Австрийските власти: Стрелбата във Виена е терористичен акт, нападенията са на 6 места

Нападението не е приключило, каза министърът на вътрешните работи
Обновена: 3 ное 2020 00:26 | 2 ное 2020 23:30, Анисия Иванова
381
Австрийските власти: Стрелбата във Виена е терористичен акт, нападенията са на 6 места
Снимка: БГНЕС

Стрелбата в централната част на Виена се предполага, че е била терористичен акт, като има няколко ранени, а вероятно и убити хора, заяви австрийският министър на вътрешните работи Карл Нехамер пред австрийската телевизия ОРФ, предаде Ройтерс.

Според изявление на полицията в нападението са участвали няколко терориста, въоръжени със снайпери.

Нападенията са били на 6 локации, един човек е починал, няколко души са ранени, сред които полицай.

"Към момента мога да потвърдя, че ние вярваме, че това е очевидно терористична атака", каза министърът.
Той допълни, че се предполага, че стрелбата е била извършена от няколко души и че нападението все още не е приключило.

Още по темата

Засега е известно, че един полицай е сериозно ранен, допълва говорител на вътрешното министерство, предаде ДПА. Най-малко един заподозрян е бил арестуван след стрелбата в близост до синагога.

Говорител на здравната асоциация във Виена потвърди, че 15 души са били приети в медицински клиники със сериозни наранявания в резултат на нападението. Целият център е блокиран.

Частна телевизия е показала запис от охранителната камера на синагогата, на който терорист застрелва хладнокръвно минаващ покрай него човек, след което го довършва с още един изстрел.

На улиците се разполагат военни части, които поемат охраната на правителствени сгради и чужди посолства.

Ръководителят на австрийската еврейска общност Оскар Дойч каза в Туитър, че не е ясно дали синагогата и канцелариите към нея са били мишена на стрелбата. По времето на стрелбата те са били вече затворени, предаде Ройтерс.

Засега има противоречиви информации за случилото се в центъра на Виена. Метрото там е спряно, хората са приканени да избягват обществените места и обществения транспорт и да си останат у дома.

Според местна медия може да са били убити седем души в стрелбата. Местни издания твърдят, че нападението било срещу синагогата. Бе съобщено и за взривил експлозиви нападател, както и за ликвидиран нападател, а също и за нападател, който е избягал от местопрестъплението, допълва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
9
 
6
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До Цецо МенТи недей си губи надеждата, но ... само се огледай наоколо в обществото и поразмисли малко интелектуално къде го виждаш като цяло, без оглед на етническия произход на индивидите. Политиците са хора, които идват от същото това общество. Ако народът е проЗст като дърварски клин, ако ще извънземни да дойдат да управляват, българинът пак ще намери начин да я изпорти системата с гениалната си проЗсталащина. И недей да си мислиш че съм песимист - аз съм само реалист.
190
0
 
8
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Стриктно спазване на евроатлантическите ценности,мултикултурна интеграция на имигрантите.
189
17
 
9
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До 316Чикаго е клоаката на САЩ. Най-голямата българска диаспора извън кенефисттана булГЕЙристан е в този град. И българите са го направили точно като кенефиистана си. Нормален човек преминава или над Чикаго, или под Чикаго, но никога през Чикаго. Пък да не говорим да живее или работи там. Един път съм бил там. Дори негроссите странят от българите. Интересна работа.
188
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почерка на терористичния акт някак си не отговаря на ислямски тероризъм. Много рядко ислямските терористи се оставят да бъдат заловени живи, а тук става въпрос за 4-*** арестувани един убит и един който се издирва. Няма самовзривявания, няма и шахидски колани. Все пак ще разберем за какво става дума, въпреки че от Франция и Армения избързаха да обявят че става въпрос за Ердоган.
187
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега може и да е. 85та беше палавница на отрядите за покръстване.
186
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та, както казах, тазиПомаЖкаСлуз е тираджия в доганска фирмичка в Чикаго....
185
5
 
2
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До Цецо МенПроЗсто разлайвам бесните *** по форума. И поддържам интелектуалната температура този форум поне един-два градуса над абсулютната нула по Келвин. Но да си призная, вече се затруднявам с тази задача, защото интелектуално болшинството колеги в този форум вече са преминали в негативната страна на скалата.
184
0
 
1
 
! Отговори
До Цецо мен преди 3 години
Не може да избяга от спомените си от 1985г.Още го боли отзад.
183
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на "журналиста" писал материала: Nehamer, на немски се чете при всички случай нещо като Нееамер. Не Нехамер! Уф, неграмотници!
182
0
 
7
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
ЯстребителДобре, не живееш тук. Добре, наредил си си живота. Добре, пишеш на български. След като всичко ти е наред и не живееш в България защо влизаш в нашите форуми? Срещал съм щастливи хора през живота си, не говорят и не пишат като теб. Защо го правиш?
181
0
 
3
 
! Отговори
Кръстник преди 3 години
помашкиБоклук......кръстих дядо ти......отне малко време ........може би го болят кокалите......както споменаваше преди време.....зс баба ти ще бъда пи дискретен.....не, че заслужаваш.
180
5
 
1
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До 303Хайде да не се държим проЗсталашки като българите и да се псуваме и обиждаме, ха? Да си чувал нещо за култура и обноски, особено на общесетвени места?! Или тези правила не важат вече в котчината булГЕЙристан?
179
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Инженерите на Меркел, клетите бежанци - гонени, жадни, гладни
178
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се защо спи така наречения ДАНС. В нормална държава, този Ястребовски отдавна ще е на топло.
177
11
 
0
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До 300И аз съм Господ, и вече ти казах мението ми за молитвите на кучетата и българите. Кучешкат може и да я изпълня, но българската ... откъде да намеря толкова страпони?
176
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
301....хейШибанПомак.......намери си мястото.....ако можеш.........тежко е да бъдешМелез......слузДолна.
175
0
 
1
 
! Отговори
Зори преди 3 години
А ние пък си мислехме, че са си играли с водни пистолети.
174
14
 
3
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До 298 То всичките българи са най-малкото гении, че и отгоре. Не се учудих изобщо. Бил съм ял български хляб. И много гении тука ей, гъмжи! Сигурно десетина пъти повторих че кадърен и способен човек не живее в тази котчина, но *** Геният не може да схване какво му рукам. Амджъкаазлийо, от 30 години не живея в тази коттчина бе заппърттък! На кой език искаш да ти го кажа още, бре амссалак балкански?!
173
2
 
17
 
! Отговори
До Ястребител преди 3 години
Да , аз съм новия пророк...........................Истанбул ще бъде пак християнски.И ще се казва Цариград или Константинопол...............въпреи че и гърците не са стока като вас!!!Европейската част на Турция ще си я разделим с гърците..................а кюрдите ще си направят държава на мястото на 1/3 от Турция!!!
172
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На какво ли не са готови, за да се страхуваме и седим под ключ, хвърчят вируси, куршуми...