30, Елка Василева
18
Бивш премиер на Франция ще лежи 2 г. в затвора
Франсоа Фийон и съпругата му Пенелоп Фийон. Снимка: БГНЕС

Бившият френски премиер Франсоа Фийон беше осъден днес на 5 години затвор, две от които ефективно, по дело за фиктивно наемане на работа, което провали кандидатпрезидентската му кампания през 2017 г., предаде Франс прес.

Наказателният съд в Париж, който не издаде заповед за задържането на Фийон, освен това му наложи глоба от 375 000 евро и забрана за заемане на изборна длъжност за срок от 10 години.

Още по темата

Неговата съпруга Пенелоп Фийон бе осъдена на три години затвор условно, глоба от 375 000 евро и забрана за заемане на изборна длъжност за срок от 2 години.

Съпрузите и подсъдимият по същото дело Марк Жуло - бивш заместник на Франсоа Фийон в департамент Сарт, бяха осъдени също да възстановят над 1 милион евро на Националното събрание.

Франсоа и Пенелоп Фийон казаха, че ще обжалват присъдата.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай боже хунтата начело с Борисов в затвора.Дай Боже.
17
0
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
еееех кога ще ги настигнем французите поне по правосъдие....мечтиииии
16
1
 
4
 
! Отговори
Хохо преди 3 години
Значи, това, ако осъдят във Франция нашия премиер, а и всички преди него, ще трябва да *** камъни в каторгата няколко века.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше минал курсове при вожда на мисирките и *** в кралство Тиквостан, сега щеше да е вожд на Франция и това недоразумение затвор нямаше да се случи. Слава вечна, чекмедже вожд на мисирките и *** от кралство Тиквостан! Ти си най-великата оркаа от племето на не-задругата. Желаем ти още 15 мандата, до тотално разкапване вожде наш...
14
0
 
4
 
! Отговори
Дрямката преди 3 години
Таквоз нещо у нас няма как да се случи!
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аматьор,тук бб краде милиарди от 10 години и никой не може да го пипне!
12
3
 
19
 
! Отговори
А Радев кога ? преди 3 години
За фиктивно наемане на бившата си любовница на работа, докато е шеф на ВВС !
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-хуманният съд да се учи от френския съд, как се съди премиер, министри и т.н. И скоро да даде тон с Трайча, Симеонча и Ивча да продължи със заврения зет
10
5
 
4
 
! Отговори
До 5 BG преди 3 години
Само като прочете човек поста ти за ,,чекмеджетата с евраците" разбира колко е умственният ти капацитет. С п.. ости хора и фейк компромати ,млади другарю ,нищо не се печели.А тези които три пъти съсипаха до фалит държавата сега акъл дават....Къде виждаш сега съсипана България от 88-89,91-93 и 96- 97ма ? Сега километричните опашки не са за хляб и мляко,а за Гърция,Турция и Европа!? И заплатите не са 10 евро,а кило сирене не е 4.500лв.Хлапако,хлапако широко ви е около врата,задоволени и свободни
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В другия сайт пише 5 г затвор. А сега де!
8
1
 
14
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
В бяла държава за фиктивно наемане на работа - 2 години затвор. В маймунска държава за кражба на над 5 милиарда - награждават с власт, за убийство - махат с пръст за условно.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помня и на Борисов едно такова назначение - Ваньо /Ваньо Танов лека му пръст/, тоя рита топка с мен - върни го на работа в летището.
6
3
 
1
 
! Отговори
Лхггкк преди 3 години
Първо,тоя ще обжалва ,второ,кой знае пред кого и за какво се е провинил
5
3
 
15
 
! Отговори
BG преди 3 години
А нашия национален позор тиквеника от Банкя, Борисов известен още и като агент буда, а напоследък и като толупа - кога ще лежи в затвора? Колко още чекмеджета с евраци за милиони трябва да се снимат, колко записи, колко кражби, рекет, корупция съсипване на държавата и прогонване на хората трябва да се случи за да лежи този национален престъпник, предател и *** в затвора той и цялата му клика да не забравяме и ония *** от НОЩ начело с д-р смърт ДЖНЕДЪРАла Муфтафчиев - те кога ????
4
4
 
6
 
! Отговори
нормално преди 3 години
този бивш премиер е социалист.
3
6
 
6
 
! Отговори
Wc преди 3 години
ТАМ СА ИСТИНСКИТЕ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ.ЖИЛЕТКИТЕ ИЗГОРИХА КАМЕРИТЕ КОИТО СНИМАТ ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ.БГ Е НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ.
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятай - за едно назначение.Наш Бойко ако беше французин трябваше няколко живота да излежи за всичките схеми, които е направил.
1
5
 
13
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 3 години
Тия па...за кви дребни неща ги опукаха. А при нас значи за това което са правили и мърсували значи не требе да излизат от затвора...Ега ти