Ваксионационният паспорт не бил дискриминация, всеки ще може да пътува

Ковачев: Трябва да наложим на компаниите да си изпълняват договорите
26 фев 2021 10:58, Ния Христова
309
 
Част от държавите в ЕС настояха да се изготви единна система за имунизационни паспорти.
 
Според евродепутата от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Ковачев ограничението няма да представлява дискриминация. Той обясни, че сертификатите ще бъдат въведени, когато има достатъчно ваксини и всеки ще има възможност да се ваксинира доброволно.
 
"Няма да има ограничения за неваксинираните и непреболедувалите, които искат да пътуват, но за тях ще се изисква отрицателен PCR тест и карантина. Не е дискриминационно чрез сертификатите да се улесни пътуването на хората, които имат имунитет след прекарано заболяване или ваксинация. Тези хора няма да има нужда да правят тест и да бъдат подлагани на карантина, но и другите ще могат също да пътуват", разясни в ефира на Bulgaria ON AIR Ковачев.
 
Той допълни още, че заключенията на Европейския съвет от снощи са, че трябва да се работи в тази посока, но едва когато има на разположение достатъчно ваксини. 
 
"Вчера в ЕП имахме изслушване на шефовете на големите фармацевтични компании. Съветът се занимава с темата за увеличаване на капацитета на производство и стриктното спазване на договорите, които са подписали с ЕК. Нашата цел не е да се съдим, а как най-бързо всички дози да пристигнат до всеки европейски гражданин, който иска да бъде ваксиниран. Огромна е задачата, имаше жестока критика срещу фармацевтичните компании. Шефовете на компаниите поеха ангажимент, че всеки ден ще увеличават производството. ЕС инвестира над 2,7 млрд. евро във фармацевтичните компании, за да произведат в кратки сроковете ваксината", каза още Ковачев.
 
От думите му стана ясно, че ако забавянето на ваксините продължи, може останалата част от парите да не бъде преведената. Може да се стигне и до съд и налагане на забрана за изнасяне на дози за трети страни, които са извън Европейския съюз.
 
"Винаги има възможност да увеличим нашата поръчка. Въпросът е поръчаните сега ваксини да бъдат доставени - да наложим на фармацевтичните компании да си изпълняват договорите с точните бройки за всяка страна членка", подчерта Андрей Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
СЛУГИ НА ДЯВОЛА КЪДЕ ЩЕ СЕ СКРИЕТЕ В СЪДНИЯ ДЕН
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще е дискриминация, обаче, ако едни минават с ваксинационен паспорт, а други плащат от джоба за PCR - тест. Тези другите може да имат противопоказания, или да не са се ваксинирали поради липса на ваксини, а не защото не желаят. Направо си е дискриминация.
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога ще ги търпим!Доб.итъкът да се ваксинира, всички човеци на площадите!
16
7
 
2
 
! Отговори
Не забравяйте преди 3 години
На изборите Да България или има такъв народ за да се упрейм.
15
2
 
43
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Ок, да твърдиш, че маркирането с паспорти на ваксинирани и неваксинирани не е дискриминация и върховна форма на наглост и идиотия, вкупно комбинирани! Как беше, не бой се, няма да боли, само малко и само първия път! Още по гаднотo e, че и Банкянския Самодържанец се изхoди по темата, България била за ваксинационни паспорти! Само за това няма да гласувам за ГЕРБ, примерно, ако им бях фен!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говорени са празни приказки на едро, но прозира знакът стоп пред наглеещата фарма напаст и великия гейтс.
13
0
 
33
 
! Отговори
Удобен вирус преди 3 години
За да въведат правилата на новият световен ред.Официално хората да се делят на касти и различни категории с различни привилегии или лишения и ограничения. Свобода няма само наличието или отсъствието на привилегии.
12
1
 
26
 
! Отговори
нормално мислещ преди 3 години
Много ми е интересно, как ще мога да пътувам без PCR тест и без карантина, при положение че не съм ваксиниран? Много ми е интересно, ама изключително много ми е интересно? Как? Всичко друго е дискриминация!Значи, болните от рак на химиотерапия, които не могат да се ваксинират и трябва да пътуват например до Турция за спешно лечение, как ще отидат там без PCR тест?Имайте предвид, че раково болните са освободени от потребителска такса!Само давам пример, да не дава Господ да те хваща рак!
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С този имаше едно интервю в ютюб с руски журналисти в Брюксел, говореше на английски и по едно време те му извадиха списък с гранове на Сорос където и той беше в списъка, и той се разпени и почна да подскача, мина на руски и прекъсна интервюто.
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знакът на звяра. Вратата към чистилището се отваря за прилъстените от лукавия.
9
1
 
30
 
! Отговори
Депутат лъжец преди 3 години
Парламентарната асамблея на Съвета на ЕвропаResolution 2361 (2021)7.3.1. да гарантира, че гражданите са информирани, че ваксинацията не е задължителна и че никой не е политически, социално или по друг начин под натиск да се ваксинира, ако не желае да направи това;7.3.2 да гарантира, че никой не е дискриминиран, защото не е бил ваксиниран поради възможни рискове за здравето или не желае да бъде ваксиниран;
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много съм разочарован на късмета си да живея в най-овцедушното общество в историята на човечеството. Малшанс :(
7
1
 
8
 
! Отговори
Блед демократ преди 3 години
Само социализъма на основата на комунизъма ,ще оправи нас ,и ще ни избави от мъките и страданията!Няма нужда да ми благодарите ,знам ,че сте възхитени от написаното..
6
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да не стане тук да се издава нещо, което на границите да не работи!ЕС трябва да даде платформа в която да се регистрира всеки ваксиниран и като покаже кю ар кода дето министъра се похвали,че сте направили да излиза Европейско потвърждение,че е така а не е менте!
5
2
 
59
 
! Отговори
aha преди 3 години
То вече е дискриминация. Дори в момента ваксинираните не подлежат на карантина, а всички останали или трябва да се преструват, че са под карантина или да си направят тест. И всичко това при условие, че ваксинираните също могат да заразяват и да боледуват, тоест абсолютна шашма.
4
2
 
47
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
КЪДЕ ОТИДЕ СВОБОДНОТО ПЪТУВАНЕ НА ХОРА И СТОКИ В ЕС
3
2
 
60
 
! Отговори
Тедрос Меланом преди 3 години
Ко стана, пичиуе? :)) Нали беше конспирация сичкото? С маски и миене на ръце щяхме да си върнем нормалното? :))))))
2
2
 
40
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Името на този *** изтече от хакнатите сървъри на соросовото отворено общество, той е бил сътрудник на сорос, но разбира се интервюриащият журнаглист забрави да му напомни - колко удобно...
1
34
 
3
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Много ясно че не е. Който иска да пътува може да го направи с ваксина или не. Ако нямаш ваксина пср тест или карантина и си готов.