Бившият крал Хуан Карлос вече не е на територията на страната

Не е ясно къде ще живее той
4 авг 2020 10:43, Нели Христова
34
Бившият крал Хуан Карлос вече не е на територията на страната
Снимка: БГНЕС

Вчера испанският кралски двор обяви, че бившият крал Хуан Карлос възнамерява да живее в изгнание. Днес испанските медии съобщават, че монарха вече не е на територията на страната. Решението Хуан Карлос взе след като срещу него се появиха твърдения за корупция през последните седмици.

Още по темата

Решението на Хуан Карлос предизвика остра реакция от вицепремиера Пабло Иглесиас от радикалната левица, който го определи като "недостойно за бивш държавен глава", тъй като "компрометира испанската монархия". Според експертите това е един "унижаващ край" за лидера, който извежда Испания от тъмните години на диктатурата, след смъртта на генерал Франко, и я повежда по пътя на демокрацията.

Същевременно източник от правителството заяви, че то уважава решението на бившия монарх. Все още не е ясно къде ще живее бившият испански крал.

През юни испанският Върховен съд започна разследване срещу бившия крал Хуан Карлос заради евентуални незаконни комисионни, свързани с високоскоростен жп проект в Саудитска Арабия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бърза да се спаси навреме за да не го постигне съдбата на зет му Ургандарин дето е в пандиз Палас за злоупотреби с 6 милиарда евро. Испанците много са му насъбрали, те изобщо вече не искат монархия, дори сина му Фелипе не долюбват.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовКаквото и да напише един комунистически *** като теб хората трябва никога да не забравят, че един комунист винаги лъже.
25
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
След Хуан, и нашия крал-слънце може да забягне на някъде.
24
0
 
1
 
! Отговори
Натам ънисване преди 3 години
С наш Бокич на пл. Тянън мън,там да живуркат
23
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 17Махнаха ми поста, но бях написал, че надпартийността и представителните функции на "благородниците" са приказки за наивници.
22
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 17Защото имат влияние = власт. Виж скандалите за подкуп на Локхийд и принц Бернард (основател на билдербергите).
21
1
 
8
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Корупцията при кралете е професионална дейност.Просто друго не могат, горките.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приятел е на нашия крадлив дядо Мони. Всичцки тези аристократи са едни банални крадци и мошеници. Близък е и с краля на Мароко,нищо чудно да се е покрил там.Преди години осъдиха зет му и дъщеря му за корупция също.
19
5
 
6
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Че как иначе ? В Испания управляват социалисти ! Кралят не може да стане социалист, а и те нямат интерес да го държат, защото може да им скрои номер с властта.
18
1
 
4
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
До АнонименВече е в Доминиканската република, въпреки странните обвинения. Но, пък е на разположение на прокуратурата.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовТоест ако американски самолетостроител ме наеме да му свърша работа срещу хонорар, това е корупция, защото съм мъж на кралицата? Много интересна логика. Корупция е когато се възползваш от служебното си положение, в случая не разбирам къде точно съществува такава, без знам детайли разбира се.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самозабравили се социалисти в президентството, Радев и Борисов съвсем се самозабравиха!
15
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да има разследване срещу бившия испански крал, а срещу подчинените на президента Радев не може! Не може и да се влиза в президентството за да се изземат документи! Не, това не е демокрация!
14
1
 
3
 
! Отговори
Фуддддбол преди 3 години
Само Хуан Карлос Валерон, Великана на, футболния терен!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВейхайвейОбвиненията в корупция са доста странни - за строеж на скоростна жп линия от испански консорциум в забележи Саудидска Арабия и получени пари от саудидския крал Абдула. Плюс това монархията в Испания е само представителна, монарха няма реална власт. Но пък за сметка на това монархията дори в този си вид е много спорна в Испания, всъщност Франко я спасява след като смазва комунистите през 30-те в гражданската война. Логично и сега точно радикалната левица атакуват яростно Хуан Карлос
12
3
 
8
 
! Отговори
О.Уайлд преди 3 години
Ееее, то и аз искам така - със 100 милиона долара и в изгнание. Пък после и да пишат за мен, че съм бил се държал недостойно.
11
2
 
10
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
До aa1830Хем е обвинен в корупция, хем пък щял да бъде в изгнание. Сега, ако е прокуден от властта, заради убеждениея и т.н може да бъде изгнаник. Но е обвинен в корупция, това е бягство от Закона. Не е ли тъй?
10
2
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Хуан Карлос се е наживял за 200 години...напред.Що дворцови...примадони е побарал само той си знае.Че някакви си 100 милиона му...търсят,не е кой знае какво,да ги търсят.Ще си отиде на...райски остров и ще си кара заслужената пенсийка...царски.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христо Христов е мюмюн маймунов, а не Христо Христов, не разбрахте ли досега?
8
2
 
3
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Този крал е крал!