Задържаха стотици на протест в Берлин срещу ограниченията

Участвали са 7000 души, повечето са били без маски
19 ное 2020 08:11, Елка Василева
35
Задържаха стотици на протест в Берлин срещу ограниченията
Снимка: БГНЕС

Полицията в Берлин задържа 365 души във връзка с протестите срещу ограниченията, наложени заради заразата от коронавирус, предаде ДПА.

Ранени са 10 служители на полицията. Сред тях е полицайка, която била ритната по главата, когато свалила шлема си, съобщи полицейски говорител. Друга полицайка е със счупена китка. Има и униформен с изкълчено рамо.

Още по темата

Около 2400 полицаи са били разположени вчера в района на демонстрациите, в които са участвали към 7000 души, повечето без предпазни маски. Те са били по улиците около сградата на парламента, Бранденбургската врата и колоната на победата в парка „Тиргартен“.

Наложило се е полицията да използва водни оръдия и сълзотворен газ, за да разпръсне множеството.

Късно вечерта повечето демонстранти се бяха изтеглили, но няколко отделни групички бяха останали на улицата под наблюдението на полицията, предаде БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
17
 
20
 
! Отговори
до 11 от славянин преди 3 години
Студената война която глобалната фашистка власт води срещу нас със сигурност ще прерасне в гореща!
8
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кротко селце с 50-тина жители в английската провинция, от тях половината възрастни хорица. Излезли на протест с/у мерките завчера и публикували в туитър видео от полицейската реакция - огромни мъже в пълно снаряжение ги блъскат по земята, арестуват и влачат. "Такова нещо никога не е било, дори и през войната!" коментира местен жител.Такава непропорционална реакция какво ви говори, хора?! Мислете! Нов световен ред!!!
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел няма още много. Хорото е поведение. Германия не е България
6
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Позитанците са най уязвимата група, ако не ги хване вируса, избръмчават от шизофрения. Почнаха от няма вирус, това е измислица, после руската ваксина е първа и без аналог срещу вируса, и сега вече Бойко не се справя с борбата срещу вируса.
5
9
 
31
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
В Германия, Меркел е установила диктатура и се разправя с гражданското общество.В Западна Европа политическият елит се превърна в оригалхия, която се проектира и в ЕС.Веднага парите от ЕС за Германия да бъдат спрени, поради грубо нарушаване на основни човешки права !!!
4
6
 
20
 
! Отговори
Шмеркел преди 3 години
Ееее, ама как ще протестирате, "вирус" е това и не е шега?!
3
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъровчетата къде са да обяснят за лекото грипче и колко хора умират от инфаркт и други болести?
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи в Минск не може, а в Берлин може?
1
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите *** антимаскъри са много смели на коментарчетата ама май не им стиска да излизат да протестират вече. Като видяха че лекарите вече изнемогват и че ако се разболееш е на късмет и взеха да реват че правителството не се справя с пандемията. Какво стана другари, още ли питате къде са чувалите с трупове?