Брюксел затвори кафенета и барове за месец

Налагат по-драстични ограничения срещу коронавируса
7 окт 2020 18:18, Петя Славова
26
Брюксел затвори кафенета и барове за месец
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като федералното правителство на Белгия ограничи работното време на заведенията в страната до 23 часа, общината в столицата Брюксел наложи още по-драстични ограничения в борбата срещу коронавируса, съобщи "Дарик" позовавайки се на BBC.

Още по темата

От утре сутринта се затварят всички кафенета и барове в столицата и околностите в продължение на месец. Забранява се и употребата на алкохол навън.

Така местните ограничения се оказват още по-строги от забраните в национален мащаб, които ограничиха до четирима клиентите на една маса в заведение.

Регионалният министър-президент на Брюксел Руди Вервоорт заяви: „Един на всеки 7 тествани в Брюксел е с положителна проба. Вирусът е навсякъде в региона".

Според съветника по здравеопазване на общината Ив ван Лаетем Брюксел е сред първите 3 градове в Европа с най-много заразени от коронавирус – след Мадрид, но преди Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
12
 
7
 
! Отговори
Богича преди 3 години
Айде, медиите, направте репортаж. Нали много имало - днес над 400 човека. Един хванете, ама на живо предавайте. Направете му ПСР тест, искам да го видя на леглото, как се задъхва от ковид-а. Как не може да диша, как умира. Покажете един само, че на хората им писна да ги психясвате с тези, наредените ви неща дето да пишете и говорите. На живо пуснете един, как го тестват и как го лекуват в болница. Май няма, а?Как един разболял се от ковид и умрял, няма никакви други заболявания а само ковид?????
3
11
 
4
 
! Отговори
Богича преди 3 години
До ВеснаТо никой не ги е виждал тези хора. И аз не познавам нито един, който да е имал ковид-мовид. Или да има познати, заразени с ковид-мовид. Един не показаха по телевизията, само казват тоя имал, оня имал. И един от показаните не умря. Ни тръмп, ни премиера на англия, ни ***, ни тити папазов. Ония актьорите от холивуд и те. Един не умря а уж имаха ковид-мовид. Тях показаха само, ама само казаха че имат ковид-мовид. А дали наистина са имали - СИЛНО СЕ СЪМНЯВАМ. Кой, къде и как ги тества?!?
2
11
 
11
 
! Отговори
Весна преди 3 години
Мен ме интересува и друго. Кои и какви са тия хора, които постоянно се изследват за Ковид? Къде отиват, защо се изследват, как се изследват и къде се изследват? Пациенти ли са, в смисъл отишли са на преглед за нещо си и са принудени да си направят и този ..измислен тест? За какво иде реч? Може ли да попитаме някъде? Или, ако някой има познат в подобна ситуация да пише тук. Какви изобщо са тия отчети за тестове?
1
0
 
19
 
! Отговори
Dam преди 3 години
Няма да е само за месец...