Собственикът на "Лидъл" е най-богатият германец

Състоянието му се изчислява на 41,8 млрд. евро
20 сеп 2020 14:50, Ния Христова
116
Собственикът на "Лидъл" е най-богатият германец
Снимка: БГНЕС
Дитер Шварц е обявен за най-богатият германец. Състоянието на 80-годишният основател на веригите "Лидл" и "Кауфланд" се изчислява на 41,8 милиарда евро. Това става ясно от класацията на най-богатите германци, публикувана от германското неделно издание „Велт ам Зонтаг”, предаде БГНЕС.
 
На второто място се нарежда семейство Райман, чието състояние възлиза на 21,25 милиарда евро. Разнородният семеен бизнес се управлява чрез холдинга JAB, базиран в Люксембург.
 
На трето място е семейството на Волфганг Порше – председател на надзорния съвет на германския автомобилен производител „Порше” АД и член на надзорния съвет на акционерните дружества "Фолксваген" и "Ауди". Състояние на семейството се изчислява на 20 милиарда евро.
 
Общото състояние на хилядата най-богати германци, по оценка на изданието, възлиза на 1,1 трилиона евро. Това е с 0,76 % повече от миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фирмата "Бойко Борисо" ЕТ дава продукт и е нормално да има ?. Но фирмата Доган, Славун и от кръга на БСП не им виждаме производството
41
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А най-богатият българин е Тулупа - с нашите пари
40
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочитам Билла!В Лидл винаги е разхвърляно, няма ред, цените са трудни за откриване, а понякога въобще липсват такива, често месото ми е намирисвало на развалено. Изобилства от нискокачествена храна. Единствено може да си купя някакви евтинджос инструменти, които също не са с кой знае какво качество, ноооо, стават горе-долу.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фа им да завиждат на богаташите. А бе завистници в хермания пари се правят от дулго време и постояно с труд пи ти почтен. Не падат от партия. Както при нас БКП разтури член 1 и парите отидоха в БСП и децата им. А за комунистите останаха високите пенсии и значките.
38
0
 
8
 
! Отговори
мхм преди 3 години
покрай тази криза, доста тоалетна хартия се изкупи
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си ги харчи със здраве.
36
4
 
16
 
! Отговори
НАП преди 3 години
При нас фирма "Бойко Борисов" ЕТ пътна инфраструктора е на първо место.
35
12
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
най-богат е собственикът на веригата магазини за бедните... Явно много бедни има в германия, а и в европата...или поршето - на най-мамещата фирма (демек, за да забогатееш трябва да мамиш).немски/европейски ценности.
34
3
 
7
 
! Отговори
баико преди 3 години
абе тия германци лудили са ,4е работят и правят сделки на6 боико само прибира и за по малко време натрупа пак са6тите милиарди.
33
3
 
2
 
! Отговори
Перо преди 3 години
ЕС наистина дава пари, но първо взема - чрез печалбата (минус ДДС и 10% корпоративен данък)от търговските вериги, банките, телефонните оператори, електроразпределенията, добивната промишленост, веригите бензиностанции, а не след дълго - и от ТИР-транспорта, който ще бъде принуден да се регистрира и да плаща данъци на богатите ни партньори.
32
0
 
5
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Ехе, как направи сметката. Вижда се кой избива комплекси. Какви рубли? Аз стм последният човек, който работи за рубли. Жалко, доста си злобен за богаташ, за какъвто се изкара.
31
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и въпреки това си мисля че краят на Германия и Европа като цяло е необратим.Много по импотентни са за разлика от Азия Африка и Близкият Изток.Няма шанс в дългосрочен план Европа да оцелее.
30
5
 
8
 
! Отговори
фа преди 3 години
познават психиката на хората и се нагаждат. С брошурите направо побъркват народа който изтрещява и бърза до купува сякаш идва краят на света.
29
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си доволен, купувай от боклуцитте им и наливай в мелничката на дядото-милиардер от твоята скромна заплата. Все пак, акъл няма как да се налее. ЕС е за германците - стават по-богати, благодарение на некъдърните в периферията, които и една верига магазини не са успели да си направят.
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За никого не е тайна че от ЕС печелят само немците затова и англипаните си тръгнаха.Другите държави са прекалени птьовци за да направят нещо.
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще е богат я? Тук му работят за по 1000лева.
26
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз в българско магазинче нема да влеза повече през живота си!
25
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лидл както и Куфланд работят по *** икономически принцип евтини продукти мксимаоно ниски изкупни цени и продажба на максимална възможна цена привличане на клиенти чрез използване на немското име което създава ореола за "безкомпромисно" качество и така печелят.Никой в Европа не може д се бори срещу немците.Другите държави са просто статисти е немски филм за възрастни.
24
3
 
13
 
! Отговори
? преди 3 години
На 80 години за чих са му 41 милиарда? Дали ще ги вземе като тръгне за оня свят?
23
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кироне им се обяснявай на селяните ***, те винаги са жертви, нищо не чуват и нищо не разбират. Виж как удобно им идва, германеца имал 40 милиарда щото заробил България с хранителните си вериги, дай да връщаме СССР, ЕС ни взе суверенитета, колониални роби прочее. На комониза му е хубаво да е жертва, на жертвите не им се налага да работят...