Ваксионационният паспорт не бил дискриминация, всеки ще може да пътува

Ковачев: Трябва да наложим на компаниите да си изпълняват договорите
26 фев 2021 10:58, Ния Христова
309
 
Част от държавите в ЕС настояха да се изготви единна система за имунизационни паспорти.
 
Според евродепутата от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Ковачев ограничението няма да представлява дискриминация. Той обясни, че сертификатите ще бъдат въведени, когато има достатъчно ваксини и всеки ще има възможност да се ваксинира доброволно.
 
"Няма да има ограничения за неваксинираните и непреболедувалите, които искат да пътуват, но за тях ще се изисква отрицателен PCR тест и карантина. Не е дискриминационно чрез сертификатите да се улесни пътуването на хората, които имат имунитет след прекарано заболяване или ваксинация. Тези хора няма да има нужда да правят тест и да бъдат подлагани на карантина, но и другите ще могат също да пътуват", разясни в ефира на Bulgaria ON AIR Ковачев.
 
Той допълни още, че заключенията на Европейския съвет от снощи са, че трябва да се работи в тази посока, но едва когато има на разположение достатъчно ваксини. 
 
"Вчера в ЕП имахме изслушване на шефовете на големите фармацевтични компании. Съветът се занимава с темата за увеличаване на капацитета на производство и стриктното спазване на договорите, които са подписали с ЕК. Нашата цел не е да се съдим, а как най-бързо всички дози да пристигнат до всеки европейски гражданин, който иска да бъде ваксиниран. Огромна е задачата, имаше жестока критика срещу фармацевтичните компании. Шефовете на компаниите поеха ангажимент, че всеки ден ще увеличават производството. ЕС инвестира над 2,7 млрд. евро във фармацевтичните компании, за да произведат в кратки сроковете ваксината", каза още Ковачев.
 
От думите му стана ясно, че ако забавянето на ваксините продължи, може останалата част от парите да не бъде преведената. Може да се стигне и до съд и налагане на забрана за изнасяне на дози за трети страни, които са извън Европейския съюз.
 
"Винаги има възможност да увеличим нашата поръчка. Въпросът е поръчаните сега ваксини да бъдат доставени - да наложим на фармацевтичните компании да си изпълняват договорите с точните бройки за всяка страна членка", подчерта Андрей Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
28
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 33Абсолютно вярна констатация! Ваксината изобщо не ти гарантира, че няма да се разболееш. И това го отчитат от СЗО, затова са против такива наказателни мерки.Да не говорим колко много хора са карали коронавируса и имат имунитет без да знаят или без да са регистрирани официално!!!Ами децата и възрастните над 65 години???Нали за АстраЗенека от ЕС официално се обявиха против ваксинирането на хора над 65 години? Не че не може, просто не препоръчват. А нали беше доброволно?
38
1
 
33
 
! Отговори
SS преди 3 години
Е сега ясно проличаха ЕС ценностите .
37
18
 
5
 
! Отговори
1234 преди 3 години
До темата на новаА ти не разбра ли, че абсолютна свобода няма и не може да има в ОБЩЕСТВО. Евентуално на пустинен остров всеки да си прави каквото си иска. Инак утре мога да поискам да ходя гол по улицата и като ме приберат да твърдя, че ме дискриминират щом не ми дават да си ходя как си искам
36
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посъщия начин е започнало и в Германия при Адолфо и след това месомелачка...
35
0
 
33
 
! Отговори
:) преди 3 години
Напротив, дори и да има някаква логика с въвеждането на имунизационни паспорти това противоречи на всички принципи на 'съвременната демокрация', за която уж се борим.Аз примерно виждам логика в това хора без завършен 8ми клас и хора над 75 годишна възраст да нямат право да гласуват, но в условията на 'демокрация' това е немислимо.
34
2
 
