МВнР съветва да не се пътува в Германия заради мерките

Берлин въвежда по-строги ограничителни мерки
14 дек 2020 08:32, Елка Василева
20
МВнР съветва да не се пътува в Германия заради мерките
Снимка: архив, БГНЕС

Германия въвежда по-строги ограничителни мерки от 16 декември 2020 г. до 10 януари 2021 г. във връзка с разпространението на коронавируса.

По време на този период външното ни министерство препоръча българите да се въздържат от пътувания в страната.

По информация на посолството на България в Германия действащите ограничения, които ще бъдат в сила по време на Коледните и Новогодишни празници, са следните:

- Остават разрешени събиранията до петима души от собственото и от още едно домакинство;

- В периода 24-26 декември се допуска събиране до четирима души извън собственото домакинство;

- На 31 декември 2020 г. и 1 януари 2021 г. се въвежда за цялата страна забрана за събирания;

- Допуска се провеждането на богослужения в църкви, синагоги и джамии, както и събиранията на други религиозни организации, при условие минимално отстояние от 1,5 м, носене на маска и без пеене.

От 13 декември е обявен вечерен час от 21:00 до 5:00 ч. за цяла Бавария. Тюрингия също наложи ограничения за излизане между 22:00 и 5:00 ч., които са в сила за цялата провинцията. В Баден-Вюртемберг от 12 декември беше въведен вечерен час между 20:00 ч. и 5:00 ч.

Още по темата

При пристигане от рисков регион в Германия, какъвто е и България, се изисква онлайн регистрация преди пътуването на интернет адрес: https://www.einreiseanmeldung.de., като местните здравни служби могат да поискат от пристигналите лица да представят негативен тест за коронавирус, направен не по-късно от 48 часа преди пътуването, или да направят такъв след пристигането си. Изключение от изискването за регистрация се прилага само в случаите на трансгранични пътувания с престой в провинцията под 24 часа.

Действащият режим за пристигащите от рискови региони е задължителна 10-дневна карантина, която може да бъде прекъсната най-рано на петия ден след влизане в страната и отрицателен резултат от PCR тест.
От 11 декември 2020 г. задължителната карантина в провинция Северен Рейн-Вестфалия за пристигащите от рискови региони отпадна.

МВнР съветва българските граждани, планиращи пътуване в Германия, да следят актуалните указания за възможностите за пътуване и безопасност в отделните федерални провинции.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат със задграничните представителства на България в Германия на следните телефони: Посолство на Република България във Берлин: +49 30 201 09 22;

Генерално консулство на Република България във Франкфурт: +49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10; Генерално консулство на Република България в Мюнхен: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15, +49 172 888 10 56.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
АfD Германия преди 3 години
Тези които пишат "германците да не ги мислим, те ще се оправят", не са прави. Фин.министър раздава сега подаръци на версия, после ще си ги търси от данъкоплатците, като увеличи още данъците на "локомотовите", теглещи вагоните с по-бедните слоеви от населението, въведе допълнителен Имотен данък върху недвижима собственост...всичко на гърба на досега движещата напред Германия част от обществото. Програмата на Новия Социализъм започва да се изпълнява. Крива разбраналява "справедливост ".
18
1
 
2
 
! Отговори
АзГ преди 3 години
Хиляди от най-старите 20 г. вятърни генератори са пред събаряне, за да открият място на по-мощни такива. Само че сега се усетиха, че разходите за рециклиране са ОГРОМНИ. Зелените ще довършат РАЗРУХАТА на Германия.
17
1
 
2
 
! Отговори
АзГ преди 3 години
Мдаа, в Германия Зелените са вече на второ място в предсказванията за парламентарните избори през есента на 2021. Те, Зелените, искат да забранят месото заради СО2, дори някои са против раждането на деца в Германия, понеже също увеличавали въглеродния двокис. Фанатичката-недорасък Грета е тяхен идол. Младите Зелени наричат бабите си"Еко-***", дори разпространиха песен. Искат да забранят всякакви МПС, електростанции, Германия погрозня от неефективни вятърни генератори.
16
1
 
