Австрийските власти: Стрелбата във Виена е терористичен акт, нападенията са на 6 места

Нападението не е приключило, каза министърът на вътрешните работи
Обновена: 3 ное 2020 00:26 | 2 ное 2020 23:30, Анисия Иванова
381
Австрийските власти: Стрелбата във Виена е терористичен акт, нападенията са на 6 места
Снимка: БГНЕС

Стрелбата в централната част на Виена се предполага, че е била терористичен акт, като има няколко ранени, а вероятно и убити хора, заяви австрийският министър на вътрешните работи Карл Нехамер пред австрийската телевизия ОРФ, предаде Ройтерс.

Според изявление на полицията в нападението са участвали няколко терориста, въоръжени със снайпери.

Нападенията са били на 6 локации, един човек е починал, няколко души са ранени, сред които полицай.

"Към момента мога да потвърдя, че ние вярваме, че това е очевидно терористична атака", каза министърът.
Той допълни, че се предполага, че стрелбата е била извършена от няколко души и че нападението все още не е приключило.

Още по темата

Засега е известно, че един полицай е сериозно ранен, допълва говорител на вътрешното министерство, предаде ДПА. Най-малко един заподозрян е бил арестуван след стрелбата в близост до синагога.

Говорител на здравната асоциация във Виена потвърди, че 15 души са били приети в медицински клиники със сериозни наранявания в резултат на нападението. Целият център е блокиран.

Частна телевизия е показала запис от охранителната камера на синагогата, на който терорист застрелва хладнокръвно минаващ покрай него човек, след което го довършва с още един изстрел.

На улиците се разполагат военни части, които поемат охраната на правителствени сгради и чужди посолства.

Ръководителят на австрийската еврейска общност Оскар Дойч каза в Туитър, че не е ясно дали синагогата и канцелариите към нея са били мишена на стрелбата. По времето на стрелбата те са били вече затворени, предаде Ройтерс.

Засега има противоречиви информации за случилото се в центъра на Виена. Метрото там е спряно, хората са приканени да избягват обществените места и обществения транспорт и да си останат у дома.

Според местна медия може да са били убити седем души в стрелбата. Местни издания твърдят, че нападението било срещу синагогата. Бе съобщено и за взривил експлозиви нападател, както и за ликвидиран нападател, а също и за нападател, който е избягал от местопрестъплението, допълва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
5
 
! Отговори
Истината към момента преди 3 години
4 души са убити, 22 са ранени, от които 7 са с опасност за живота, между които и полицай. Един от терористите е застрелян, 20 годишен,с македонски корени и двойно гражданство - на Австрия и Македония, осъждан на 22 месеца затвор за опит да се присъедини към ИД в Сирия и освободен предварително от затвора. Органите продължават с разследванетои издирването на други терористи като е препоръчано хората във Виена да си останат по домовете.
230
4
 
15
 
! Отговори
Бат'ти Брайвик преди 3 години
Всички мюсюлмани вън от Европа! За тези, които все пак искат да останат и търсят подслон и работа - ще им бъдат специално изградени концентрационни лагери, където ще имат и двете.
229
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой каквото си е надробил да си го сърба.
228
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма страшно немаската баба ще им прати съболезнования, мечета и сърнички.
227
3
 
5
 
! Отговори
полковник Петров преди 3 години
Никакви професионалисти не са това....обикновени аматьори! Резултата от нападението им доказва това!?...
226
3
 
5
 
! Отговори
кой преди 3 години
поръчва тия терористи тия брадатите полицаи от къде идват.Нашите и те брадати и на химна стоят с ръце от зад. Не признават нашия химн.
225
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е само началото. До Нова Година очаквам поне още 5 подобни атентата. Вие за какво си мислите, че Англия напусна ЕС - шпионите им знаят какво предстои. Английското външно разузнаване знае какво ще стане с години напред. Нищо хубаво не чакайте в ЕС.
224
3
 
