"Спутник V" предизвика оставка на министър в Словакия

Премиерът Матович реши да поръча от руската ваксина
Обновена: 12 мар 2021 10:40 | 12 мар 2021 10:38, Елка Василева
94
"Спутник V" предизвика оставка на министър в Словакия
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на здравеопазването на Словакия Марек Крайчи обяви, че подава оставка, тъй като премиерът на страната се опитва да взима решения за борбата срещу СOVID-19, без да се съобразява с партньорите си в 4-партийната управляваща коалиция, предаде Ройтерс.

Става дума за решението на премиера Игор Матович да поръча руски ваксини "Спутник V".

Още по темата

Крайчи даде да се разбере, че две от формациите в правителството са поставили като условие той да напусне поста, за да не се разпадне коалицията.

Премиерът Матович обясни, че напускането на Крайчи ще отнеме няколко седмици, за да може да започне ваксинацията със "Спутник V" в Словакия.

Същевременно кабинетът на Матович понесе в четвъртък още един удар, след като шефът на контраразузнаването беше задържан като заподозрян за корупция, предаде БНР.

Директорът на словашкото контраразузнаване Владимир Пчолински е арестуван по подозрение в корупция, съобщиха местни медии, цитирани от Франс прес.

Политическият анализатор Юрай Марушиак коментира, че арестуването на Пчолински може да предизвика срив в управляващата коалиция. "По отношение на политическата култура Словакия пада до равнището на Украйна или Русия", заяви Марушиак, но същевременно отбеляза, че задържането на назначен от сегашното правителство високопоставен държавен представител е по-скоро добър знак за борбата с корупцията в Словакия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
6
 
3
 
! Отговори
Смях... преди 3 години
Тя Русия себе си не може да оправи и е затънала в бедност, та света ще оправя...
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-ха"Затов ли в САЩ управляващите се ваксинират с празни спринцовки?"Знаеш ли какво ще стане, ако си биеш една спринцовка с въздух или като всички неграмотници си мислиш, че понеже е въздух, няма проблем?
70
5
 
6
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Ха на бас до три пъти,че няма руски *** в нета,който да кара Масквич 5,виж БМВ5,Фолксваген5, Мерцедес5, Порше5 ,ДА с голяма вероятност!!Те са на принципа на Путин,не ме гледай какво правя,а си пълни ушите с измислиците,които искаш да чуваш!!Абе теа скапани западни коли и ваксини,абе махни ги насам бе!!
69
6
 
5
 
! Отговори
Az преди 3 години
Ваксините на Астра зенека и Спутник са почти идентични. Може би, руснаците както обикновено са шпионирали.
68
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера този руски зор.Европейската агенция по лекарствата поискаха да изследват лабораторно Спутника преди да го разрешат.Руснаците не го дадоха.Но продължават да се натискат да го продават на Европа.Само Русия може да бъде толкова нахална.Близко е до ума, че като не дават да се изследва има нещо гнило в тая работа.
67
6
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До ЧебурашкаЗатов ли в САЩ управляващите се ваксинират с празни спринцовки?
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАстра Зенека е доказано безопасна ваксина и ще продължи да се ползва без проблеми-----------------------Затова ББ я спря току-що!
65
5
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До ЧебурашкаОсновното предимство на Спутника е безопасността.И не за друго,а поради консервативността на технологията.
64
7
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Обаче Путин измисли оръжия,дето работят на нови принципи-като не се употребяват.Примерно С.Поток-почти построен,газ не тече,обаче всички в Европа знаят,че текне ли,ще е най-евтиния възможен в Света,а САЩ го забраняват.И се пораждат едни настроения...С ваксината-същото,доказано ефективна и безопасна е(без да блести с нещо) и вече я употребяват в доста държави,като в същото време в Европа има недостиг и скандали с наличните ваксини.
63
2
 
6
 
! Отговори
ME преди 3 години
За Астра Зенека се знае всичко и заради това някои реакции към нея са известни. Спутник, е нещо митично, никакви документи или изследвания на които може да се вярва. Нито един случай на сериозна реакция не е известен. Това, не е ли малко странно?
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73Астра Зенека е доказано безопасна ваксина и ще продължи да се ползва без проблеми.Спутник не се знае каква е. В момента се разглежда безопасността й.
61
4
 
5
 
! Отговори
ЛЕКА ПОЛЕКА преди 3 години
нещата си идват на мястото. Всички русофоби и платени американски агенти и *** ШУТ В Г..А и на бунището на историята
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Астра Зенека е много по лоша от СПУТНИК
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64"Сащ вчера обявиха че спират износа на ваксини докато не ваксинират 100% хората си. ЕС не произвежда ваксини и сега ще пълзи на колене пред великобритания за астра зенека, ако и там стане нещо, ще пълзят пред путин"ЕС произвежда ваксини в Германия и Белгия.8-)
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и пътуването на шефа на Русофили Бг до Москва и обратно предизвика оставката на независим български съдия, но не заради самолета, с който е летял, а по искане на козяк.В Словакия е ясно, че напускането на Крайчи ще отнеме няколко седмици, за да може да започне ваксинацията със "Спутник V". Някои имат интерес да бавят като не можаха да спрат "Спутник V".
57
11
 
8
 
! Отговори
Ами, прав е човека преди 3 години
НЕМА да си трови народа с руски МЕНТЕТА!
56
3
 
5
 
! Отговори
Бебчо преди 3 години
Американският президент обяви че на уелфеър разчитат над 50милиона американци, а ти си расъл в гетото. Между другото Тръмп обяви извънредно положение заради дрогата, на хероин са над 1милион. Не знам някой да го е отменял.
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ердоган май купи и китайската, боко накрая ще се моли и на него щото е европеец
54
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сащ вчера обявиха че спират износа на ваксини докато не ваксинират 100% хората си. ЕС не произвежда ваксини и сега ще пълзи на колене пред великобритания за астра зенека, ако и там стане нещо, ще пълзят пред путин
53
10
 
11
 
! Отговори
Бебо преди 3 години
Ах, колко много разбиращи на ставащото в Русия, на нейната история и култура! Тя е на светлинни години от нас, пък вий си я плюйте колкото искате!