България дава най-малко за отдих и спорт в ЕС, показва Евростат

Румънците отделят по €30, а ние едва €11
23 сеп 2020 18:48, Петя Славова
20
България дава най-малко за отдих и спорт в ЕС, показва Евростат
Снимка: БГНЕС

България се нареди последна в класацията за страни от ЕС, които отделят за отдих и спорт. Според нов доклад на Евростат, старанат ни е с най-ниски разходи по този показател от 27-те членки на ЕС.

През 2018 г. 27-те държави-членки на ЕС са похарчили общо 50,7 милиарда евро държавни разходи за отдих и спорт, съобщава „Румъния журнал“. Като цяло в ЕС разходите на държавното управление за отдих и спорт остават относително стабилни като процент от общите разходи от началото на изследването през 2001 г. През последните години обаче се забелязва леко увеличение в дела на общите разходи, посочва докладът.

Най-ниските разходи за отдих и спорт на един жител са регистрирани в България (11 евро), Румъния (30 евро) и Словакия (31 евро), следвани от Литва (35 евро) и Хърватия (39 евро).

През 2018 г. съотношението на държавните разходи за отдих и спорт към общите разходи варира в държавите-членки на ЕС от 0,4% от общите разходи в България, следвана от Ирландия и Малта, до 2,1% в Унгария. Люксембург харчи най-много на жител за отдих и спорт, се казва в доклада. Сумите, похарчени от правителствата на ЕС, са представени в зависимост от броя на населението на всяка държава-членка.

Правителствените разходи за отдих и спорт на жител са били над 200 евро в шест държави-членки на ЕС през 2018 г., които са сред страните с най-висок жизнен стандарт в световен мащаб: Люксембург (500 евро на жител), Швеция (254 евро), Финландия (226 евро), Франция (204 евро), Нидерландия (202 евро ) и Дания (201 евро).


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Ти видел ли си преди 2 седмици
До 1
англичаните кво правят като дойдат в слънчев бряг, е същото го правят и в англия.. напиват се като сФинье и се въргалят по улиците..
18
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
България дава само на Борисов и компания
17
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Аааааа, ама нали ПРАВИТЕЛСТВОТО ни е виновно за това, че сме първи по смъртност в света!!!!

НЕ Е, че ядем като свинье
НЕ Е, че пием като смокове
НЕ Е, че пушим като коминье
НЕ Е, че караме като бесни и правим катастрофи
НЕ Е, че не слизаме от колите и се присмиваме на спортуващите и каращите велосипеди, все едно са луди.

НЕ Е. ПРАВИТЕЛСТВОТО ни е виновно!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре де, нали направиха стадиони в селата за по 1000 човека, бабите не ритат ли? Няма ли лига по баскетбол? Някой крикет турнир на съседните села?
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак водим класацията от долу нагоре, както винаги.. дебели, тъпи и селяни това остана от БГ
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС какво ще каже за едни разходи за така наречените "хобита" или едновремешно по нашему "кръжоци". Тамо хората не правят мускули, въпреки че и това го има донякъде, а им работят главите и ръцете, в някои случаи и краката. или не трябва народонаселението да е изобретателно, находчиво, умно, сръчно, и да участва в състезания, които може да се нарекат и спортни при които показва технически постижения.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако е възможно по-конкретно да ми го обясните за тия разходи за отдих и спорт ? Кой разходва и на кого дава да спортува и отдъхва ?
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето ви 50лв за спорт. Добре ли е?! Ми кАжете едно добре е
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми в България има много глупави и прости хора и като спортуват придобиват и физическа сила и крайният резултат е доста неприятен.Общо взето агресивни мутри с манталитет на бесни селтаци.Реално всички престъпници в България в определен момент от животът си са били спортисти или са се занимавали със спорт..Спокойно можем да стигнем до изводът,че в тая държава това не е подходящо за местното население.Много агресия много комплекси много омраза и нерви.Просто няма смисъл,закривайте и така.
10
1
 
4
 
! Отговори
Сержант преди 1 месец
В България се дават пари само където може да се откраднат. Там където се харчат правилно, отговорните лижа се уволняват. Там контролните органи започват да работят както трябва
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
наи евтиното лекарство за почти всички болести е бавното бягане тъй нареченит джогинг какво ви трябва едни по хубави маратонки и малко инат и воля преди 3 години бях 82 кг при височина 172 страдах от куп болести като черешката беше високото кръвно сега с бягането и храненето съм 61 кг чувствам се прекрасно леко без кръвно и много работоспособен и ВИЕ ГО МОЖЕТЕ
8
2
 
2
 
! Отговори
Хахаах преди 1 месец
Да отделяш час за собственото си тяло е абсолютно безплатно.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как бе...
Та налиТулупа построи стадион и зала във всяко село с над 5 жители
6
1
 
4
 
! Отговори
IT Man преди 1 месец
Между 8 и 12 хиляди от семейния бюджет отиват годишно за спорт и свързани с него пътувания. Парите за спорт и здраве би трябвало да се признават за амортизационни и да се приспадат от облагаемия доход.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не искам държавата да ми дава пари да спортувам, само да не ми взема, това, което съм изкарал.
4
2
 
4
 
! Отговори
Йово преди 1 месец
България отделяла най малко за отдих!!! Пари за глупости в България не се дават. Борисов прави магистрали, пътища, метро, градинки и къщи за гости. С нищо не се прави трябва работи. Девиза на ГЕРБ на изборите беше РАБОТА РАБОТА И ПАК РАБОТА и хората работят, как иначе ще имат къщи в Барселона или къщи за тъщи, трябва да се "работи" за да се има. Отдих могат да си правят разни чиновници и хора от модерната номенклатура за другите бачкане и да си плащат сметките иначе съдя изпълнител!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв отдих аз съм самоосигуряващ се внасям бол осигуровки и от 10 години съм без отдих Голям смях нали плащам други да са в отдих целогодишно обсче на мен хич не ми се смее
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но за сметка на това, България е първа в галактиката по брой младопенсиониращи се шуробадженакорушветчийски лапачи на държавна хранилка, на глава от населението. С бюджет над три милиарда лева годишно, като това са само преки разходи, без да се броят щетите нанесени от престъпното им действие.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А броят ли това как държавата си затваря очите за плащането на реални осигуровки сред футболистите и за това как спортните клубове плащат символични наеми на държавните имоти? Ако се смята това прикрито субсидиране, да не се окаже, че сумата е доста по-висока.
За тези ринтитопковци от Гана и един цент би било твърде много.