Макрон: Франция се бори срещу тиранията на видовете фанатизъм

Страната се грижи за свободата на словото и равенството, обяви президентът
26 окт 2020 15:20, Петя Славова
39
Макрон: Франция се бори срещу тиранията на видовете фанатизъм
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон направи изявление, в което заяви неизменността на курса и политиката на републиката на фона на критиките в страните от Близкия изток, причинени от позицията на официален Париж към мюсюлманската общност. Макрон публикува своя отговор относно защитата на основните свободи в Twitter.

"Ние се грижим за свободата по всякакъв възможен начин и гарантираме равенство. Що се отнася до братството, ние го преживяваме интензивно. И уверявам ви, нищо няма да ни принуди да се оттеглим от тази позиция", се казва в изявлението, предава БГНЕС.

В същото време Макрон подчерта, че най-новата история на Франция е "история на борбата срещу тиранията и различните видове фанатизъм". "И нищо не може да ни принуди да отстъпим по този път", обяви френският лидер.

Още по темата

"Ние уважаваме всички съществуващи различия в позициите в духа на мирното съжителство. Никога обаче няма да се съгласим със съществуването на език на омразата и ще защитим идеята за провеждане на дебати в разумни граници", увери френският президент.

Изявлението на Макрон беше направено в момент на рязко влошаване на отношенията между Франция и Турция и нарастващ бойкот на френски стоки в редица страни от Близкия изток, които считат последните изявления на френския президент относно мюсюлманската религия за недопустими. Освен това възмущението на мюсюлманите е предизвикано от изявлението на Макрон, направено по време на церемонията в памет на убития френски учител Самуел Пати, убит от радикален ислямист.

Тогава президентът mотвърди, че Франция ще продължи да публикува карикатури на пророка Мохамед. Именно за да демонстрира по този начин пред учениците свободата на словото, показването на такива карикатури беше причината учителя пати да бъде убит преди дни.


39
Още от ЕС
Опитаха се да запалят една от сградите на института "Роберт Кох"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
2
 
! Отговори
Viva la France!!! преди 3 седмици
Браво мосю Макрон,най-после някой да го каже на глас някой от позицията на висок пост!
На Франция много държава си съюзници и НАТО и САЩ ,ЕС, Великобритания и много други така,че смело напред!
37
1
 
2
 
! Отговори
Просветлен преди 3 седмици
Схемата е ясна, криза идва, няма да има работа, гледат да разкарат излишното *** да има за тях. Интереса клати феса, ефенди Макрон.
36
2
 
2
 
! Отговори
La France преди 3 седмици
Браво на г-н Президента! Vive la Republique, Vive la France!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Макароне, до сега си ги внасяхте, твърдяхте пред цяла Европа че били свестни, сега се събуждате от либерастията си, и почнахте уроци да ни давате на НАС, че сте борили тиранията. Спрете да я внасяте, кажете не наци-бабушкерата да върне нейните "архитекти, доктори, учители и инженери" от където си ги внесе...това са ПЪРВИТЕ стъпки в борбата с тиранията, не само празните ви думи.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Шовен
Какви 12 часови зони те друсат бе човек???
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма с какво да оправдауш убииство но Не разбирам защо се защитава този учителя усмиваш която ихда е религия в час. Едно е свобода на словото, друго е в училище учител да показва омраза кьм някоя религия. А те го превьрнаха в герой.
32
0
 
2
 
! Отговори
Макарончо преди 3 седмици
Вярва в небесни картофи. Тия не подлежат на оправяне, докато се заблуждават, че ще ги вчовечат, те им кроят шапката.
31
2
 
7
 
! Отговори
Аз, Човека преди 3 седмици
Тук Франция е права! Не може все да си затваряме очите,когато потъпкват различните от мюсюлманите ,за да не стане ей ,че ба проблем,но когато се случи някаква критика към исляма веднага някакъв си фанатичен ***,ще реже глави на хора! Трябва ясен отпор на всички страни ,да се покаже на ислямистите,че се очаква и от тях толерантност!
30
2
 
0
 
! Отговори
bg ama ot selo преди 4 седмици
До Шовен-9 ti nepozna celi 5godini shte se vlaci tova ,da samo rosia e podgotvena i nikoi drug;
baba vanga;
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Единственото спасение за Европа е - товарят ги на кораби и самолети и кой откъде - айде обратно.
Стига вече тероризъм, стига вече сме се огъвали.
28
4
 
12
 
! Отговори
Шовен преди 4 седмици
Франция е единствената страна, която няма американски бази. Франция е единствената европейска страна със свой собствен космодрум и независима космическа програма. Франция притежава най-много ядрени оръжия в ЕС и само САЩ и Русия имат повече. Франция е единствената страна в света, която се разпростира върху 12 часови зони. Франция е преживяла две световни, френска революция, религиозни войни, наполеонови войни, сто годишна война. Ще преживее и ислямския екстремизъм.
27
1
 
4
 
! Отговори
До али преди 4 седмици
палячовци са създателите ти!
26
2
 
8
 
! Отговори
френската преди 4 седмици
Култура е еталон. Не всички го разбират.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 24

Ако утре на теб ти хрумне да разправяш наляво и надясно, че Турция всъщност в България 5 века се е грижила за просперитета ни, и нии е пазила от нашественици и да не нис е нарушават гражданските права, трябва ли да ти се позволява да го правиш и ако искаш да агитираш и други да го правят или не? Това нарушава ли ти свободата на словото или не?
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Като са такива свободолюбци защо вкарват в затвора всеки,който се усъмни в холокоста!?"

Във Франция е забранено да отричаш арменския геноцид. Голяма свобода на словото, няма що!
23
3
 
1
 
! Отговори
али преди 4 седмици
До али- 20 - моля те недей да пишеш от мое име !!! Никой не ти пречи да си напишеш името да и да си изразиш мнението. Нали това е идеята !!
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"палячов като ердоганьо оглави дивашкатa "държава" туркия и ето го резултата"

Ако има лош резултат за Турция, това е защото християнските държави налагаха санкции без никаква причина върху Турция. Ердоган няма нищо общо с лошия резултат. Дори напротив - колкото и да е странен, той защити интересите на държавата си и народите живеещи в Турция. Докато нашите в България клякат и правят каквото им кажат господарите им.
21
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
E, Макрон многократно и недвусмислено използваше езика на омразата, а сега обърна палачинката. Видя как дори човек като Ердоган успя да го постави на място. Ердоган не направи нищо лошо, той просто показа на Макрон как може да го бие е неговите камъни по неговата глава. Макрон имаше ли анти-ислямски изказвания? - Имаше! Какво повече да говорим тогава?
20
6
 
9
 
! Отговори
али преди 4 седмици
палячов като ердоганьо оглави дивашкатa "държава" туркия и ето го резултата
19
4
 
10
 
! Отговори
тъй тъй преди 4 седмици
Това не е свобода на словото!Това е пълна липса на уважение към чувствата и вярванията на другите!Да се гавриш с ценностите на хората е ***!Като са такива свободолюбци защо вкарват в затвора всеки,който се усъмни в холокоста!?