Англичани избягаха от карантина в курорт в Швейцария

Трябвало да се изолират, но вместо това изчезнали
28 дек 2020 19:52, Анисия Иванова
21

Общо 420 британци, влезли в Швейцария преди Коледа, е трябвало да се изолират в един от най-известните ски курорти в Алпите - Вербие. Там ги заварило решението на правителството със задна дата за задължителна карантина за всички влизащи от Великобритания.

Вместо да спазят препоръките обаче, почти всички от британците изчезнали.

"Някои от карантинираните британци се появиха в съседна Франция. Районът е известен като "Малкият Лондон", защото обикновено до 20% от туристите в него са са британци", коментира говорителят на граничната швейцарска община Жан-Марк Сандос.

В навечерието на Коледа и тази година там пристигнали стотици туристи от Острова. Заради наложената карантина някои от тях веднага отпътували за родината си, а от останалите 370 души в курорта едва десетина са обявили официално, че ще останат в изолация.

"Разбираме, че са ядосани, но такива са разпоредбите. Представете си да изкарате толкова време в малка хотелска стая", коментира още Сандос.

Междувременно Швейцария призна, че е допуснала грешки в овладяването на епидемията. След първата вълна правителството разхлаби ограниченията, а сега броят на заразените е сред най-високите в Европа.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 2така е, но има и улични кошчета, едни оранжеви. и те са почти навсякъде. но ако няма може да хвърлиш на земята разбира се, както и у село. преди 20 год германия беше стерилна държава. днес е пълно с пустиняци и вече на никой не му праи впечатление.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
решение на правителството със задна дата.. хахаха хората отиват на почивка и правителството приема закон със задна дата защо да го изпълняват? да са го приели по- рано
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Островнипидирази.
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англичаните може да са всякакви, но никога не са допуснали да са роби!
10
1
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Тия в Германия са съвсем ненормални.Контейнерите за смет са заградени, има си врата с ключ и всеки от блока си има ключ.Ако някой друг не живущ минава по улицата няма ключ за тези контейнери и трябва да си събира *** в чантата докато стигне някъде, където има възможност да си го изхвърли.При зълва ми в Германия е точно така и се е налагало да ходя до апартамента, да взема ключа и да се връщам та да си изхвърля нещо.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от Бирмингам, вместо да поискат келнерите да им спретнат една голяма маса те се хванали сами.Не стига, че ще им направят голям оборот, ами сами трябва да си подреждат столовете. Я да беше друг народ - ще строят в 2 редици обслужващия персонал.
8
12
 
7
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Аз пък бях свидетел в Бирмингам, на последният етаж на Булринг шопинг центъра, в едно приятно кафене как група българи си спретне една обща маса от няколко съседни, дори помолиха учтиво едни англичани да се преместят за да присъединят тяхната маса към общата. Е няма такава ceления честно!
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще дойдат на Банско. Тук няма да има карантиниране.
6
7
 
22
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Преди време ходихме компания до Белрин.Бяхме 5 човека и в едно заведение се опитахме да вземем един стол от съседната маса.В заведението настъпи паника, почти все едно че сме убили човек.Ами разбирам, че всяка страна си има закони, ама това вече е прекалено.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като говорим за англичани мен един шибъняк чистокръвен английски дис ме запали с 5хилки в евро когато бях в испания преди години покри се и изгорях
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-големи *** от англичаните няма да намерите.
3
5
 
29
 
! Отговори
Brexit преди 3 години
ВИЗИ за всички от UK, това е лечението за Европа. Да си седят на мухлясалия остров.
2
13
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
От Германия Няма що имам българи съседи в един блок от 8гвсе още не знаят кой *** за коя кофа трагедия от Шекспир оня ден хвърлям картон а той набутал шишета там.
1
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са недисциплинирани българи ако питате наще чуресали зелки от оперативния щаб