Птичият пазар в Париж до "Нотр Дам" ще бъде закрит

Причината е, че пазарът вече не отговаря на обществените нагласи
26 фев 2021 22:45, Ния Христова
13
Птичият пазар в Париж до "Нотр Дам" ще бъде закрит
Снимка: БГНЕС
Птичият пазар, който от 19-и век всяка неделя се организира до катедралата "Нотр Дам" в Париж, ще бъде закрит. Причината е, че пазарът вече не отговаря на обществените нагласи, съобщи Ройтерс.
 
Пазарът на брега на река Сена е магнит за туристи и парижани с деца. Защитници на животните обаче организираха кампания срещу него и градският съвет взе решение да го закрие.
 
"Пазарът е епицентър на незаконна търговия с птици в района на Париж, включително и на застрашени видове", каза пред Ройтерс заместник кметът Кристоф Kаждовски.
 
Друга причина за затварянето му е, че "начинът, по който се представят птиците вече не е приемлив". Пазарът, открит през 1808 г., да бъде затворен, когато приключи обновяването на пазара на цветята на същото място през 2023-2025 г.
 
Само седем от 13-те притежатели на разрешително за продажба на птици на пазара го използват. Повечето го използват, за да продават и други неща. От кметството се ангажират да им помогнат да се преориентират към друга дейност.
 
Защитници на животните казват, че птиците не са стока и не трябва да бъдат продавани като обувки или чанти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Аха ...а коне, кучета, крави, овце ги раздават без пари:)Наистина лудите по света никога не свъшват
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
///Защитници на животните казват, че птиците не са стока и не трябва да бъдат продавани като обувки или чанти.///??????????????
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МериДа бе всички са глупави ние сме най-умните за това и след 500 години няма да можем да им стигнем стандарта и качеството на живот по простата причина, че нас няма да ни има и след 50 години. Понеже сме най-умните в света и всиски други са глупави.
8
10
 
2
 
! Отговори
Мери преди 3 години
Значи и в Париж е пълно с ***. Закриват автентични от хилядолетия обичаи.Могат ако искат да направят пазар на птици на видео стена та са са съвременници и да не им влизат перушини в тъпите газове.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук се сетих за чаршията в Цариград.Турция иска да е в ЕС,а има по-стари пазари от този.Сигурно ще ги закрият и тях ако ги приемат де,в което се съмнявам.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''От кметството се ангажират да им помогнат да се преориентират към друга дейност.''А при нас идват от общината некви измислени инспектори и викат:''Ти си незаконен''и пишат АКТ.Те по-незаконни,защото няма закон по който да съществува жалката им служба,ама няма значение пишат там.Законите са само за сиромасите,дето са излезнали да изкарат за парче хлеб!
5
2
 
13
 
! Отговори
пфу преди 3 години
Направо затваряйте и пазара. Живот само вкъщи, с доставки по куриер. Това искат явно.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онова долу е, явно,забранената от СЕМ дума май. М..униПлачааааааа
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, че са стока. Елементарна еволюционна хранителна верига в естествен съвременен вид. Ноооо, тук се появяват либерстите, които да носители на новото, веганското разбиране и отричат постигнатото от еволюцията. Да сте видялои,ок, чули за *** превърнала се в човек, ядейки само плодове и слама!?! Месото ни е довело до 21 век.
2
3
 
11
 
! Отговори
кокошка преди 3 години
Кооо, кооо, ко,ко, наистина не сме стока. Искаме да ни ухажвате, да ни давате скъпи трици и да ходим на манекююююрр. Парите са извратили крайно отношенията човек-кокошка, не искаме да ни купувате, искаме ЛЮБОФФ
1
8
 
11
 
! Отговори
hgfdh преди 3 години
ЕХЕЕЕЕЕ Сорос и тук ги удари ! Закривайте всичко тогава !