38
 
! Отговори
СБЪДВАТ СЕ преди 3 години
Така наричаните конспиративни теории за нов световен ред и свят пълен с ограничения и тотален контрол и насилие срещу обикновените хора. Нови паспорти, електронни сертификати, регистри началните фази етапи на чипиране на хората. Влизаме във времената на свят управляван от мега корпорации свят на дистопия и киберпънк пророчески предсказано в книги и филми от този жанр.
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От нас зависи дали ще го позволим. Време е да се поеме отговорност за бъдещето на децата и да се действа.
32
2
 
27
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Ама как да не е дискриминация бе! Ако не е дискриминация, тогава какво е? Няма смисъл.Фашистки ***!
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1234"Ако изчезна вируса, тогава сигурно пак ще може да се пътува свободно"Силно се съмнявам. И в това, че ще изчезне, и в другото. Дори и да изчезне, много други вируси чакат на опашката. Много държави ще са си взели поука от пандемията, и при всички случаи ще има повече контрол при пътуванията.
30
0
 
18
 
! Отговори
Горо преди 3 години
До Додо Бойко се е загрижил, че няма да се напълнят мутренските хотели на Митю Очите и Сие по Бетономорието, затова иска задължително ваксини и паспорти за влизане и излизане в държавите. ГЕРБ ни налагат Новия Световем Ред а Бойко е негов клакьор!
29
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е дискриминация, само дето трябва да изкараш отпуската си под карантина ако решиш да пътуваш. След това още две седмици не платена отпуска за карантината като се върнеш. Интересното е че ваксината НЕ гарантира че няма да се разболееш
28
1
 
22
 
! Отговори
темата на нова преди 3 години
До 1234Ох милия милата или и двете.Рзанасял му вируса,Къде е грипа не разбра ли че болестите са умишлени,от десетилетия.Сега пръскачките са пълмни с К вид
27
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалки биологични единици, изпитващи опиянение, догато ги жигосват и охранват преди заколение. Повдига ми се от всички вас
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво са решили не е важно.Важно е какво ще направят сега хората. Те са една шепа, ние сме 99%-те процента. Нямат никакъв шанс!
25
23
 
1
 
! Отговори
бг реалности преди 3 години
Аз искам паспорт за пфайзер ще дам до 100лв стига да ми гарантира свободно движение и не искам да се бутам с скотовете без ваксина или с тия с евтините ваксини.
24
31
 
5
 
! Отговори
1234 преди 3 години
До нормално мислещАми ваксинирай се, направи си ПСР, стой под карантина - избора е твой. Ти какво искаш да разнасяш болести безконтролно - това никога не е било. Ако изчезна вируса, тогава сигурно пак ще може да се пътува свободно. В условия на пандемия обаче, няма да стане
23
0
 
24
 
! Отговори
ИЗБОРИТЕ преди 3 години
Може също да забранят да гласуват хора без ваксинални паспорти и пак няма да е дискриминация.
22
1
 
38
 
! Отговори
WTF преди 3 години
КВа е логиката да ида някъде турист и ДА съм под карснтина ? Ей тва ако може ДА ми го обясни някой ? Това означава че човек който не се е вакснал реално нищо никъде не може да ходи ! Ето това не е ли дискриминация ? Хенри Форд МОЖЕШ ДА СИ ПОРЪЧАШ КАКЪВТО ЦВЯТ КОЛА ИСКАШ ,СТИГА ДА Е ЧЕРЕН !!!!Няма дискриминация ама ще си под карснтина ?!?!
21
0
 
12
 
! Отговори
Колето преди 3 години
Скоро табела на луната добре дошли в първата часна корпоративна планета.
20
1
 
23
 
! Отговори
Нов вид на планетата преди 3 години
В някакво училище, преподавателя докато показва човешки артефакти:- ... и така започнало началото на края. Този изчезнал вид, който наричаме човешка раса, се е сомоунижоил от алчност и глупост, преди милиони години