Разбраха се! Лидерите на ЕС одобриха бюджета на съюза до 2027 година

750 млрд. евро ще бъдат отпуснати за възстановяване на икономиката
Обновена: 21 юли 2020 07:42 | 21 юли 2020 07:32, Красимир Ангелов
105
Разбраха се! Лидерите на ЕС одобриха бюджета на съюза до 2027 година
Снимка: БГНЕС

На петия ден от преговорите Европейският съвет постигна споразумение за бюджета на ЕС до 2027 година, съобщава БТА.

За първи път в историята европейският бюджет е свързан с опазването на природата и законността, за първи път осигуряваме обща подкрепа за европейската икономика, заяви след края на заседанието председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Още по темата
Бюджетът ще бъде 1,8 трилиона евро и ще съдържа фонд от 750 милиарда евро за икономическо възстановяване, поясни председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Постигната е договореност за обвързване на отпускането на бюджетни средства със състоянието на върховенството на закона, потвърдиха двамата председатели.

За България са предвидени 29 млрд. евро за следващите години, съобщи премиерът Борисов.

"България взе над 1 млрд. повече. Всички казаха, че това е заслужено, всички казаха, че нашето председателство е било за пример. Шарл Мишел лично ми се обади по телефона и ми благодари за огромната помощ, която съм му оказал в преговорите. Шарл Мишел е изключителен приятел на България", каза още премиерът.

 "Не само се запазват средствата по кохезионната и общата селскостопанска политика, която беше нашата червена линия, особено важно е, че успяхме да договорим запазване на нивото на европейското финансиране по тези две политики, като за кохезионната политика са заложени близо 18 милиарда лева“, допълни той.

200 млн. евро са отпуснати за слабо развитите райони в страната, съобщава Bulgaria ON AIR.

Лидерите от Европейския съюз постигнаха споразумение тази сутрин и за пакета за икономическото възстановяване на 27-членния блок след пандемията, предлагайки 750 милиарда евро под формата на грантове и заеми за противодействие на последиците от предизвиканата от COVID-19 рецесия, съобщиха официални представители, цитирани от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рано,рано по зорите,Вождът наш Крадец се беше изтъпанил по медиите в поредният опит да ни убеди,че бил"незаменим"Колко пари бил(щял)да докара от Европа,и като ми стана едно Богато,Хубаво,Спокойно та си викам-ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ КРАДЛИВО!
43
3
 
5
 
! Отговори
За всички дето викат преди 3 години
За 2020 България е наляла 1,3 млр. лв. ~ 0.5 млр. евро. Дори и да приемем, че за следващите 7 години следната ни вноска ще е 1 млр. евро, то накрая ще сме внесли 7 млр. евро и ще вземем 29. 4 пъти повече в най-лошите случаи!Източник: https://minfin.bg/bg/883(а за това как ще се изразходят е съвсем друго)
42
2
 
5
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 3 години
Мутрата с преводач,а го крие,а гледа към празния стол отсрещи! ХА-ХА-ХА!Не се научи за толкова години! ***.
41
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Отделно (предполагам, че данните в статията не са пълни) старият бшджет на ес беше почти 1000 милиарда, а ние сме получили (според статията) 28 милиарда.Сега бюджетът е 1800 (или 1464) милиарда, ние получаваме 29 милиарда.Ако цифрите са верни, това е ако не провал за бойко борисов, то поне нещо, заради което трябва да си мълчи.
40
3
 
8
 
! Отговори
сокол преди 3 години
Само 7.7 млрд.евро са безвъзмездна помощ,останали пари са ЗАЕМ, който ще се връща заедно с другите пари много-много години! Безвъзмездния ще отиде при Пеевски-нали ръсеше за болниците от крадените други,част ще отидат по шкафчета за правнуците на великия вожд,за народа - голям,много голям и дебел...Стани ,народе,не се предавай!
39
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Браво!Това е брюкселската пропаганда.Сега въпросът е откъде ще дойдат тези пари след брекзита... Хоиландия си получи И отстъпките по регулярната вноска и по-висок % на задържане на митата в Ротердам.Да, и те ще платят повече, но колко ще плати България (да не забравяме, че горанов беше поел ангажимент България да помага в запълването на дупката от Брекзит-а, макат да се правеше, че не знаеше).
38
2
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
тези пари се отпускат на българия за следващото правителство те не са за товаправителство което ще ги усвои неправилно мислете на изборите защотоемоциите не са добър съветник
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За първи път в историята европейският бюджет е свързан с опазването на природата и законността - че как му ги дадоха бе? отдавна е започнал геноцид както на нас така и на природата ни, за законността да не говорим. Тея явно са по зле и от Боко
36
1
 
