Евростат: България първа в ЕС по престъпления, насилие или вандализъм

20,2% от хората в страната ни съобщават за подобни прояви
10 мар 2021 21:30, Елка Василева
191
 Евростат: България първа в ЕС по престъпления, насилие или вандализъм
Снимка: архив, БГНЕС

България е с най-високо ниво на престъпления, насилие или вандализъм в целия Европейски съюз. Това сочи ново изследване на Евростат, според което 20,2% от хората в страната ни съобщават за престъпления, насилие или вандализъм в района, в който живеят, предаде БНТ.

Най-ниско е нивото на престъпления и вандализъм в Хърватия - 2,7%.

През 2019 г. 11% от населението на 27-те държави членки на ЕС са съобщили, че са изправени пред проблем с престъпността, насилието или вандализма в техния местен район. Този дял намалява всяка година от своя връх през 2013 г. (14,1%).

Както може да се очаква, хората, живеещи в градовете, съобщават за тези проблеми над три пъти по-често от хората в селските райони през 2019 г. (21,3% срещу 6,9%).

Фокусирайки се върху състоянието на бедността, 13,4% от хората в риск от бедност в ЕС съобщават за появата на престъпления, насилие или вандализъм в техните райони, в сравнение с 10,6% от тези, които не са изложени на риск от бедност.

Делът на хората, съобщаващи за престъпления, насилие или вандализъм в техния район, варира в различните държави членки на ЕС. След "първенеца" България се нареждат Гърция (16,9%) и Нидерландия (16,3%).

За разлика от тях, заедно с Хърватия на най-ниска позиция се намират и Литва (3,2%) и Полша (4,4%).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато бяхме със СССР хората си заключваха вратите и всеки си слагаше решетки на прозорците, но вестник Работническо дело не пишеше за това.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава е, че в нещо сме първи.Златен медал за българите от мафията , какво се оплаквате.
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"А при тошо не беше първа по престъпления."При Тошо и авария в Чернобил нямаше..
32
0
 
2
 
! Отговори
3ти преди 3 години
До ПомнещЯ кажи сега, Бойко ли ви я направи тая статистика или ВИЕ?
31
6
 
4
 
! Отговори
моч преди 3 години
До СССРЛъжа след лъжа след лъжа .....болшевишки демагогии !!!Точно обратното беше . всичко се държеше под ключ и понеже мизерията и бедността бяха поголовни кражбите бяха почти на 100% само от общото сиреч държавното.То цялата държава беше заключена , затвор , кой напускаше границите помнители ???Що се отнася до милиционерите , остави че не бяха никак малко ами отделно от тях бъкаше и пъкаше от ченгета ДС-та ,сътрудници и доносници - баш криминали .Така ли беше ???? ТОЧНО ТАКА !!!!
30
2
 
1
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
А видя ли бюрото на президента? Има за 10 шкафчета!Мижавите кюлчета в чекмеджето,,ряпа да ядът",в сравнение с това златно изобилие.
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е по какви критерии България е първа. Ако пак някой е гледал някаква стъкмистика която някой "журналист" му е дал то може и да изпреварим страни, където насилието и то от страна на държавата е в колосални размери. Никой не се сеща за червените кхмери, за места в джунглите където са избити и избиват стотици хиляди и дори милиони, ама в България имало оплаквания. Ами ще има когато всички трябва да работят за просперитета си се оказа, че някои не могат, а други не искат... и се почва...
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не може да е верно, недейте Днес, ще ми изгорят 1200 кинта тролене :)))) Ние сме първи по жизнен стандарт в Европа, лъжете най безогледно, комунисти недни, Бойко е наи великия :))))))))
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не забравяйте, че всички нови партии ги направи БКП-то навремето. А вие още се шашкате ... Покажете ми несвързан с БКП-то политик! Мимикрията е тотална.
26
4
 
5
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Не бих казал. Корнелката е същата история. Все пак нов бардак с нови каки не става. Трябва да се махнат от там. Трябва един централен регистър на всичко и това е. Всичко останало е кучето си лае кервана си върви.
25
1
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Е чак пък да не искат да се приберат в жилищата си парижаните нощем? Малка се изхвърли. Бил съм няколко пъти в Париж и си е много спокойно нощем даже в кофти места
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той Бойко сам качва до 20%, а изнасилвачите и убийците добавят останалите 0.2%. Голяма работа е Вожда
23
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ох, да дойде четвърти да махнем мафиота Борисов и да си изберем некой друг, нема значени кой, всеки е по-добър от мафиота Борисов и да си го турим да ни управлява животе и да ни създава условия да се развиваме, да ни дига заплатите и да живеем в проспераща спокойна и материално богата дъражава като материално богати хора, ох!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е да сме първи.Гласоподавателите искат без пари и ток, вода, ... и да си крадат като политиците, а ние "бъгарете" да ги храним с помощи.Е, как с такива "политици" и "гласоподаватели" да успеем?!
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видими резултати. Но пък мат'рялът си го харесва.Пасват си по интелигентност.
20
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са големи глупости.Като се има предвид престъпността в западните държави, като се има предвид каква е престъпността сред арабското население , което Западна Европа прие да обгрижва.Някои се били оплаквли и затова хоп- българите са престъпници.Глупости на търкалета.Особено пък хора, които са живели на Запад знаят много добре, че това не е истина.Всеки софиянец може спокойно да се прибере по нощите в краен квартал.НИКОЙ парижанин няма да посмее да тръгне към жилището си нощем.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВР ги хваща, но магистратите ги пускат.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вероятно е заради най-интелигентното управление в ЕС тук в България? Да?
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук полицията разкрива всичко и затова сме начело.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме опровержение от жипката!