Девет души, сред които полицаи, ранени на протест в Белгия

Недоволството е заради задържането на жена от конгоански произход
Обновена: 14 мар 2021 08:14 | 14 мар 2021 08:10, Камелия Цветанова
32
Девет души, сред които полицаи, ранени на протест в Белгия
Снимка: Bloomberg.com

Девет души, сред които петима полицаи, бяха ранени вчера при сблъсъци между силите на реда и "200-300 вандали" в белгийския град Лиеж по време на протест на движението "Животът на чернокожите е от значение", съобщи местната полиция, цитирана от Франс прес.

Протестът бе организиран след задържането на жена от конгоански произход. Жената, задържана за неподчинение и оказване на съпротива на органите на властта, обвинява полицията в расизъм.

По информация на говорителка на полицията в Лиеж в края на демонстрацията полицай е бил съборен от мотора си и пребит. Между 200 и 300 вандали се събраха изведнъж и започнаха да трошат и да плячкосват, добави тя.

Над 250 полицаи успяха в крайна сметка да ги разпръснат, в това число с водни оръдия. "Девет ранени бяха откарани в болница, включително петима полицаи", каза говорителката, без да даде повече подробности.

Полицията уточни, че централното й управление и полицейски автомобили са били замеряни с камъни. Сред разграбените обекти е заведение за бързо хранене от веригата "Макдоналдс". /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: протестбелгияранени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
7
 
! Отговори
мак преди 3 години
Когато не-белите убиват бели, търчат с ножове или газят с камиони, тия излизат ли да викат, че животът на белите има значение? Възмущават ли се? Лицемери. Все едно са свещени крави, за които не можеш да кажеш 1 лоша дума, за да не те обвинят във всички световни грехове.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа, демокрация в действие.Значи напълниха европа със скакалци0хрантутници и сега били расисти! Верно ли, бе!Я със самолета обратно в конго!
19
3
 
8
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Расизъм е абсолютно всичко, което не се хареса на африканците и кукловодите им от метастазите на Сорос. Това, което искрено ме учудва, е защо още няма Живота на Черните има значение протести в София! След преврата в САЩ, толкова долари потекоха към метастазите на Сорос, как пък нито БХК, нито мравояда Христо Иванов, нито Корнелия Нинова не спретнаха един мощен BLM?! Само една Фандъчка се отчете и по заповед на Филията с мас забрани Луковмарш.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как няма да стои и гледа има женски хормони
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е толкова страшно, че в Лиеж група бандити се събират и почват да бият, палят и полицията седи и гледа. По-страшно е това, което може би ще се случи в Донбас.Укрожурналистът Гордон назова датата 15.03., на която трябва да се случат важни за Укропия събития. Можехме да не обърнем внимание, ако не беше факта, че от няколко дни в Донбас е командващият сухопътните сили на отан генерал-лейтенант Роджър Клутие. Дали утре няма да станем свидетели на възпламеняването на тлеещата гореща точка?
16
2
 
24
 
! Отговори
Белгистан преди 3 години
група бандити спокойно се събират и почват да бият палят и убиват и полицията седи и гледа... егати държавата, после пак пишете за насилието в русия
15
4
 
4
 
! Отговори
Американ преди 3 години
До Анонимен:Не белгийицте а техен предишен крал, на който Конго е било личен имот.А ти, цъpвyл, недей да злорадстваш, че това и в Бг ще дойде с подкупния акъл който имате там.
14
1
 
27
 
! Отговори
Евродупетат Йозеф преди 3 години
Заради цирка с толерантността се стигна до там че полицията няма право да арестува дори един най-обикновен чернокож бандит.
13
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Аз също четох някакъв анализатор, че Байдън цели с един куршум два заека - да отслаби руското влияние в ЕС и последния да обеднее поради липса на евтини ресурси, тъй като конкурент е ЕС а не Русия, тъй, че може и наистина да прави услуга на Европа, понеже напливът бързо бързо ще намалее?
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много лоши тези инжинери и доктори. Чак и макдоналдс са разбили, ама то е да пазят хората от затлъстяване. Честито на белгийците
11
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
То май май сме си вечната колония. На кого ли не. Няаистина не трябва вече да се търси вина, защото ще се затрия Европа с тези нашественици. Сега с този нов президент на САЩ ,който всякак се чуди как да разкара Русия от търговия с ЕС, СЪЩИЯ ЩЕ ОБЕДНЕЕ И ТЕЗИ ЩЕ СПРАТ ДА СЕ ТЪПЧАТ ТУК. МОЖЕ И ДА СТАНЕ ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО.
10
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Излезе, че са пребити повече полицаи! Докъде ще се стигне с това, не е много ясно. Всеки малограмотен и подобни нему пищят от сутрин до вечер какво им се полагало, вероятно и тази е от тях, а какво са дали, обикновено нищо. Като чете човек, ще рече, че някой насила я е натикал в Белгия. И стига с тази колониална вина! Ние нима не сме били колония 500 г.? Робство не, това е унизително, но колония да! И какво, дружно да се треснем в Истамбул ли?
9
1
 
23
 
! Отговори
Бети преди 3 години
Европа я чака това на снимката умножено ×1000000000 само след още някоя годинка, благодарение на криворазбраните толерасти и продажници, слуги на сатаната Сорос!
8
1
 
18
 
! Отговори
Либераст преди 3 години
При либерастията права имат тъмно розовите( монкита) и светлорозовите(1000 полови), другите имат задължения
7
0
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Град Лиеж е нещо като гето... бедно жато провинциален български град.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера в Лиеж полицаи успяха да разпръснат 200-300 протестиращи с водни оръдия. "Девет ранени бяха откарани в болница, включително петима полицаи".Вчера в Москва полицията мирно, тихо и без ексцеси задържа 200 представители на чужди организации, събрали се да уточнят начините за подготовка на поредния майдан в РФ, целящ държавен преврат. Най-важното им искане е РФ да престане да бъде президентска република, защото сегашният президент бил неправилен и не се подчинявал на хегемона.
5
0
 
21
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Как ще са цвете бе ромлянино!!!!Тва са негаарии,,мързяло ги да работят и сидяли на сянка затва са по светлочерни.
4
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако прочетете какви белгийците са ги правили в Конго, ще видите, че си заслужават всичко. На колониалистите тепърва ще се връща.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
започва се ....
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европейският съд по правата на човека незабавно да наложи санкции на Белгия. Незабавно да освободят протестиращите!!!