В Белгия обмислят връщането на общата карантина

Болниците в страната започват да се препълват със заразени
27 окт 2020 16:12, Ния Христова
5
В Белгия обмислят връщането на общата карантина
Снимка: БГНЕС
Властите в Белгия ще решат до края на седмицата дали да върнат общата карантина, която беше наложена в средата на март и продължи повече от месец с цел да се спре разпространението на COVID-19. Това съобщи националният щаб за противодействие на епидемията, предаде БТА.  
 
Здравните власти обясняват, че решението зависи от това дали мерките, които са приети в момента, ще доведат до спад в броя на новозаразените. Едно от основните опасения е, че болниците в страната вече започват да се препълват.
 
В понеделник местни медии обявиха, че Белгия е поискала от Холандия достъп до свободни болнични легла, но холандските власти не са могли да се отзоват. Уточнява се, че между Белгия, Германия и Холандия има договорка за приемане на болни, но холандските болници в момента също не разполагат със свободни места.
 
В Белгия всички, които могат, да работят от домовете си, са задължени да го правят. В Брюксел и Валония пък вече има въведен вечерен час, като в столицата движението е забранено между 22.00 ч. и 6.00 часа. Носенето на маски навсякъде извън дома е задължително. Баровете, ресторантите, спортните зали, музеите, кината и театрите ще останат затворени поне до средата на ноември. 
 
През последната седмица средно на ден са регистрирани над 13 хиляди новозаразени. Данните показват, че смъртните случаи досега са 10 899.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белгия, Холандия и Люксембург са много зле. Германия все още се държи, но май и там нещата отиват на зле, както е в Франция, Испания, Чехия, Словакия,....
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** тук все още си мислят, че в България няма да има lockdown.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там нямат ли си Мангърка?