Захариева: Македония ще има място в ЕС, когато е готова

В момента не е, смята вицепремиерът
17 ное 2020 09:17, Петя Славова
54
Захариева: Македония ще има място в ЕС, когато е готова
Снимка: БГНЕС

Българската дипломация не може да си позволи да води политика на очерняне на друга държава, каквато за съжаление виждаме, че Скопие води. Ние сме държава, член на Европейския съюз.

Това заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по повод все още откритите въпроси с Република Северна Македония, които седят на дневен ред.

Още по темата

РС Македония ще има място в Европейския съюз тогава, когато тя е готова. В момента България не счита, че тя е готова, заяви още Захариева.

България продължава да бъде поддръжник на разширяването на членството на ЕС и тук не става дума за извиване на ръце, заяви дипломат номер едно. По думите на Захариева, управляващите в Скопие много грешно са разчитали, че България може да бъде “натисната” и да промени своите позиции.

Вицепремиерът посъветва съседската държава да не се отказват при първата трудност, която срещат по пътя – одобрението на Преговорната рамка. Тепърва предстоят трудностите, процесът не е лесен. България също мина по такъв път, каза още Захариева.

Тогава, когато утихнат страстите, включително и в България, и се започне да се мисли не толкова емоционално, когато спрат да се придържат към изграждането на държава, основана единствено и само на антибългарската идеология – тогава ще получат много повече, коментира още Захариева и подчерта, че от истината не можеш да загубиш.

Екатерина Захариева каза, че ще отиде в парламента и ще отговаря на поставените депутатски въпроси относно РС Македония, след като миналия петък участието ѝ в парламентарния контрол бе отложено заради пътуване извън страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
1
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Пeтя, какво означава "Македония ще има място в ЕС..."??? По-гооямата част от Македония, Пиринския и Егейските делове, са отдавна в ЕС! Може би е добре да внимаваш все пак какво пишеш!
34
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Вестник Стършел ще публикува педовно, каквото и да казват Северомакетата.
33
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дотук БРАВО на Захриева и Каракачанов.
32
13
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
И в България и Македония свирят на една струна. Чист популизъм.
31
5
 
17
 
! Отговори
Deutschland преди 3 години
Катето да остане доживотен външен министър. Финна и интелигентна мадама .А иначе северна македония е много далече от Европейско общество. Зомбирано и доста примитивно население на което една послойка тарикати промива мозъците .Всичко от образование до медии е под контрол на сръбските служби . Приличат на БГ през времената на сик и вис.
30
4
 
4
 
! Отговори
Напиши коментар преди 3 години
Има две основни течения в разбирането на отношенията между Република България и Република Северна Македония. Едното е, че трябва да се търси единение чрез постигане на разбирателство, а другото е, че от българска страна трябва да се търси превъзходство и да се налижи подчинение. И към днешна дата има разлика между външния министър Екатерина Захариева и военния министър.
29
4
 
6
 
! Отговори
Антибесепар преди 3 години
Мда, ще бъдат преизбрани през март. Не само думи, но и дела трябват.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Леле Ами кво да ги правим макетата като са от нашите дебели кратуни :))) Ако бяха гърци или сърби изобщо нямаше да се занимаваме с тях, те все гледат към нас "татарите" и плюят, не се виждат какви *** са :))))
27
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За сто години, хеле втората половина, трябваше да се усетим, че нямаме полезен ход с тия отровни твари ! Каквото и да направим, ако ще да ги провъзгласим за Атлантида, Шумерия и Мавритания едновременно, те пак ще харчат по нас и ще искат ! Такава е гнусната им направа...
26
1
 
7
 
! Отговори
Леле до Българин преди 3 години
Извини ме- пак са трили коментари, моят не беше адресиран към теб, а към едно маке със сръбска кръв във вените. Прощавай за грешката от името на администратора ( Защото мо-де-ра-тор е цензурирана дума хаха), който няма да се извини :)
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незабавно да се ускорят преговорите с Албания и приемането й в ЕС !
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо общо със СФРЮ !
23
0
 
4
 
! Отговори
Просветление преди 3 години
До JasВашето братско лице го гледаме вече 30 години.
22
1
 
15
 
! Отговори
Леле до 27 преди 3 години
Виж собствената си преса, безсрамнико!!!И сте се събрали отбор юнаци на Белград да тролите в български сайт! Виж какво пишете вие в жал-ките си форуми с по 10 активни потребители. Нещастно човече с неясно бъдеще такова!!!Един ден ще ти разкажа кой е бил един от прадядовците ми. Той по друг начин би ти " разказал", уверявам те!!!!
21
2
 
22
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
СЪрбе на Върбе !!!
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонците много добре знаят кога ще кажем ДА за влизането им в ЕС.Какво се правят сега на ощипани. От десетилетия се обсъжда общата ни история.Историците им няма да признаят това, защото ще ги линчуват.Аз не виждам разбирателство по този въпрос.
19
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Захариева, почва да ми харесва :)
18
22
 
8
 
! Отговори
Добре де преди 3 години
Болшинство казват браво на правителството...., но....1. *** го ръководи 2.Министър на външните работи е тая....... 3. Няма един дипломат от кариерата,всички са калинки. 4. Тон дават личности като Джамбазки и Каракачанов - единият мъртво пиян кара МПС, другият може да направи всеки български гражданин, ако му дадеш 1000 долара .И искате да ме убедите, че решенията на таза шайка са професионални и компетентни
17
2
 
18
 
! Отговори
88 преди 3 години
До народе-е-е - а бе един милион човечата се гърчат от ревност, злоба и ненавист - а ги чакат два милиона албанци да ги вразумят. пълна психоза е по тези земи...
16
1
 
5
 
! Отговори
народе-е-е преди 3 години
ПЕЙ НАРОДЕ - ГРЕЙ И ТИ СЛЪНЦЕ - И НИЕ НЕ ЗАГИНАХМЕ !!! От десетилетия чакахме ( ние ралодеца) да спрат глупаците, наивниците, марионетките от македонските земи !! /Колко политици (ТРУПОВЕ) УНИЩОЖАВАХА РОДИНАТА НИ ? ! ?