9
 
! Отговори
антиинстанбулец преди 3 години
Истамбулската конвенция задълважа страните, които я ратифицирата, да дават на нелегелните емигранти равни права като гражданите на самата страна. Основно право е свободата на предвижване. Подписалите страни сега си сърбат попарата.
223
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мислете че нас Българите ни считат за хора на запад дали в австрия,германия,франция ..... е.....да се оправят.
222
9
 
3
 
! Отговори
Чечен преди 3 години
До Словянин В центре Москвы на Курбан Байрям, всичките "славяни" минават събути и задължително поздравяват "С праздником!". Иначе - бой. Кадыров е прерожденият Мухамед! Държи здраво Володенката за миниатюрните шарички.
221
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След велкомен ( само дето ние ви казахме ) стана кой ми *** в гащите. Хранете си ги сега , след 20 г още толкова по 5 , след 40 г още толкова по 25. След 40 г австрийците няма да ги има. Все пак Хитлер е австриец и може да има отпор, по хитлерски. Е тогава ще има малко протести от страна на зелените за завишени емисии, но те , нали са нация техническа, че монтират пречистватели.
220
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се правиш на тарикат за евтина работна ръка, с този номер вече не става. Но дали ще го проумеят, като още не са си взели поука от историята.
219
14
 
35
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Хубаво, че има Русия. Тя спаси Българско от турско робство, сега ще спаси и Европа. В центъра на Берлин, на Александерплатцт, след 19,00 няма нито един германец или германка, 80 % араби и 20 % черни. Честито им либерална демокрация.
218
4
 
18
 
! Отговори
Сп???нс !? преди 3 години
Брюкселските зеленчуци що мълчат, как им позволяват на австрииските власти да обяват за тероризъм едно незначително спречкване в кафе "Интелектуална среща" , трябва да им се обясни на еднокнижните австриици , че в квантовата физика все още има спорни въпроси , докарващи до амок , дори видни нАучни работници.
217
4
 
26
 
! Отговори
Дааа преди 3 години
Прави бяха Арменците като казаха,че войната ще се води в Европа от терористи муслита,никой не ги послуша,ай сега си берете плодовете,муслита вън от Европа
216
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ааа а като трепеха хиляди хора в ковказ , чечня , сирия, ирак , либия,ги наричаха борци за демокрация и ги прибираха при тях защото така са им наредили американцитедокато европа не стане самостоятелна така щеее протекторат на краваршинктон с мюсулманско населениебума на исляма започно 60-години като противовес на демократичните правителство в иран ирак за ливан да не говорим - беше щшвейцарията на близкия изтока аятоласите тогава бяха емигранти в лондон- посотянна война е нужна на краварите
215
1
 
32
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Семити пукат по семити и обратно. И откак наводниха Европа и след Втората световна война и от другия сорт, от преди няколко години,няма вече мира от тях!!! Стига тая перверзна "демокрация" искаме ред,мир и спокойствие. Да бъдат изгонени семитите и от двата сорта от Европа!!!
214
2
 
18
 
! Отговори
Войнствен атеист преди 3 години
Докато има религия все ще е така.
213
0
 
40
 
! Отговори
Ко стана ся преди 3 години
Може пък да са били компютърни специалисти ,на които просто им е гръмнал лаптопа и е станал взрив някак си? Или пък са били лекари, на които слушалките са експлоадирали? Абе не може тия , дето ги поканиха и очакваха от тях да са работливи, приветливи, умни-да са терористи.. БХК веднага да ги защити сега от яростните нападки! И да не са и помислили австрийците да им нарушаван правата-това ще е цинизъм,те са все висша класа европейци,да им дадат още апартаменти и пари-и по 77 девици-австрийки!
212
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа е на смъртния си одър - това е жалката истина! Тежката демографска криза, в комбинация с либерастката политика на отворени граници, тип ще спасим света, ще ускорят неизбежния крах на европейската цивилизация. Случвало се е преди с римската империя и сега ще се случи, варварите ще ни превземат и асимилират.