Ваксионационният паспорт не бил дискриминация, всеки ще може да пътува

Ковачев: Трябва да наложим на компаниите да си изпълняват договорите
26 фев 2021 10:58, Ния Христова
309
 
Част от държавите в ЕС настояха да се изготви единна система за имунизационни паспорти.
 
Според евродепутата от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Ковачев ограничението няма да представлява дискриминация. Той обясни, че сертификатите ще бъдат въведени, когато има достатъчно ваксини и всеки ще има възможност да се ваксинира доброволно.
 
"Няма да има ограничения за неваксинираните и непреболедувалите, които искат да пътуват, но за тях ще се изисква отрицателен PCR тест и карантина. Не е дискриминационно чрез сертификатите да се улесни пътуването на хората, които имат имунитет след прекарано заболяване или ваксинация. Тези хора няма да има нужда да правят тест и да бъдат подлагани на карантина, но и другите ще могат също да пътуват", разясни в ефира на Bulgaria ON AIR Ковачев.
 
Той допълни още, че заключенията на Европейския съвет от снощи са, че трябва да се работи в тази посока, но едва когато има на разположение достатъчно ваксини. 
 
"Вчера в ЕП имахме изслушване на шефовете на големите фармацевтични компании. Съветът се занимава с темата за увеличаване на капацитета на производство и стриктното спазване на договорите, които са подписали с ЕК. Нашата цел не е да се съдим, а как най-бързо всички дози да пристигнат до всеки европейски гражданин, който иска да бъде ваксиниран. Огромна е задачата, имаше жестока критика срещу фармацевтичните компании. Шефовете на компаниите поеха ангажимент, че всеки ден ще увеличават производството. ЕС инвестира над 2,7 млрд. евро във фармацевтичните компании, за да произведат в кратки сроковете ваксината", каза още Ковачев.
 
От думите му стана ясно, че ако забавянето на ваксините продължи, може останалата част от парите да не бъде преведената. Може да се стигне и до съд и налагане на забрана за изнасяне на дози за трети страни, които са извън Европейския съюз.
 
"Винаги има възможност да увеличим нашата поръчка. Въпросът е поръчаните сега ваксини да бъдат доставени - да наложим на фармацевтичните компании да си изпълняват договорите с точните бройки за всяка страна членка", подчерта Андрей Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По времето на Комунизма ни ограничаваха да пътуваме , сега ЕС пак ни ограничава да пътуваме ...какво се промени ???? От един Диктакт във друг Диктакт ....стари песни - нови заглавия !!!!
258
0
 
2
 
! Отговори
ххх преди 3 години
По-добре България да излезе от ЕС !!! За да има свобода и самостоятелност !!!
257
0
 
1
 
! Отговори
СС преди 3 години
Ако ваксинираният има СПИН може ли да пътува ???
256
0
 
9
 
! Отговори
ГОЧО преди 3 години
А тези който са здрави, кво ша ги правим? Може първо да ги заразим, та да не пречат на незадължителното ваксиниране!
255
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирането трябва да бъде задължително!
254
1
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Случаен минувачпреди 1 час":Не било дискриминация, видите ли... През 1940 на евреите се давала жълта голяма шестоъгълна звезда и всеки трябвало на улицата и в обществени места да я носи на ревера си... И тогава тръбели, че не било дискриминация... Така се започва!"Сега им дават зелени звезди! Вече е започнало и бързо се развива.....
253
0
 
1
 
! Отговори
да чипират преди 3 години
До Анонимен дребните са вредни.
252
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депутати лъжци и родоотстъпници, за това вече не се наричат народни представители понеже не са такива.
251
1
 
6
 
! Отговори
Пенкилер преди 3 години
Предлагам да върнем еврейските значки... иначе ... труда ни прави свободни!!!
250
0
 
16
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
Да ,това е една от идеите на ония с болните мозъци гейтс ,мейтс ,тунберг и още дузина ***,които се изживяват в ролята на Господ и искат да заставят човечеството да играе по свирката им! Но като гледам трудно ще стане.У нас гледам подлизурковците лижат и мажат за пари ,но на запад хората взеха да се усещат за капана в който искат да ги вкарат .И като гледаш с един *** грешно лекуван грип умориха сума ти хора ,за да стреснат другите и да ги доуморяват и с ненужни ваксини!
249
0
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Не било дискриминация, видите ли... През 1940 на евреите се давала жълта голяма шестоъгълна звезда и всеки трябвало на улицата и в обществени места да я носи на ревера си... И тогава тръбели, че не било дискриминация... Така се започва!
248
0
 
4
 
! Отговори
ED преди 3 години
А преболедувалите вече? Те също ли ще трябва да се ваксинират? Защо ги изпуска г-н Ковачев?
247
3
 
0
 
! Отговори
vse edno преди 3 години
До Мозъка: напълно правилно сте си избрал името, драги господине! Нормално хората се ваксинират ЗА ДА НЕ СЕ разболеят! КОГАТО СЕ РАЗБОЛЕЯТ, полза от ваксините няма! Дано ме разберете....
246
1
 
6
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
До МозъкаСарказъмът ти е *** и неуместен. Както и името което си избрал.А нещата които стават по света, въпреки сюрреалистични, са изключително тревожни.
245
0
 
7
 
! Отговори
Мозъка преди 3 години
Защо трябва да се ваксинирам ако не съм болен? Ако се разболея тогава а за сега не мисля.
244
0
 
26
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Я?? Нямало да има дискриминация, пък тези дето не искат доброволно да се ваксинират, но искат да пътуват, трябвало да си правят тестове и да стоят под карантина! Няма дискриминация а? Както навремето, за да пътуваме извън граница трябваше доброволно да поискаме от патрийните организации документ за надеждност. И само за надеждните А децата доброволно влизаха до едно в пионерските организации! А и с какво тия дето не искат да се ваксинират ще навредят на ваксинираните - никой и не пита! Бинго!
243
0
 
5
 
! Отговори
до 256 преди 3 години
ходи си в ю кей, бе, питъре, недей ни дава наклон тука, че и бомби ни спусна, клоун.
242
17
 
6
 
! Отговори
Питър преди 3 години
Аз пък се надявам да ни чипират и всички с по-нисичко АйКю направо да отпътуват към отвъдното. Честно, не се трае вече. Преди бяхме *** народ в слаба държава и не много хора ни знаеха, а сега сме брутално *** народ в интернет. Всеки ***, всяка бабичка, всеки безработен стои и бълва по цял ден - чипове, ельоменати, ваксини, Бил Гейтс.... Не ваксина, ядрена бомба над България и да се свършва
241
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пристастен към фейсбук и онлайн медии, който не се отделя от смартфона да го е страх от чипиране е като алкохолик да го е страх от бира с обяда.
240
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чипът муемайкта.с лични данни и паспорт за ваксинация стерилизация и о безпаразитяане