18 гръцки острова са свободни от COVID след масова ваксинация

Хотелиери вече записват резервации за лятото
Обновена: 7 мар 2021 16:33 | 7 мар 2021 15:50, Ния Христова
16
18 гръцки острова са свободни от COVID след масова ваксинация
Снимка: БГНЕС
Жители на 18 гръцки острова в Егейско море са се ваксинирали срещу COVID-19 и сега те се рекламират като свободна от вируса туристическа зона за лятото, съобщава "Монитор". Хотелиерите вече съобщават за първите резервации. 
 
Островите не са популярни в световната туристическа карта, но сега  привличат интереса на туристическите агенции. Хотелиерите от Кастелоризо, Гавдос, Псара съобщават, че вече дори са направили първите резервации за летния сезон. 
 
В Гърция ваксинираните са повече един милион души, съобщават от министерството на здравеопазването.
 
Епидемиологичната обстановка в страната в момента е критична и не се обсъжда отваряне на заведенията преди Великден, съобщават от правителството. Атина приветства изявлението от Брюксел, че до края на месец март се очаква постигане  на споразумение за европейски сертификат за ваксинираните, който ще облекчи движението в рамките на Съюза. 
 
В Гърция ще се влиза и с отрицателен тест за коронавирус за тези, които не са ваксинирани, заяви гръцкият министър на туризма Теохарис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До епидемиолог"свободно пускане на вируса сред здравото население и предпазване на слабите"Айде кажи как практически ще се предпазят слабите за 1-2 години, докато циркулира вирусът сред по-силните.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха-ха! Свободни от ковид. Глупости на квадрат. Сегашните ваксини евентуално ще предпазват от 5 при известни 27 щама към днешна дата! Та до тук със свободата. Колкото повече локдауни (мразя я тази дума) толкова по дълга агония ни чака.
12
0
 
1
 
! Отговори
любознателен преди 3 години
*В Гърция ще се влиза и с отрицателен тест за коронавирус*И как се правят резервации при такова условие? Или за да се прибереш после пак тест и ако е положителен да не можеш да излетиш, а да киснеш 14 дена карантина в хотелите им на свободни цени?
11
2
 
4
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
до 9-Я кажи кога ще постигнете стаден имунитет? Докъм 3022 година ще го бъде ли?=.................................................................................................Стаден имунитет не се постига с национални локдауни, карантини и дистанции. А със свободно пускане на вируса сред здравото население и предпазване на слабите. Иначе и гриповете могат да направят да се влачат с години вместо да отшумяват за 2 месеца. А влаченето е с конкретни ясни за всички, - цели.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема вирос елате у Слънчака
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимензащото знаем, че ваксинираните също могат да се заразяват и да разпространяват.вие мангърите всичко знаете. Я кажи кога ще постигнете стаден имунитет? Докъм 3022 година ще го бъде ли?
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще чакат малаките за мюжде, ама суджук.За тях един Х..
7
0
 
8
 
! Отговори
malart преди 3 години
Да се рекламираш с това, че няма ковид. Докъде я докарахме
6
23
 
22
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
А ***? Ослушва се и още не вярва на ваксините. Накрая пак ще останем изолирани от много селски тарикатлък.
5
9
 
16
 
! Отговори
Бай хой преди 3 години
Айде сега всички, приготвяйте лютеницата и суха храна и на ол инклузив в Гърция, чакам после снимки и тагвания магвания, абе вие си знаете
4
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен", защото знаем, че ваксинираните също могат да се заразяват и да разпространяват"Не "знаем", а предполагаме, че теоретично е възможно. И кои сте тези вие, които знаете? Не ми казвайте, че сте нормалните хора, че се изтърка.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунист частно не пази.
2
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че има масова ваксинация не води автоматично до свобода от ковид, защото знаем, че ваксинираните също могат да се заразяват и да разпространяват. Така, че хитрите гърци се опитват да направят силен сезон и насаждат абсолютни лъжи!
1
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масова приватизация. Пардон имунизация.