Без "африкански" и "китайски" сладолед, било расистко

Френско кафене беше принудено да ги премахне от менюто си
29 юли 2020 08:40, Ния Христова
53
Без "африкански" и "китайски" сладолед, било расистко
Снимка: Pixabay

Френско кафене беше принудено да премахне от менюто си два сладоледа, които са кръстени "африкански" и "китайски" заради обвинения в расизъм, предаде БТА като се позова на АП.

Кафенето "Льо пусен бльо" в Сен Рафаел на френския Лазурен бряг предлагало в менюто си двата десерта. Единият сладолед бил декориран с покрита с шоколад целувчена топка, разкрасена с плътни червени устни, а другият - с жълта целувчена глава с дръпнати очи. На 20 юли в социалните мрежи се появили призиви за бойкот на "расистките" сладоледи. От управата на заведението решила да изтегли полемичните десерти от менюто си.
 
Двата сладоледа са били част от менюто на заведението преди настоящите му собственици да го поемат през 1986 г. Заведението е било открито през 1947 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
2
 
! Отговори
Бага Мери преди 3 години
Сладолед с две топки. За смукане, близане и лапане. Безплатна сметана. Сирене... и др. Х3
40
2
 
9
 
! Отговори
Котка преди 3 години
"Предавайте им власта и да се изнасяме към Африка поне там ще има по малко негронита отколкото в Европа"Хихихи, и тогава там ще е новия център на цивилизацията. А след два века ония ще се юрват обратно към вече благоустроения континент, напускайки руините на Европа.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Go 34Всички тези глупости ги порбутват от племето на малките шапчици и големите носове.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз това им обеснявам,че европа е дело на белите.Че Бах,Моцарт,Вивалди са дело на европейците,ама *** не щат и да чуят.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Колкото по-бързо закрием толерантните общества .."Така е, аз например съм нетолерантен към комунистически *** като теб. Когато дойде времето за което мечтаеш това ще ми отвърже ръчичките. Нали за това драпаш? Или както обикновено комунистите си мислите, че правилата няма да важат за вас?
36
0
 
4
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Абе нали искаха да сме различни!?
35
2
 
14
 
! Отговори
Назад към бъдещето преди 3 години
Всичко да стане еднакво сиво!Също като при нас, едното време!Явно сме били твърде напредничави тогава и запада нарочно ни дръпна назад...
34
4
 
1
 
! Отговори
Да ти го кажа преди 3 години
До До 14 Бе Чупи се ти бе, балкански елемент! Стой си в милата и родна"татковина".
33
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 35Аз не искам "наша" партия. Вече имахме една. А енп по нищо не се различава от коминтерна...
32
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Затривай! Колкото по - бързо бъдат затрити "толерантните" общества, толкова по-голям е шансът светът да бъде по-добър и хората да живеят по-добре.Жалко например, че през 89-90та бяхме толерантни към дс агентите и лукановчетата като желев и паси....
31
2
 
14
 
! Отговори
Go преди 3 години
Много често тези проблеми ги правят не Афроамериканците а такива недоразумения като Грета Кретунберг.
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нийгърите искат да живеят по каноните на бялата цивилизация. Само че, тя ги е заварила на неолитно равнище, и те просто не са способни да я асимилират, освен външните и белези - костюм вместо пищимал, иначе си остават диваци. Всяко общество трябва да извърви пътя си само, и те трябва да минат през своето робовладелство, феодълизъм и т.н.т., така, че - айде у Африка за 5 хил. години, после ще видим.
29
0
 
13
 
! Отговори
Пенчо преди 3 години
....не съм ги припознал хич ЕНП.. къде са изказванията им в защита на нормалните хора.Или поне не са достигнали до мен.С времето всички стават много хлъзгави..полит коректни...това като го чуя и ме избива на синдрома АК47..Да замазваш нелицеприятните изрази...било коректно...цинизъм и шизофрения. Черен ориз..След като белите са толкова лоши...къде са технологичните развойни центрове от Намибия,Ботсвана,Конго..Дайте продукти достижения на Обонго..? ъъъ ядец то няма.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали ЕНП уж трябваше да е нашата партия.Ама кой ли я слуша днес.Днешните европеиди са тотално превъртели и са нещо средно между арабски прото завоеватели и анархистко троцкисти нападнали и превърнали един континент в свой чифлик.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не на расизма,всички вън от стадионите ,дискотеките,магазините и тн.
26
0
 
11
 
! Отговори
Митето преди 3 години
Аууууу....сложих черна тениска днес. Отивам да се самобичувам...ау...ау....ау
25
0
 
14
 
! Отговори
<><> преди 3 години
Ще осъдя държавата в Стразбург за нанасяне на психически расизъм над година ! Да говоря за "Африканската чума" ! Недопустим расизъм от страна на българските власти ! Трябва да бъдат линчувани !
24
1
 
24
 
! Отговори
Пенчо преди 3 години
.Въпросче ,защо няма партия в ЕУ парламента която да защитавя белия,хетеро работник,и дори не работник ,а човек който е адекватен ,иска да работи,да има, да има семейство и в тоя ред на мисли да е нормален.Който е нетърпим към такива шитни,към наглата пееераSтия,към самоубийствеnите политики на анти човеците.Цялата политика се базира на разделяй и владей.Работил съм с negro ..е съжалявам няма такава диващина и евтин тарикатлък..10 листа ми трябват да го опиша...равни били ,моляяяя...
23
0
 
33
 
! Отговори
КуКлус преди 3 години
Искам да алармирам и за друг расизъм ! Бяла и кафява захар ! Това е недопустимо забранете захарта ! И друго скоро в един магазин останах потресен ! Прочетох на един етикет "Бяло саламурено сирене" ! ПОЗОР ! РАСИЗЪМ!
22
0
 
20
 
! Отговори
man преди 3 години
В църквите рисуват дядо Боже като бял мъж, предлагам да се изкъртят фреските като расистки или поне да се заменят с черна гей жена.