В цяла Европа протестират срещу COVID ограниченията

Недоволни излязоха на улиците в Италия, Германия, Испания
29 окт 2020 10:40, Елка Василева
64
В цяла Европа протестират срещу COVID ограниченията
Снимка: архив, БГНЕС

Протестите срещу ограниченията, наложени заради COVID-19, бързо се разпространяват в цяла Европа.

В Италия работници от най-засегнатите сектори излязоха на улиците в главните градове на страната, за да протестират срещу приетия от изпълнителната власт указ с нови мерки за спиране на пандемията. Към протестите в Рим се присъедини Матео Салвини, лидер на „Лигата“, основната дясна опозиционна партия в страната, предаде БНР, като цитира БГНЕС.

В Берлин собствениците на бизнеси в сферата на услугите – основно собственици за заведения като барове и ресторанти, се обявиха против ограниченията, които според тях „поставят бизнеса им на колене“. През последните дни Германия е регистрирала над 15 000 случая на коронавирус и налага карантина от 2 ноември до края на месеца, за да спре стремглавото покачване на броя на заразените от COVID-19.

Още по темата

От понеделник в Германия затварят дискотеки, барове, музеи, театри, кина, опери и концертни зали, спортни клубове и фитнес зали, ресторантите ще могат да продават храна само за вкъщи, козметични услуги и масажни студия също трябва да излязат в принудителен отпуск, но фризьорските салони ще останат отворени. Отворени остават и училищата и детските градини.

Новите мерки ще струват около 10 милиарда евро, като е предвидено и изплащане на помощи на засегнатите.

Испания е друга от страните, в които собствениците на търговски обекти се бунтуват срещу комендантския час. В Барселона стотици хора демонстрираха срещу вече действащите мерки и срещу приемането на нови ограничения, които се опасяват, че биха могли да бъдат обявени следващата седмица.

В Чехия, в столицата Прага протестираха стотици работещи в сферата на хотелиерството. Там се разрешават демонстрации до сто души, стига участниците да са организирани в групи от по двадесет и да носят маски. Страната има повече от 280 000 потвърдени случая на инфекции, като половината от тях са регистрирани през последните две седмици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
9
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Нищо не искам да ме правят. Но бау ми говори за отнемане на здравни права. А в случая такива нямаш. Практически е все едно дали си с права или без, защото никой не те лекува. А и не може. Тоя вирус просто трябва да бъде преборен от имунитета. На който се справи...
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От СЗО вече поставиха под съмнение официално изнесените данни на България за броя на провежданите тестове и заразени. Отбелязва че изнесените цифри за тестовете многократно надхвърлят дневния капацитет на 60-те лицензирани лаборатории у нас.Оставям на ковид овчиците материал за размисъл, макар че е ясно, че това не им е силната страна.
37
0
 
6
 
! Отговори
фигаро преди 3 години
разрешават демонстрации до сто души, стига участниците да са организирани в групи от по двадесет и да носят маски.------------и една ръка подава листче за го прочетат пред медиите протестиращите ..
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Или по-точно казано - Абе то в България и сега плащаш здравни осигуровки, пък я видиш помощ, я не...
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауТака става, но пак ще трябва да отчислят нещо.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Само дето двата автобуса сте вие, тъй че щом го смяташ за адекватна мярка - хващай гората."Излез от пещерата в която живееш и се огледай- никой не носи кир.ливите маски, дистанция не се спазва. Щом имаш проблем с това тогава се махай.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ...Я кажи каква е гъстотата на населението в Белгия и в Швеция?
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, че ще протестират. Вече над 30г. правителствата и всякакви управляващи ги заблуждаваха за правата на човека, но без да споменават, че те вървят в комплект с неговите задължения. И днес, когато стана дума за задължения те се бунтуват. Тази категория не им е позната.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28Няма проблем.В България и сега можеш да не плащаш здравни осигуровки и да нямаш здравна помощ.
30
2
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 28Само ковид. Всичко останало си остава, но т.к няма ковид и лекарите ще третират така човека. "Не ми е добре." "Нищо ти няма, грип е, пий чай"
29
6
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БРАВО!!!!!!!!ГРИПОВЕ Е ИМАЛО И ЩЕ ИМА!!1 ТОЗИ БИЛ МАЛКО ПО СМЪРТОНОСЕН ОТ ДРУГИТЕ И АЙДЕ ЗА ЗАТВОРИМ СВЕТА ЗАВИНАГИ!!!Е НЯМА ДА ГО БЪДЕ!
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26А какво да те правят ако си лек или без симптоми?Да те поканят на балнеоложки курорт ли?Ще ти потрябва медицинска помощ ако станеш зле.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако приемем , че живеем в условията на Робовладелческото Общество на което наподобява съвременното обществено Устройство , един и същ Проблем имат и Робите и Робовладелците .
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау 18Е, ще трябва да им върнат парите за осигуровки... Няма да си го набият така.
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Само дето двата автобуса сте вие, тъй че щом го смяташ за адекватна мярка - хващай гората.Или си поредния тарикат, който като се вкара сам в тинята ще се извъртиш?
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то и сега се оправяте сами! Какво си мислите, че се случва? Миналият месец го изкарах, нито лекар ме видя,нито нищо. РЗИ ти връчва протокол, че си затворник и ти пожелава щастие. С права, без права, все тая е. Личният лекар не ти всига, а и да се свържеш мрънка и пак се оправяш сам. Ако се влошиш звъниш на 112 и това е.
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауТочно и аз това им написах, но нали *** си е ***, като се вкара сам в тинята и започва да се криви и да търси начини да се измъква, .. с хитрост, лъжа, връзкарство, подкупи .....Даже и списък с "отказалите се" да направят, като се разболее някой от него ще се започне с тичането по кабинети с "почерпки". Мила родна картинка.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имам по-добро предложение. Защо двата автобуса маскирани у нас не се изнесат ад живеят в гората където ще са в пълна изолация от лошия вирус? Хем няма да пречат на нормалните хора.
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Предложението за медицинските права касае само заболяване от КОВИД, или и за това ще тарикатеете?
20
6
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ама защо минуси бе ? :D Няма да си губите пълните мед. права, но ако се окаже, че сте болни от ковид - оправяй се сам. Просто и ясно.