Германия най-мека с Турция, какви са причините?

Икономическата връзка между двете държави е много засилена, каза политологън Петър Щурм
21 сеп 2020 15:43, Ния Христова
24
Германия най-мека с Турция, какви са причините?

Германия видимо заема по-мека позиция спрямо Турция от всички останали в Европа. Причините за това са две.

Първата е, че през последните десетилетия икономическата връзка между Турция и Германия е много засилена. Ситуацията с бежанците е втората причина. В момента Германия не иска конфликт с Турция точно заради това. Това каза Петър Щурм, политолог от Европейски университетски институт, в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

"В момента изграждането на "Северен поток" 2 се обвързва с темата за отравянето на Алексей Навални. На поредното действие от страна на Русия, неотговарящо на международни стандарти за добро поведение, този път отзвукът от Германия бе силен".
 
Щурм уточни още, че разширяването на "Северен поток" 2 до голяма степен ще зависи от действията по външната политика на Русия, включително действията спрямо Беларус.
 
Петър Щурм сподели какъв според него е списъкът с приоритети на германския канцлер Ангела Меркел. По думите му той започва със здравния аспект относно справянето с пандемията. На второ място, според него е икономическия аспект на произтеклата от това криза. Като малка подточка Щурм посочи необходимостта германците да преодолеят конспиративните течения в страната.
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
14
 
! Отговори
Меркел преди 3 години
Абре умници вие какво очаквате??? Само щото на Макрончо му е паднал рейтинга и прави циркове Германия да му прави вятър ли? Аман от разбирали. Нерде Истанбул Нерде Париж. Ква работа има Макрончо чак в Егейско море!? А я кажете как става така че едните да имат 2 км. от морето а Гърчулята 200 това е честно според вас и хайде на война и що??? Те тез Германци да не ядът бананите от дърветата! Аман от комплекса ри брей... Иначе Немците меки били не знам кви били ама ша си счупим кръста да им се кланя
15
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция ще си го получи по добре да сведе глава пред ноща на Франция.Време е да се събуди от съня си.
14
2
 
7
 
! Отговори
4 BLOCKS преди 3 години
Държава, в която телевизионните герои на най-гледаната телевизия в най-гледаното време са apaбyxи, няма право да е хегемон на християнска Европа.А статията с пръдните за навалния даже няма да коментирам.
13
10
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Нова Турция е Много Различна и Силна,Когато Силата Говори И Боговете Мълчат ,Цял Свят се Подиграва на Макрон,Заплашваше Турция и Какво стана ?Подви Опашка като Френски Пудел и ИзбягаХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
12
2
 
7
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Султан Ердоган смята дружбата с Бойко Борисофф много по важна от мекотата на Меркел, защото тя си отива, а ББ протестите само го стабилизираха, - българите както и турците, обичат силната власт. После, ББ е *** - султана го знае със сигурност.
11
4
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Явно има най-много меки китки в Германия, затова.
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България и Германия застават на страната на Турция.Франция и Италия са на страната на Гърция. Иначе Европа била обединена - смях. Разтурвайте цирка вече, че не се трае.
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКакви съюзници са Франция и Германия тогава? Турция до онзи ден заплашваше Франция с военна агресия, а Германия се правеше на разсеяна. Щом за Германия Турция е по-голям съюзник, тогава няма смисъл от ЕС. Писаха го това по френските вестници даже.
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли крадено от сайта на Дойче ВелеВсички Новини крадени , русокосата шефка на Инвестор АГ да си подава оставката заедно с Борисов
7
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук отново прозира колко ялови са германските политици. Поставили са се в позиция да зависят от Турция. Икономически и политически.
6
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либeрастията не прощава. Някога немците бяха мъже от желязо, а сега всеки ги гаври.
5
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавите от европейския саюз да приемат работници само от саюза
4
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото немците обичат да им го слагат Отзад.
3
17
 
26
 
! Отговори
Гертруд преди 3 години
Защото са меки китки първо и второ защото има 5-6милиона феса там
2
17
 
17
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Лудата Меркел е виновна за създаването на диктатора Ердоган. Също така и за диктатора Путин. И Турция и Русия "потръгнаха" само заради германските пари вкарани в тях.....
1
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Причината е че са турци.