Евростат: България първа в ЕС по престъпления, насилие или вандализъм

20,2% от хората в страната ни съобщават за подобни прояви
10 мар 2021 21:30, Елка Василева
191
 Евростат: България първа в ЕС по престъпления, насилие или вандализъм
Снимка: архив, БГНЕС

България е с най-високо ниво на престъпления, насилие или вандализъм в целия Европейски съюз. Това сочи ново изследване на Евростат, според което 20,2% от хората в страната ни съобщават за престъпления, насилие или вандализъм в района, в който живеят, предаде БНТ.

Най-ниско е нивото на престъпления и вандализъм в Хърватия - 2,7%.

През 2019 г. 11% от населението на 27-те държави членки на ЕС са съобщили, че са изправени пред проблем с престъпността, насилието или вандализма в техния местен район. Този дял намалява всяка година от своя връх през 2013 г. (14,1%).

Както може да се очаква, хората, живеещи в градовете, съобщават за тези проблеми над три пъти по-често от хората в селските райони през 2019 г. (21,3% срещу 6,9%).

Фокусирайки се върху състоянието на бедността, 13,4% от хората в риск от бедност в ЕС съобщават за появата на престъпления, насилие или вандализъм в техните райони, в сравнение с 10,6% от тези, които не са изложени на риск от бедност.

Делът на хората, съобщаващи за престъпления, насилие или вандализъм в техния район, варира в различните държави членки на ЕС. След "първенеца" България се нареждат Гърция (16,9%) и Нидерландия (16,3%).

За разлика от тях, заедно с Хърватия на най-ниска позиция се намират и Литва (3,2%) и Полша (4,4%).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
13
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
Така се живее в робска държава ,с тобски народ , управлявана от неконтролируем мафиот! Защо си затваряте очите от ЕС. бе , цър-вули долни !! Не виждате ли че се унищожава държава и народ !
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статистиката е според съобщени престъпления - 20,2%, а знаем, че в Боцвана повечето престъпления не се подават до полицията въобще. Колко ли тогава е реалния процент?
13
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ние българите сме кротък народ, но от некъде ни идват мутри да ни управляват, не мога да разбера от къде ни идват, по цял ден седя на табуретката и се чудя, много ме очудва това нещо.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛъжатТова са ти 130млн. население.На теб ли да вярвам или на Евростата.Аз също съм в Англия в момента.Айде cheers
11
2
 
10
 
! Отговори
мак преди 3 години
Жалко, че т.лупа не ще да коментира такива неприятни информации за България. Какво ли щеше да каже, щом по темата няма място за дрънкане за магистрали и строежи. Но от нарцис и стра.хливец какво да очакваш.
10
5
 
18
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Когато бяхме със СССР хората не си заключваха вратите, по улиците човек не можеше да види жив полицай, милиционер тогава, освен катаджия. Имаше на всеки квартал кварален (милиоционер), който по цял ден стоеше в канцеларията си, а когато излизаше си оставяше пистолета заключен в шкафчето на бюрото и ходеше с празен кобур да не му тежи.
9
12
 
11
 
! Отговори
Лъжат преди 3 години
Живея в АнглияОт 7 години нямаДен да мине без някойНамушкан имаДни с 5-6 такива така чеБелгия,Франция са същите пълни с емигранти.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами да в другите страни една цигара марихуана не е ,но в България всеки ден ловят стотици "престъпнеци" та да пълнят статистиката...
7
2
 
11
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Ами нали токивата дава тон за всичко лошо , и друугие бооклци као него попиват !Тоз *** рябва да е заточен в Гуантанамо ,а той иска пак да краде
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде честито на печелившите.
5
2
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
След като престъпник е премиер,трябва да си поддържаме реномето!
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Бойко!
3
1
 
18
 
! Отговори
Есе преди 3 години
Друго си е като се първи
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е виновен, за това, че българите вандалстват и нарушават закона!ОСТАВКА!
1
2
 
23
 
! Отговори
София преди 3 години
Номер едно както и винаги!