3
 
! Отговори
Gost преди 3 години
И ква стана тя! АЕЦ искат да ни спрат! Народе събуди се!
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега като се прибере *** от чужбината ще има "АЗ ! АЗ !! АЗЗ!! ВИДЯХТЕ ЛИ БЕЗ МЕН ЕДИН ЛЕВ НЯМАШЕ ДА ВИДИТЕ" ще оспами всички фекални медии къде що има, няма да подаде оставка разбира се, поне докато не се увери че половината от тези милярди са в неговите шкафчета и останалите по аверите му мутрите и така ще станат още по силни.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не може да сте толко прости, не четете ли: "европейският бюджет е свързан с опазването на природата и законността, осигуряваме обща подкрепа за европейската икономика," Не си давате труд дори да схванете каква катастрофа е това за БГ. Ами ще продължим "делото" на грета да си унищожаваме икономиката, ще пълним гушата на големите бизнеси, други ще теглят заеми ние всички ще им ги връщаме, още по-високи вноски за европа и безкраен списък. Ама на кой му пука за матр'яла.
33
3
 
10
 
! Отговори
Генчо преди 3 години
Тиквата се е изтъпанчил като мутра в дискотека. Гледа лоша и чака да му дадат парата. Друго не го интересува. Много поза, малко мисъл.
32
3
 
16
 
! Отговори
Кожогризец ООД преди 3 години
Айде, свърши се петдневната мъка на Бочко в Брюксел, пет дни никой не го отразява, пет дни мучене на ниво "тортъъъ ъъъ сахер", пет дни козируване, пет дни свиване в ъгъла и клепане с уши пред "големите началници", пет дни, в които отново му показаха, че е последна дупка на к-авала. Сега се прибира тука да се дуе пред мат'ряла и да се прави на спасител. За тия 29 милиарда колко чекмеджета трябва да приготвя, ехееее....
31
2
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Големият...печелифшш е Тиквуний Банкянски,който в момента е...премиер с учебна цел за трети мандат(с прекъсване).Сигурно вече четвъртия и петия му мандати,ще са на ниво....допуск за реална...премиерска работа,ако не одъртее и той кат сестра си,но все пак с времето,явно...поумнява.
30
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не му позволяйвайте на тоя и'диот да унищожи държавата за чужди интерси, такива условия за "опазване природата и законност" са удар по нашата икономика и нямат нищо общо с природа, климат и тинтири минтири. Всичко е бизнес, ЕС работи за няколкото милиардера в сащ ,те ще излязат още по-богати а ние по-бедни и жалки. Този престъпник просто изпълнява и изобщо не се интересува от нашия интерес. И в другите държави е така и като искат хората да сложат свестен човек да работи за тях набързо му спретват майдан. Тези условия са катастрофа за нас.Не чакайте да се изгорите за да разберете какво е огън,
29
3
 
5
 
! Отговори
:D преди 3 години
На бат Ицо (Стоичков) му е простено за "странния" английски език; На Кобрата (Пулев) - също.Обаче такива като Николай (Бареков) и Бойко (Борисов) и други знайни и незнайни хрантутници, които излизат на международната политическа сцена и фъфлят като мижатурки в неравностойно положение - аз лично не мога да си го обясня защо го допуснахме...
28
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф искал Грипени искал незнам си кво.30 години искат то не бяха Ф-18,Рафали,Грипени,Су-30,Су-130 незнам си какво.Ми да сте купили бе що не сте купили нали сте били по властта.Дойде Каракачанов и за 3 години купиха.Чисто Нови последен писък самолети Ф-16 Вайпър с Афар с модерни ракети с авионика пилотите би се обучават в Сащ и тн.
27
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"европейският бюджет е свързан с опазването на природата и законността".Не се връзвайте на такива условия- природа и законност, това е линията на демократите на сащ- обонго,килъри,байдън,буш шайката(те са си по действия демократлиберасти)които работят за гейтс,сорос и др.милиардери. Нищо общо няма с природата климата,здравето и разни там- всичко е за да се смачка тежката промишленост в определени държава и да ги отслабят, да ги заместят също с толкова "мръсни" но още по-скъпи източници, които да държи този кръг. Тръмп правилно излезе, на вас хем ще ви съсипят икономиката хем и пари няма да в
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава новина, рано рано сабален...Всуе се моряха нашите "свободни" медии да ни внушат какви върли противоречия и скандали се случват ТАМ...ХА ха ха ха
25
4
 
8
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
ЕС записа безпрецедептно решение: пари на България с това правителство НЯМА да се дават. На дипломатичен език: парите ще бъдат обвързани с върховенството на закона. Единствената страна, която има проблем с върховенството на закона е България! Парите за България са приготвени, но ЕС каза: Банкянският мафиот няма да получи нито цент!