COVID-19 плъзна и по домашни любимци в Германия

70 случая на коронавирусна инфекция при животни са потвърдени по света
3 дек 2020 07:55, Анисия Иванова
66
COVID-19 плъзна и по домашни любимци в Германия
Снимка: Pixabay

Два потвърдени случая на коронавирусна инфекция при домашни животни са съобщени за първи път в Германия, информира в. „Нойе Оснабрюкер Цайтунг“ с позоваване на института “Фридрих Льофлер”.

Инфекцията е открита при котка във Франкфурт на Майн и куче в Мюнхен. Освен това е установено, че котката има антитела срещу коронавирус, каза пред изданието ръководителят на института Томас Метенлайтер. Според него няма причина за безпокойство, тъй като няма доказателства, че хората са се заразили чрез контакт с кучета и котки.

“Пандемията се развива между хората“, каза Метенлайтер. Той отбеляза, че случаите на заразяване на животни с коронавирус са „незначителни“.

Световната организация за здраве на животните изчислява, че около 70 случая на коронавирусна инфекция при четириноги любимци са потвърдени по целия свят. В началото на юли 2020 г. германските власти разпоредиха на гражданите да съобщават за заразяване на домашни любимци, за да събират данни за подобни инциденти, както и за възможното предаване и разпространение на коронавирус.

По-рано датското правителство реши да унищожи всички норки във фермите за кожи, след като откри случаи на инфекция сред животните, за да предотврати разпространението на мутиралия коронавирус. Случаите с норки са докладвани от властите на Гърция, Испания, Италия, Финландия, Швеция. Миналата седмица информация за това дойде от Полша. (БГНЕС)


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хем случаите при животни били незначителни, хем избиха норките. И да не забравяме, че всичко тръгна от един прилеп. Как може да ги дрънкате такива!
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време е да разберете че "вируса" ковид и позитивните тестове нямат нищо общо с този грип. Тестовете са толкова смоттанни че реагират дори и на водка, сок, урина и тн.. клипове с експерименти в нета колкото щеш..
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Грамотни"- Пламчо:Ти зарежи тая"Интернет - наука"ами вземи кажи как се научи псето ми да ме Намамва?
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До пламен

на моя прилеп бяха само 489.

Сега ще ме компенсираш ли за липсващите 11?
44
0
 
5
 
! Отговори
plamen преди 1 месец
Прочете и малко наука , уважаеми! Не става само с фейсбук. Един парамокси вирус от тюлени се прехвърля на кучета и от идва заболяването Гана. От там се прехвърля на лъвове, мечки и други диви хищници в резултат някои видове намалят. Та като си ваксинирате кучето , да знаете че всичко идва от един тюлен .
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До-Пламен
Ти остави където кашлят,ами моят КУЧ напоследък взе и да ме псува!
42
0
 
8
 
! Отговори
До Пламен преди 1 месец
Вярно бе, Даже и делфините го карат на "крак"!!!!!!!!!
41
2
 
4
 
! Отговори
пламен преди 1 месец
Прилепите имат от 500 до 5000 щама на корона вирус, прехвърлят го на моменти към други животни и от там на хора. Така е от хиляди години. От хората короната може да се прехвърли на всичко, дори делфини. Но повечето животни го каратна крак. А котките и норките кашлят повече, защото имат много активна обмяна.
40
0
 
12
 
! Отговори
Black cat преди 1 месец
Оправете си заглавието! Нали се сещате колко паникьори изобщо няма да ви прочетат статията, а и да я прочетат- няма да я разберат!
Вирус е попаднал върху животните, така както може да попадне и върху косата ви например, но не кореспондира с организма им. Тоест, животните не са гостоприемници, не боледуват и не разпространяват ков19.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано по скоро плъзне по българските БКП партийци от времето на правешкия шмекер! :))))))))))))
38
2
 
3
 
! Отговори
Музевирин преди 1 месец
Така става като не си тричат кучетата.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мазало. Мутацията от норките я изпуснаха вече, казаха, че ваксините няма да я покриват.
36
0
 
9
 
! Отговори
Ветеринар преди 1 месец
До мда
Ваксини има и сега, и антигенни тестове има отдавна. Просто хуманната медицина е безумно изостанала в областта на вирусологията и инфекциозните болести въобще. Колегите са твърде заети да лекуват диабет и хипертония и забравиха за малките полуживи частички.
35
1
 
16
 
! Отговори
Милен преди 1 месец
На , които пускат такива измислени статии трябва да им се потърси лична отговорност. Точно толкова им трябва да *** да започнат да си изхвърлят дом. любимци по улиците (каквато практика имаше и в началото на пандемията през март).
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако ги няма котките плъховете ще ни се качат на главите и ще станат супер агресивни.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе най масово е разпространен по шараните като(нас)
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом прилепите разпространители още съществуват като вид и никой не говори за избиването им, макар че има всички основания заради разпространението на вируси, то всички останали животни са в правото си да живеят. Когато избият прилепите, тогава ще говорим за другите видове. Точка.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е, че у нас изучаването на инфекциозните болести от 30 год. е недостатъчно, неинтересно и липса на всякаква профилактика въпреки напредъка на вирусулогията, микробиологията, имунологията.
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Благодарение на уличните котки не сме измряли от гадостите дето мъкнат плъховете. Само като видите каква мръсотия е по улиците... представете си плъховете какво могат да разнесат.
29
3
 
15
 
! Отговори
$$$$ преди 1 месец
Сега да изтрепем и кучетата и котките. Фалшиви пропагандни медии.