ЕК няма да разчита толкова на ваксината на "АстраЗенека"

Обяви, че ще предприеме нова стратегия за ваксинация
2 фев 2021 07:45, Ния Христова
17
ЕК няма да разчита толкова на ваксината на "АстраЗенека"
Снимка: БГНЕС
Еврокомисията обяви, че ще предприеме нова стратегия за ваксинация срещу коронавируса и няма да разчита толкова на препарата на "АстраЗенека", след като от компанията заявиха, че няма да изпълнят зададените параметри за доставка на определени количества до края на март, съобщава Франс прес.
 
Ръководителят на Генералната дирекция по здраве и безопасност на храните към комисията - Сандра Галина, каза, че ваксината на "АстраЗенека" е трябвало да бъде препаратът за масова имунизация на европейските граждани за първите три месеца на годината. Тя уточни още, че в момента Брюксел мисли за ваксините на "Пфайзер/Бионтех" и "Джонсън и Джонсън", с които да попълни липсващите количества.
Още по темата
 
Галина заяви, че през второто тримесечие ще има много повече ваксини, тъй като нов договор ще е в сила. 
 
По повод забавянето на доставките тя каза още, че в момента "текат проверки" и отбеляза, че според договорите с фирмите производителки, Еврокомкисията има възможност да получи парите си обратно, ако заявените количества от препаратите не пристигнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
1234 преди 3 години
ЕК няма да разчита на банани от едни, ще чака банани от други. Въпросът е зашо не си произведе сама банани като са толкова ценни.... Това е въпросът на въпросите???
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бавно и сигурно тоя вид ваксини заминават в историята, като парния локомотив.
11
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 6"евросолидарност - пфуимали още *** дето се връзват на измислените понятия" - де 5или да се връзват няма. Има платени да тролят мижитурки.
10
9
 
7
 
! Отговори
Др. Акула преди 3 години
Който още не е загрял ОЧЕВАДНОТО - Ковидчето е пореден сезонен грип, но малко по-тежък."Ваксинките" са новите сезонни противогрипни ваксинки, само че много по-скъпи, и с много по-агресивен маркетинг.Осемнадесет, двадесет, сто милиона - ще си ги ползваме, всяка година, ще се търси начин да се набоде всеки човек. Като не щяхте да ги купувате преди, когато бяха доброволни, сега държавата ще ги купи и ще ви ги тypи.
9
7
 
6
 
! Отговори
а това преди 3 години
българия купува 18 мил ваксини при население 3 мил ????
8
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките ваксини са великолепни! Всичките имад 90+% "ефективност"! Всичките са напълно, абсолютно безопасни! Може да ги налеят накуп в един варел, да разбъркат и да бучкат със сместа! Така или иначе, всичките не работят! Подигравка, но трагична за нас!
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а ние се набутахме на тази половинчата ваксина, тука има тука нема
6
0
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До АнонименКато не ти стига сивото в кратуната, по-добре си седи в калта !
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
евросолидарност - пфуимали още *** дето се връзват на измислените понятия
4
1
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
"Дъжд в есенната вечер В гостната на храма Карат се врабци " хахахаха
3
1
 
15
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Хахахахаха цирка продължава, те си крадяха маските и дезинфектантите пратени като помощ от Поднебесната, че за ваксините ли няма да се бият като пилци ? Хахахаха
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас тиквите заложиха основно на куция кон, интересно защо.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеята за масова имунизация е обречена още от самото начало. Няма как едновременно за кратък период от време да се имунизират 70% от хората. Технически не може да се произведе и достави като брой ваксини необходими за планетата. Ако беше нужна по 1 ваксина-може би донякъде щяха да се постигнат едни резултати сравнително добри. Но след като трябва по 2 ваксини и дори не е известно за колко време ще трае защитата-обречено е на провал. Освен това учените вече говорят за ХРОНИЧЕН КОВИД19.