Артисти във Франция: Отворете театрите, шоуто трябва да продължи!

Под окупация са вече театрите в девет френски града
13 мар 2021 14:17,
8
Артисти във Франция: Отворете театрите, шоуто трябва да продължи!
Снимка: БГНЕС

Артисти и хора от сектора на културата продължават да окупират театри във Франция. Тяхното искане е за подновяване на театралните представления. Под окупация са вече театрите в девет френски града, съобщава БНТ.

"Шоуто трябва да продължи" е изписано на плакатите на протестиращите. Вълната от окупиране на театрите започна преди 9 дни от Париж - от театър "Одеон".

Артисти, студенти, хора от сектора на културата влязоха в сградата и отказаха да я напуснат, докато правителството не махне забраната за затварянето на театрите.

"Започнахме с учтиви петиции, след това с мирни протести, окупирахме за кратко театъра. Но това се оказа, че не е достатъчно, за да бъдем чути. Затова решихме да останем по-дълго, заяви Дженифър Кателен, актриса.

Последните театрални представления във Франция бяха през октомври. Предвиждаше се да бъдат отворени през януари, но тогава беше регистриран висок скок на заболелите и властите отложиха отварянето.

Независимо че мерките бяха разхлабени за много сектори, театрите остават затворени. Затворени остават също кината, галериите и други културни пространства.

Засега преговорите между протестиращите и правителството не дават резултат. В четвъртък правителство обеща допълнителна финансова помощ от 30 милиона евро.

Предложението обаче се оказа неприемливо. Окупирането на театрите продължава. Протестиращите настояват и за конкретна дата, на която театрите във Франция ще отворят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Северен поток-2 преди 3 години
Проституцията във Франция е защитена от законите, а специално в киното и театрите е висша степен на изкуство, от което черпят вдъхновение труженичките от цял свят.
6
0
 
1
 
! Отговори
Апостол на ТЕРОРИЗМА преди 3 години
Няма френско име Дженифър. Има име Женифер.
5
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Французите са тотално сбъркана нация.Такава е свободата им.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Французите се свободни хора, а не роби като нас!
3
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Артисти във Франция: Отворете театрите, шоуто трябва да продължи!--------------О, дааа.....Тези са готови и на групов секс на сцената!!!!-))))))Ми тъй, де!The show must go on!!!!!!-))))))))
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bborisov s nova harabska teniska s nadpis : Je suis Georgui Ignatov...vai...i emacron i toi...
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иронията е, че певецът, изпял този стих, също умира, но от ХИВ вирус.