Гърция иска да е безопасна туристическа дестинация

Гръцки икономист смята, че е възможно границата с България също да затвори
10 юли 2020 10:25, Ния Христова
30
Гърция иска да е безопасна туристическа дестинация
Снимка: БГНЕС

"По-строгият контрол по границите е, защото Гърция иска да спаси туристическия сезон. Гърция освен желана, иска да е и безопасна туристическа дестинация". Това каза икономистът Плутархос Маридакис в ефира на bTV във връзка с масовото тестване на туристите на ГКПП "Кулата".

Още по темата
Според него има вероятност Гърция да затвори границата си и с България, ако тенденцията на нарастващия брой новозаразени с коронавирус у нас продължи. 

Маридакис уточни, че приходите от български туристи на сезон за Гърця са около 150 млн. евро, докато от сръбските и румънските е по 300 млн. евро. 
 
Гърция се стреми да постигне спад от 50% на туристическя сезон. Икономистът подчерта, че 90% от гърците са декларирали, че ще почиват в родната си страна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
22
 
! Отговори
Че Гевара преди 3 години
Приходите от българи двойно по-малки от тези на румънци и сърби .Нормално като се има предвид че се ходи с пълни багажници на евтиното северно крайбрежие и там се харчи само за квартира .Евентуално ако се седне на плажно заведение с чадъри се взима по едно кафе и то се пие цял ден . И после се тръби надлъж и шир колко е евтино и спокойно в Гърция .
6
3
 
9
 
! Отговори
Те навсякъде преди 3 години
Затвориха границите си за българите, но спокойно, вирус няма, това е световна конспирация.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите обичат тишината. Така, че Гръците ще правят проби по границата, но за масово тестване ще се на първата само по медиите. Иначе колкото направят, все е нещо.А дали са по дисциплинирани и поддържат ниски нива на разпространение на вируса, официалната информация е много съмнителна. Ще видим към края на Август, колко туристи ще се приберат с корона. Може и томбола с награди да им разиграят. Гарантиран вентилатор, за обадишване.
4
2
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До до 1Бунтарите не протестират .. Те просто не спазват трите Д. Това е техният начин за "бунт".
3
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички заедно на протеста довечера. Вирус няма и ще дават рубли също.
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дали пък Гърция не крие положителлнитет си пробии, за да им се развива туризма? Подозрително ми е, че имат толкова малко + проби. Навсякъде се забелязва повишение сред заразените, лято е, хората са навън, смятам, че е нормално. При лошо време си седят в къщи.
1
6
 
9
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Натам отива. Съдете се на "бунтарите".