Рекорден брой на новозаразени с коронавирус и в Полша

Новите случаи в страната са 658 души
1 авг 2020 22:46, Петя Славова
20
Рекорден брой на новозаразени с коронавирус и в Полша
Снимка: БГНЕС

С нови 658 случая на коронавирус за последните 24 часа Полша регистрира рекорден прираст на денонощна база за трети пореден ден, предаде "Дарик", позовавайки се на Ройтерс.

Над 200 са новозаразените в южния каменовъглен район Шльонск, който се бори с огнища на заразата сред миньори. Починалите през денонощието от коронавирус са петима.

От началото на пандемията в Полша са били установени общо 46 346 случая, от които 1721 са приключили със смърт. По-рано тази седмица премиерът Матеуш Моравецки не изключи възможността да бъдат върнати някои ограничителни мерки, ако положението се влоши.

Днес здравният министър Лукаш Шумовски каза, че може да бъде намален броят на участниците в сватбени тържества, който сега е с лимит 150.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Абе хора, какъв рекорд е това?? При население 38 млн.! Процентът заразени от общото население е по-нисък от нашия днес! Да не говорим за предишните дни.....
15
3
 
3
 
! Отговори
Унуфрий преди 3 години
Вече и аз имам приятел с корона вирус от протестите. Само един ден е ходил.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11То на вас за какво ли ви дреме я
13
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие гледайте какво става след седмица от протестите :))))
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да очакваш от пияни гарги...
11
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжат балъците с този вирус и те им вярват.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 49 хил, само 1700 умрели - това е 2-3 пъти по-добре от нас.
9
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И те като нас тестуват повече, затова и бройката е по-висока. Няма никаква паника, даже този въпрос вече не е сред дневните теми. Смъртността е много ниска. Тази от алкохолозъм и други зависимости е много по-голяма.
8
3
 
12
 
! Отговори
До славянин преди 3 години
Бъркаш понятията профилактика и лечение. Това са две много различни процеса макар и свързани.След като се лекуваш сам ще ми бъде много интересно как си гипсираш сам ръката при счупване. Мога да ти изброя още 1000 процедури, които не можеш да си направиш сам в къщи.А на зъболекар се ходи на всеки 6 месеца. За почистване на зъбите и преглед.
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е те поляците са взели страшни мерки,няма що!На сватба до 150 души!Смях!
6
7
 
4
 
! Отговори
до 4 от славянин преди 3 години
Преди месец наистина нямах, но от 3-ти миналия месец имам позната, по-точно колежка позитивна с коронавирус, поне набедена за такава -изкара си 28-дневната карнтана с минимална симптоматика! А точно ти да ми обясняваш как да живея, за да се пазя от болести е крайно неуместно, толкова много пъти вече съм писал, че от 27 години не ходя на никакви лекари освен на стоматолог веднъж на 3-4 години и се лекувам напълно сам!
5
4
 
6
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Абе ,нали взехте милиардите на немците .Стига с тия простотии
4
3
 
13
 
! Отговори
До 1 Славянин: преди 3 години
Ти си като малко дете, което не знае какво иска.Преди месец писа, че си нямал познати заразени с КОВИД, още ли твърдиш това?Този вирус е нов и наистина както политиците, така и медиците не са намерили най-адекватните мерки. Най-адекватни мерки няма - всеки пази себе си и близките си, а ако чакаш на държавата, политиците и нашите лекари да те пазят и лекуват много си сгрешил.Индивидуално нищо повече не можа да се направи - спорт всеки ден, витамини, прополис, отслабване, това като профилактика
3
14
 
9
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
През 2008-***, светът щеше да се свърши от Свински грип! От СЗО даваха надежда за милиони, милиарди загинали от вируса. Не се получи това което желаеха. След тва чакахме 12.12.2012 и Нибиру, но............ от чувала с кърдалийките хванахме банянеца. Та в този ред на мисли, все ми се струва, че някой търси реванш за 2008 и 2012 г.
2
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой да не се пази!Вирус няма - ЛЪЖАТ ВИ!ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТА!Сега е момента да се изявите!
1
20
 
13
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Полша беше една от тези, които преди 3 месеца бяха обявили ''победа'' над коронавируса благодарение на строгите ограничителни мерки и поредната, която след това пищи, че вирусът пак се развихрил! Толкова е ''ползата'' от такива мерки!