Brexit - Великобритания започна да говори за победа над ЕС

Страната обаче няма да получи така наречената "японска сделка"
24 дек 2020 16:51, Ния Христова
41
Brexit - Великобритания започна да говори за победа над ЕС
Снимка: Pixabay
Макар че сделката за Brexit все още не е официално обявена, правителството на Борис Джонсън вече започна да говори за нея като за победа над Европейския съюз, пише Bloomberg TV Bulgaria. Преговарящите на двете страни обаче все още продължават да преговарят за риболовните права. След като служителите работиха през нощта, пресконференцията с премиера Борис Джонсън, насрочена за четвъртък сутринта, беше забавена. Длъжностни лица заявиха, че не е ясно колко време ще е необходимо за преговорите, за да стигнат до заключение.
 
The Daily Express написа, че в обръщението си към нацията за Бъдни вечер Борис Джонсън ще обяви, че вече има сключена сделка с Европейския съюз.
 
Вътрешен британски анализ, потвърден от официален представител на Великобритания, говори за 28 "победи" за Великобритания, 11 за ЕС и 26 области, в които двете страни са направили компромис.
 
Джонсън приема сделката като едновременно политическа победа и проблем. Въпреки че спечели голямо мнозинство на изборите миналата година под лозунга "Да довършим Brexit", той все още се нуждае от подкрепата на Парламента, който да одобри всякакво споразумение. Много тори, настроени в полза на Brexit,  са чакали години Великобритания да се освободи от оковите на ЕС и приемат всеки компромис, който може да ограничи свободата на действие на Обединеното кралство в бъдеще с болка.
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 години
От малкото, което прочетох ми се струва, че шоуто тепърва предстои. Реално няма истинско решение, за голяма част от проблемите.
30
0
 
5
 
! Отговори
Киро коравио преди 3 години
Каква победа бе. Макрон ги наказа и за два дни нацапаха гащите. Англетата са робовладелци пирати и плячкаджии. Още Наполеон ги е наказвал
29
2
 
5
 
! Отговори
Велика Франция преди 3 години
Англия е известна още като първата френска колония, завладяна през 1066г. от поданник на френския крал Анри I и така в продължение на векове английските крале са били васали на френския крал и са говорили само на френски, а английския е бил езика на прoстолюдието и на сeляните със сламени коси, чийто наследници са такива като бoрката джонсън. :D Англия няма самостоятелна победа над Франция - само в коалиции! Франция е най-великата страна- люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят!
28
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Бог да пази Кралицата!!!Великобритания победи!!!Това са фактите,ЕСССР финансиращ мафиотски структори,диктаторски режими в източна европа,служеща на интересите на Русия и Китай,отнемаща права и свободи...население лишено от Справедливост,политическа класа грижеща се единствено за офшорните си сметки и "приятелите" си бизнесмени не са приятали на Кралството...не можем да продължим да ги финансираме...съучастници в престъпни политики няма да станем...Весели празници!Бог да пази Кралицата!!!
27
3
 
2
 
! Отговори
абе преди 3 години
Така и не ми стана ясно как това със щама и затварянето на границите имаше отношение към сделката за Брекзит. Със сигурност имаше, но точния механизъм ми се изплъзна.
26
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do 31 явно много са ти мили миризливите некадърни чалгаджийски мутри от републиката на абсурдите щом им ръкопляскаш под команда и им плащаш заплатите и им лижеш мдете за жълти стотинки
25
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовНещо са ти много мили англичанчетата. Сигурно са те взели да им миеш чиниите в някоя долнопробна кръчма и да им береш ягодите за 800 паунда месечно та сега избиваш комплекси,че тук не са оценявали такъв чистац и берач като теб,а там са забелязали "огромния" ти потенциал и ти дават заплатка колкото да не умреш от глад. Великите англичани много отдавна са се превърнали в сбирщина *** от цял свят. В Лондон се чудиш дали англичаните са повече или пакистанците и индийците.
24
4
 
14
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Абе какво ни интересуват белезникавите мишки!?Махат се и толкова.По-добре ще бъде за ЕU, без тези поздеркьовци!
23
0
 
0
 
! Отговори
ДО 28 преди 3 години
А ТИ КАК МИСЛИШ ,на гости ли са си ходили ?
22
0
 
2
 
! Отговори
Айдее.. преди 3 години
Ама те във война ли бяха ?
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ЕС ще останат само българите защото искат да внасят няколко милиона в евробюджета и да присвояват милиарди и да ръкопляскат под команда на некадърните си мутри
20
5
 
11
 
! Отговори
Един българин.. преди 3 години
Вместо да лаеете и да коментирате неща,които изобщо не разбирате,погледнете вашата си къщичка.Кога ще стигнем стандарта в UK! Не правете помен с чужда пита,не ги мислете тях,те ще се оправят.Над тяхната империя слънцето все още никога не залязва,те са си добре и малко по малко съвсем ще се откачат от бюрократите на Брюксел. Кой и дали ще има изобщо победител,само времето и историята ще покаже.Е и за Европа и България ще има полза,най после прословутия вирус ще изчезне! Така че.. Merry Cristmas!
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-скоро това е крачка към разпадането на Великобритания. Ако се отрази зле на икономиката Шотлндия и Уелс ще си направят референдуми за излизане от кралството и след време връщане в ЕС като отделни държави.
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни искат в ЕС,други искат в Сибир а трети в Анадола. Аз предпочитам ЕС.
17
6
 
20
 
! Отговори
Да преди 3 години
И след 15 г. Ще подадат молба за ЕС. Тогава Лидерът на Балканите, Боко тиквата ще преценя дали Великобритания е готова да се присъедини към клуба на най богатите държави..Все пак е Коледа.. стават чудеса...
16
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая в ЕС ще останем само ние и....Македонците
15
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня ден видях великата победа на Англичаните. Франция спря свободното движение и Евродържавите блокираха полетите и Англия се накъка. Да говориш за победа при положение, че пет дни преди това си бил на колене, е се едно Кобрата да каже - смачках Джошуа от бой.
14
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ЕС ще останат само бонаците.
13
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдещето е на младите. А младите британци искат да са в ЕС.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Победата е преди всичко над живеещите в Укето.Стран която е в състояние да произведе една 50% от нужната за населението й храна, най вече плодове и зеленчуци зависи от вноса на такива от други страни.Франция Италия Турция Испания и Португалия с тяхното спонсорирано земеделие животновъдство и риболов ще се смеят последни, А Народът на Сибир постоянно ще се радват на удачния климат изистващ вс повече газ, нафта и нуцлеарни ел-станции.Конград камараД