Барикади и мародерство в центъра на Барселона

Демонстрация в защита на рапър прерасна в безредици
28 фев 2021 08:11, Елка Василева
37
Барикади и мародерство в центъра на Барселона
Снимка: архив, БГНЕС

Десет души бяха задържани снощи в Барселона за нападение срещу полицаи, след като поредната демонстрация в защита на рапъра Пабло Хасел прерасна в безредици, предаде Ройтерс.

Полицаите в Барселона подгониха протестиращи, след като те хвърляха стъклени бутилки, подпалиха полицейски микробус и разбиваха витрини на магазини и банки.

Още по темата

Регионалната полиция на Каталуния съобщи в Туитър за "барикади и мародерство в центъра на Барселона" и предупреди гражданите "заради безопасността си да не приближават района".

"Групички с качулки" разграбват витрини по прочутата улица "Рамбла", докато пожарникари потушават огъня в подпалени магазини и банки , съобщи полицията, според която няколко банки са понесли "сериозни щети".

По-рано вчера около 2000 души с маски и знамена демонстрираха в Барселона с призив за освобождаването на Хасел.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
22
 
! Отговори
Концула от Валенция преди 3 години
Ами щом банките са понесли "огромни щети", да започнат да стрелят по протестиращите тогава. Като се издъни някоя банка поради алчност, мошеничества и некадърност на управлението и причини "огромни щети" на много хора, никой не ги обвинява в мародерство, ами им печатат още пари.
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Какви интервюта с протестиращи то да не е в БГ??? Тук се излиза на манифестация не на протест. Там хората РЕАЛНО протестират. При нас е пародия. Микрофончета , патриотични музички, хорца и всякакви простотии. 100 дена трима калпака ви говориха на един микрофон колко сте зле и колко е лош ГЕРБ и вие 100 дена пляскахте и викахте УУУ и ко стана? Нанизаха ли ви го пак?
7
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС мълчи като наcран, все едно в Испания нищо не се случва?
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да са хвърлили гняв на банки, протестът май ще да е за друго. Ама интервюта с протестиращите няма да видим. Каквото кажат от средствата за масова дезинформация това ще се ,,знае"
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Групички с качулки" разграбват витрини по прочутата улица "Рамбла"-------------------------------Да не е "чупят витрини" и "разграбват магазини и банки"?
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евросъюзът защо не наложи санкции? Да призове за незабавно освобождаване на арестуваните?
3
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук не става дума за некав рапър а става дума за свободата на словото. Хората на запад си остояват прават с реални протести не смешни митинги и микрофони с музика като при нас. Да не се чудите после защо 30 години не мърдаме на никъде.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи вече и белите си имат гето в което да вилнеят.Гошо от почивка добре ли е?
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам санкции срещу Испания.