Окончателно: Амстердам гони секс работничките от квартала на Червените фенери

Те ще бъдат преместени извън центъра на града
2 фев 2021 22:45, Нели Христова
85
Окончателно: Амстердам гони секс работничките от квартала на Червените фенери
Снимка: БГНЕС

Амстердам реши окончателно - прозорците на публичните домове в квартала на Червените фенери ще изгаснат завинаги и ще бъде създаден "еротичен център" далеч от центъра на града.

Предложението на кмета на града Фемке Халсема за затваряне на значителен брой бордеи в тесните улички около доковете беше подкрепено от широка група политически партии, а сексуалните работници от квартала на Червените фенери De Wallen ще бъдат поканени да се преместят в специално построен център на друго място в Амстердам, чието местоположение тепърва ще бъде определено.

CDA и ChristenUnie отдавна лобираха за затварянето на публичните домове, а сега те бяха подкрепени от VVD - партията на холандския премиер Марк Руте, както и от Лейбъристката партия и Зелените.

"Става въпрос за нулиране на Амстердам като град за посетители. Туристите са добре дошли да се насладят на красотата и свободата на града, но не на всяка цена", каза Денис Буткан от холандската лейбъристка партия. Диедерик Буумсма от CDA допълва: "Трябва да се намесим твърдо".

Халсема твърди, че прозорците на публичните домове трябва да бъдат затворени, тъй като жените, работещи в района, са се превърнали в туристическа атракция, привличайки неприлични погледи и малтретиране. Когато идеята беше предложена за първи път, новосформираната лобистка група, наречена Red Light United, заяви, че 90% от 170-те анкетирани жени секс работници искат да работят в центъра на града, из тесните улички и край улиците на Singel и De Wallen.

Един от членовете на групата, под псевдонима Фокси, каза по това време пред вестник Het Parool: "Преместването на тези работни места не е опция, защото тогава клиентите няма да знаят къде да намерят секс работниците. Ще организира ли Халсема и автобусни линия за тях до Westelijk Havengebied (квартал на север от центъра на града)?"

Мнозинството от съветниците обаче се съгласиха, че преместването е необходимо, за да се промени видът на туристите, привлечени в Амстердам.

Второто предложение за забрана на туристите да купуват канабис от градските кафенета се бори да спечели подкрепа поради опасенията, че търговията ще се прехвърли в ръцете на престъпни групи по улиците.

Партиите в управляващата коалиция в града - либералната партия D66, Зелените, лейбъристите и социалистическата партия - изразиха сериозни съмнения относно плановете на кмета, според Het Parool.

"Страхувам се от нарастване на нездравословната употреба на наркотици сред посетителите и въздействието на уличната търговия върху нашите млади хора", каза Александър Хамелбург от D66.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
12
 
20
 
! Отговори
морски преди 3 години
И тва е чичко Рюте, дето не искал Бг ромите и румънските в Шенген, а Албания не я знае на картата, но е рязка контра на всяка наченка. Между другото в Брюксел е най-голямата дупка, в която съм влизал - както асфалтова, така и по отношение на полов орган. И тия ни дават наклон, да са живи здрави.
35
6
 
11
 
! Отговори
морски преди 3 години
Единственото място в чужбина, където усетих духа на Слънчев Бряг (разбирай прованс).. А това с дрогите и улицата, тия верно се бъзикат. Няма как да направиш 5 крачки, преди да ти скочат 5 къси ръкава с оферти. Туристи се снимат с ченгета, държейки зелено. Рецепционист на хотел ми извади 30 плика да си избирам от другото, като буквално изгони тия от улицата дето ме дърпат. За булките не говорим. Няма такава содомия.
34
3
 
37
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Без канабис И червените фенери-Амстердам ще се превърне в един обикновен град. Туризма им рязко ще спадне!
33
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смениха името на държавата, сега премахват символ на Амстердам, после ще си променят половете ли ...?
32
7
 
13
 
! Отговори
ЖендрОргияВБрюксел преди 3 години
ами 2-половият кекс не е на мода в ЕС!
31
5
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
миналата година януари бях там - много страшно! тия девойки са просто страшни, ама в прекият смисъл на думата. Като се накозих за малко да ме глътнат 3-4 прозореца - опасно е много. Добре че ги махат!
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая вдясно е дебела, както отбеляза един колега по-долу...............трябва да го прави на половин цена!
29
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До HahahВерно е...Ама пък от друга гледна точка, български и украински *** и у софия бол. При това на 1/4 цена.Нема нужда да ходиш до смрадливия като канал амстердам.
28
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Амстердам съм ***.л няколко пъти, но край фенерите никога не съм ходил. Предполагам е пълно с нашенки и румънки, дето фъфлят англо-фламандско-холандски. Виж в Одеса без фенери, без реклама са 10 класи нагоре "дамите"
27
5
 
8
 
! Отговори
АКО СА ТАКИВА преди 3 години
като тия на снимките да ги гонят
26
11
 
3
 
! Отговори
Do 32 преди 3 години
Вярвам ти, те са предимно българки.
25
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз последно като ходих там видях една съседка, малко тъпо й стана
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес е Сретение Господне!
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук няма кой и един минус да ти сложи.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е хавата?
21
6
 
28
 
! Отговори
дърт дядо преди 3 години
Накъде отива този свят???Да изгонят работничките от квартала на Червените фенери, това историческо и трасиционно за Амстердам място!!!Нямам думи!Скоро ние, хората, след има-няма хиляда години, сигурно ще се размножаваме вече чрез опрашване! Като цветята?УЖАС!
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слатина не виждам какво засяга средностатистическия българин тази новина , разбирам ,че някой "братя" роми може и да се вълнуват ,но те са много изобретателни и ще намерят друг верен път.
19
4
 
6
 
! Отговори
:) преди 3 години
До HahahВ твойто село какво има да се гледа, кажи, както си почнал.
18
7
 
22
 
! Отговори
Шанс да има кой? преди 3 години
Сега, ако не са пишман пуритани у нас, тип Джамбазки и пр, който карат пияни, а унгарския му колега го хванаха на капъп на гей парти, трябва да отворим ние едни витрини. Легализираме, отваряме бардаците официално около Лъвов, облагаме и прибираме данъци. Който иска ходи за услугите. Турци, гърци ще се избият. А ние касираме. Нека там да остане нелегално, не че го няма. Цялата тази забрана е една бутафория и всеки знае, че го има. Защо държавата ни покрай нея и ние) да не печелим!
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми питай ББ , дали той и приближените му не пръскат откраднатите държавни пари по оргии и секс оргии в хотел "Амстердам" в София?Идеално ще им пасне тази професия в Амстердам,като на свинче звънче.