Стрелба до синагога във Виена, няколко души са ранени

Един от нападателите е убит, друг се издирва
Обновена: 2 ное 2020 23:27 | 2 ное 2020 22:32, Анисия Иванова
84
Стрелба до синагога във Виена, няколко души са ранени
Снимка: YouTube

Австрийската полиция съобщи за ранени при стрелба във Виена при атака срещу синагога в центъра на столицата, предаде ДПА.

Тя призова хората да избягват централната част на града и обществения транспорт. В близост до Шведенплац са се чули няколко изстрела, събщават местните медии.

Съобщава се за много ранени, но не и броят им. Някои австрийски издания твърдят, че най-малкото един полицай е тежко ранен и с опасност за живота.

Австрийската национална информационна агенция АПА цитира министерството на вътрешните работи, че нападател е бил убит.

ТАСС съобщи за няколко ранени и за самовзривил се нападател. Австрийското вътрешно министерство не изключи възможността да става въпрос за терористична атака, допълва БТА.

Според австрийския телевизионен канал ОЕ24 жертва на стрелбата във Виена може да са станали седем души.

Смята се, че нападателят е имал и други съучастници, които са успели да избягат. В центъра на австрийската столица се провежда мащабна полицейска операция.

В Туитър полицията публикува предупреждение на немски и английски език да се избягва центъра на града и градския транспорт, както и молба да не се публикуват снимки и видеоклипове в социалните мрежи.

Към момента няма данни за пострадали български граждани при стрелбата. Посолството ни е във връзка с местните власти. 

При необходимост от съдействие и информация сънародниците ни могат да се свържат с посолството във Виена на следните телефони: +43 1 505 31 13 и дежурен в извън работно време:  +43 1 505 64 44.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
3
 
! Отговори
мхм преди 3 години
пак гласувайте за ББ, когато дойдат в софийското метрот и няма кой какво да направи..
54
8
 
2
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Цяла Европа изтръпна като чу че е пред сингогога, но след като се разбра че няма жертви евреи, се успокои.
53
0
 
16
 
! Отговори
Ива преди 3 години
Надявам се няма да изтрият коментара.. Дойче Веле е лява медия, като повечето в Герамния.Исляма няма да се промени. следващите 15 години около 200 Милиона Араби ще са в излишък - Професор Гуннар Хейнсон "Военнен Индекс".Относно Радикализацията - роботите идват, автоматизация.В момента имаха проблеми да си намерят работа и реализация в Европа.Средният Коеф на Интелиг на арабите е около 82-84 според страната.Под 85 се води неспособен да учи. Просто са излишни и на социални помощи.Фрустрирани
52
0
 
21
 
! Отговори
Така е защото преди 3 години
*** пишман-политици сами вкараха троянския-ислямски кон в Европа, а сега вече е късно, това е само началото ! Да се сърдят сега на собствената си глупост, задето вярваха в някакво мирно съжителство между овце и вълци !
51
1
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Битов инцидент, какво толкова.
50
1
 
22
 
! Отговори
Тузар преди 3 години
"На видеото споделено в туитър се чу турска реч. Това е много лошо за общността."Що за самовлюбен фанaтик трябва да си, ако при такъв атентат, първата ти мисъл е "ах, ще ми се развали реномето"? Джанъм, ислямисти убиват хора. Факт. Не са ти виновни евреите, че от твоя отбор се накачулват с бомби и се гръмват насред площада. Нито е ксенофобия после хората да те отбягват и да не искат да са в една държава с тебе.
49
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдателен преди 3 години
Наблюдавам, че много хора са жадни за кръв.Виждали ли сте обезглавен човек? Виждали ли сте катастрофирал човек? Естествено, че не! Представяте си го като някакъв романтичен филм. Това е най-грозното и страшно нещо, на което човек е способен.Изглежда отчайващо. Не си го пожелавайте никога.Смъртта (дори за най-големия ви враг) не е нещо, което ще ви задоволи и нещо от което бихте изпитали удоволствие.(Освен ако не сте чисто луд)
48
2
 
6
 
! Отговори
СГВ преди 3 години
Аз съм изучавал и шимпанзетата. Разликата на шимпанзето с "човека" е, че "човека" може да говори.Приликата е, че не умее да слуша и е готов да убива във всеки един момент.ДОЙДЕ КРАЯ НА СОЦИАЛНОТО ОБЩЕСТВО! В РЕЖИМ НА МАЙМУНИ СМЕ!ВАДЕТЕ ПРЪЧКИТЕ! Айнщайн го е казал - "Ако има жив след 3-тата Световна Война, 4-тата ше е с пръчки"Подминахме 3-тата. Следва война с пръчки, благодарение на Изкуствения Интелект, Фейсбук и Уиндоус.Жалко че малцина го осъзнават в този момент....
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да се разреши притежанието на лично оръжие. Забраната да притежаваме и носим оръжие си е чиста подготовка за геноцид.
46
0
 
0
 
! Отговори
СГВ преди 3 години
Ще оцелеят само мъжете с *** и красивите жени.Просто толкова ви е акъла :)))
45
0
 
3
 
! Отговори
СГВ преди 3 години
Който не е изучавал Мексико и Ирак/Авганистан може да твърди, че "не може да се стреляме ей така, за щяло и нещяло". Разумния човек, проверил много източници на информация знае какво да прави, а то е толкова просто, колкото една аларма за събуждане.Има си правила. Правиш "едикакво си" и оцеляваш. Не го правиш - отиваш при рибите.
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ванга ви каза - всички българи да се приберат до края на 2020 година.
43
0
 
3
 
! Отговори
Много Интелигентен преди 3 години
До Малък и смешен АнонимникЕстествено. Аз ще направя всичко по силите си, за да се предпазя от негативи. УСПЕХ!
42
0
 
10
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 3 години
Ае да идеат извънземните и да се свършва. Майтап да са мюсюлмани и те хахаха.
41
0
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
А бря не бива а са стреля за щяло и нещяло.
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арестуваха терористите от заведението във Виена.Жалко за полицаите и за цивилните. Единия цивилен го застреляха по улицата като псе
39
7
 
8
 
! Отговори
От Карабах преди 3 години
Австрийските полицейски спецчасти Кобра са най добрата подобна структура в света. Досега нямат ни един убит. Или поне когато четох за тях преди години. Дори руснаците не са толкова добри.
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Много ИнтелигентенЩе се бием ако трябва. Тука вече няма искам-неискам
37
12
 
12
 
! Отговори
Mustafa Dogukan преди 3 години
На видеото споделено в туитър се чу турска реч. Това е много лошо за общността. Ще опетнят и нас, но явно на хората им е писнало от ксенофобите. Ще има общ фронт срещу нашата религия и пак ще я омърсят заради едни еврейски карикатури. Светът не се е променил. Умират невинни хора, мюсюлмани и християни, а евреите отзад дърпат конците, или по скоро опашката.
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде и този сайт отписваме откъм коментари. Едни и същи ненормалници, лесно разпознаваеми от недялковия нехигиеничен сайт. Понеже там е "свободна" медия, и са забранени коментарите от доста време.