Новият по-заразен щам на COVID във Великобритания е извън контрол

От днес Лондон отново е под карантина
20 дек 2020 16:10, Нели Христова
48
Новият по-заразен щам на COVID във Великобритания е извън контрол
Снимка: БГНЕС

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок заяви днес, че новият щам на новия коронавирус е "извън контрол". Така той оправда карантинните мерки в Лондон и част от Англия, които според него биха могли да продължат до масовото ваксиниране, предаде Франс прес.

За жалост новият щам на вируса е извън контрол. Ние трябва да си върнем контрола и единственият начин това да стане е отново да ограничим социалните контакти, заяви Ханкок в ефира на Скай нюз, предава БТА.

Вчера правителството на консерватора Борис Джонсън обяви, че отново въвежда карантина в Лондон, в Югоизточна Англия и в част от източната й част. Това ще принуди над 16 милиона британци да си останат у дома и да се откажат от коледните срещи.

Мутиралият вариант на новия коронавирус е бил установен още през септември и вече се разпространява по целия свят. Това съобщи днес експертът на Световната здравна организация Мария ван Керкхове в интервю за Би Би Си.

Великобритания откри този вариант на вируса през септември в Югоизточна Англия. Свидетели сме как постоянно се появяват нови мутации на коронавируса. Важно е да ги изследваме, да видим как се разпространяват и какви са последствията от тях, добави тя. Новият вариант на КОВИД-19 е бил регистриран освен във Великобритания в Дания, Нидерландия и Австралия, каза още здравният експерт.

Броят на починалите от началото на епидемията от усложненията от новия коронавирус във Великобритания превиши 67 000 и кралството се нарежда на второ място в Европа в тази мрачна статистика след Италия. Заразените с патогена в Обединеното кралство вече са над 2 милиона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
3
 
! Отговори
минтиора преди 3 години
щам,щампа,щамфъстък кое от трите че се омотах кат пиле в кълчиш-та
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Бойко може да ви оправи ,вервайте му !? Даваме ви го срещу скромно заплащане и шкафче !
15
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов, сега пак да не цъфнеш на екрана и да кажеш, че идващите от Великобритания са българи и не може да не си допуснем?Щото точно това направи Ти. Пусна *** и Пульо да влезнат заразени и сега ще сърбаме попарата с години. Аман от твоята прекалена демократичност. Започва да прилича на Криворазбраната демокрация. А и нали виждаш, хората масово изтерясаха и мислят, че вируса е шменди капели. За това имаше кой да се погрижи. Дадохте им цяло лято време да им промиват ума, където го нямат.
14
4
 
9
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Септември ще бъде Май,Ковид ще мутира безкрай,без китайски мерки знай - тук ще е ковиден Рай !
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, кемтрейлс няма, конспирация бате.
12
7
 
19
 
! Отговори
Гургур преди 3 години
Толупа какво чака,че не забранява достъпа на идващи от Англия?Карантина на всички влизащи в България от където и да е.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да мутира, да мутира, колко да мутира? Едва ли ще може да замаже ефекта Брекзит и свежите решения на Борис Бийблброкс.
10
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Коледа тогава затворете летището за пристигащи от Великобритания. Щото още през март го ядохме като пуснахте всички гастербайтери да се върнат. И не стига, че бяха без осигуровки, а за капак знаеха, че са болни и си идваха с 360 в България да лекувала родината щото видиш ли там нямали осигуровки и не ги приемали. Като, че ли в България имаха осигуровки?! Натръшката се от самолета още при слизането.Някои дори се хвалеха, че пиели парацетамоли по време на полета. За това затваряй! Няма лекари!!
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как разбират кой с кой щам е заразен. Има нещо гнило. Само не знам защо се налага английският език след като тези се измъкна а от ЕС и защо въобще трябва да има водещ език при толкова различни народи. Това, че са т.ъпи и не знаят езици си е техен проблем и не е нужно ние да ги улесняваме.
8
9
 
11
 
! Отговори
Танос преди 3 години
Човечеството се ***! Белите държави се превърнаха в Содом и Гомор, а на Изток се роят като скакалци. Балансът в природата е нарушен. Затова трябва световна пандемия, която да намали населението с 90% .
7
6
 
17
 
! Отговори
Маски долу!! преди 3 години
нови щамове нови ваксини,ще излизат по често от айфоните!Вземете си последния модел ваксина,ще ни направят лабораторни мишки!
6
4
 
18
 
! Отговори
Сом а преди 3 години
вервайте шарани,ши ви клатят щото сте шарани
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нидерландия, Белгия и Италия спряха полетите оттам. Франция обмисля да ги последва, със сигурност и още държави ще го направят.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче как човечеството се справи с грипния вирус никой не разбра. А това си е Чудо. А аз си мислех, че световните куклуводи са някакви свръхумни хора. Оказаха се доста елементарни
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е КОВИД-19 ?
2
3
 
40
 
! Отговори
B afraid, b vry afrd преди 3 години
Е как за един ден разбрахте, че точно НОВИЯ щам е извън контрол? Взе много да мирише работата. Маркетингова кампания на БигФарма - бързо се ваксинирайте, че няма време - злия вирус мутира.
1
5
 
23
 
! Отговори
Джо преди 3 години
А стига глупости.