2
 
! Отговори
Great Reset преди 3 години
ни очаква. Икономиката да се срути до основи, народите да бъдат ограбени, след което всичко се национализира и започва нов живот под режим, диктуван от еко-социалистите.Коминтерна се раздвижи и оплети в мрежите си този път най-вече западните политици и зависимите от тях медии.Дано да се лъжа. Близкото бъдеще ще покаже.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако конспиративните теоории за вируса и за ваксините са верни, излиза, че там някъде някой си играе на Хитлер и да не се окаже, че този път е в женски образ
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безумни и ненужни мерки, едно че вируса не е на (нощтно) работно време, а след като въпреки предишните заразените растяха, значи всичко се прадава през децата - училища или детски градини и ясли, които останаха отворени, че на някои родители им писна от децата им.. И вмесо да ги бяха затворили ноември, сега цяла Германия "под ключ"
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие Меркел не я мислете, и тя, и германците чудно си живеят и ще се справят с кризата, гледайте себе си и дупката, в която живеем , че както сме тръгнали на пролет може и да ни няма на картата, но ракията и прасето са по-важни!
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба Мери: Няма да имате свобода докато се опъвате на ваксините!
11
1
 
8
 
! Отговори
Асен преди 3 години
Самият факт, че мерките се затягат от сряда, а не веднага, показва каква порнография е всичко. Сега нали се сещате, как 85 млн. души щурмуват моловете и магазините за 2 дни, ей на това му викам аз простотия. Ама от сряда всички вече сме си в къщи. Това е навсякъде, англичаните нали направиха същото лятото. Хората се прибраха от почивки бързо бързо, защото ако се прибереш в 23:50 няма карантина но в 00:10 вече са 2 седмици, нищо че сте били заедно в Майорка.
10
3
 
10
 
! Отговори
феса преди 3 години
Германия ще бъде отворена когато настъпи празника курбан байрам тогава ще отворят всички магазини и ресторанти
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8. Наш ***, казваш. А ти какъв си, че пишеш в трето лице?
8
11
 
5
 
! Отговори
ХАХАХА преди 3 години
Ние германците да не ги мислим, пак ще се оправят. Затегнати са мерките масово в Европа, само наш ****ьо си мисли как да гътне прасето с една тайфа приятели и да се натряскат до козирката.Чакай спазване на мерки, то проста*ка още не може да запомни думата пандемия, а пък да разбере и да спазва препоръки-абсурд!
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5 АнонименТвоят вече наближава тоест той вече е дошъл и след три дни си пътник без билет към оня свят. Айде чао . ние нема да плачеме за тебе
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предполагам че през януари Меркел ще избяга в Англия да потърси политическо убежище.
5
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седнали табуретките да бистрят политиката с кръчмарските си мнения. Алоу целият свят е пламнал. Ако не ви увират тиквите, кво става, жална ви майка кога ви дойде реда.
4
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Франкфурт на ***Добре ли сте?
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел се застреля с диктаторските мерки които прие вчера. Вълна от фалити се очаква от януари. Биха се в гърдите, че ще подкрепят всеки засегнат-засега нищо. От началото на ноември много сектори са затворени и не са получили и цент подкрепа-само обещания. От сряда остоват почти всички без работа благодарение на диктаторката.
2
6
 
12
 
! Отговори
Франкфурт на *** преди 3 години
След като цъpвyлитe от герп, дъртите комунисти от БСП и резачките ДПС си направиха конгресите с мааалко повече от пет човека, събрани на едно място, защо не бяха санкционирани и поставени под карантина?Карантината рано или късно ще падне и нормалните хора ще продължат да се евакуират от гнусната ***, въпреки съветите на очиларката от МВнР.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и без техните съвети почти никъде не ни пускат освен след отрицателен тест или 14 дена карантина.