Заев иска помощ от ЕС за спора с „неблагодарна“ България

Премиерът на РСМ: Ако всички се отнасяха така, ЕС нямаше да го има
16 мар 2021 16:12, Елка Василева
302
Заев иска помощ от ЕС за спора с „неблагодарна“ България
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви в интервю за люксембургския в. "Ворт", че неговата страна продължава "европеизацията" си въпреки блокадата на България за определяне на дата за преговори с ЕС, съобщава скопският портал Фактор.

Още по темата

"Неблагодарно е, че нашата съседка България наложи ново вето за нас през декември 2020 г. Главната цел е да се решат разногласията в интерпретацията на историята между Скопие и София. Трябва да кажа, че с такова отношение ЕС нямаше да съществува, европейците гледат към бъдещето, не към миналото", каза Заев в интервюто.

Той призова ЕС да помогне, а Брюксел да докаже, че зачита европейските ценности и че историческите спорове не бива да стават пречка за бъдещето на Република Северна Македония.

Заев каза още, че неговата страна е разочарована от неизпълнените обещания от ЕС за доставка на ваксини срещу COVID-19 с оправданието, че "в този момент е невъзможно за ЕС да сподели ваксините".

Заев заедно с финансовия министър Фатмир Бесими е на работно посещение в Люксембург и днес се срещна с неговия премиер Ксавие Бетел, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
8
 
10
 
! Отговори
химн на мЪЪъкедония преди 3 години
Край Вардарооо...шум се вдига,марсианци ронът сълзи и пъшкат скубейки косите си...ето Самуил пристига и гальовно воеводи си зовееее...Съберете се воеводи Зайо Байо ке ви води към Еуропската уния...Гоце Делчев с пищова си изпуца,рече и отсече:БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕН!
141
7
 
14
 
! Отговори
Бърза помощ от ЕС преди 3 години
Ще им покажем ОНИЯ пръст на Скопския премиер Зайо Байо-македонски....който се намира между показалеца и безименния...ЧЕСТИТО на пИИИчелившите!!!!
140
6
 
21
 
! Отговори
Алберт Айнщайн преди 3 години
"Само две неща са безкрайни - вселената и македонската глупост, като за първото не съм сигурен."
139
4
 
18
 
! Отговори
Наблюдател от ООН преди 3 години
Мънкидонците са брутални интересчии,така че не е задължително да има връзка между това,какво мислят,какво говорят и какво правят,а още по-малко има връзка с истината ,и с историята.Ке ми дадеш паре, ке се престорам на маймун.
138
7
 
11
 
! Отговори
Велика България преди 3 години
към Велика Албания...Немате грижа ...Вие изодзади ,а ние отпреди ще им ГО подадем...ще се срещнем нейде по средата...Да би мирно седяло ,не би чудо видяло!
137
6
 
14
 
! Отговори
Гацо Бацо Фиуй ЪРььь преди 3 години
Такива са те макетата - двуличници.Псуват ни,а през това време напират за българско граждансво и пращат децата си да учат тук и си търсят българки за женене.Изобщо не трябва да ги взимаме на сериозно каквото и да кажат. Пълен игнор.ВЕТО ДО ДУПКА!!!Това лекарство е най ефикасно за тяхното заболяване!
136
7
 
3
 
! Отговори
Велика Албания преди 3 години
Българи,дръжте Ни македонците наведени с лице към вас.Останалото..ще от нас!
135
6
 
11
 
! Отговори
Езоп до Зайо преди 3 години
Кацнало северно маке на трънка,па започнало на българо-сръбски да дрънка.В студио гледа го нежно сръбска мушица,с примряла коминтерновска душица.Дрън,дрън,дрън...Бръм,бръм,бръм...античен паметник той сътвори нерукотворньй.Ах,велик,велик е античния северномакедонски плазмодий....!!!!!!
134
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Заевия е прав,сборувайки "Ако сите смо биле онакви,да го е немало ЕС"....Прав е,нема майтап!..Но:..Думите му всъщност увисват във въздуха,защото НЕБЛАГОДАРНАТА страна е точно РСМ!!Ние няма за какво да им благодарим!..Те обаче има над какво да се замислят...но, така е в нашите "Измъчени географски територии"...
133
5
 
6
 
! Отговори
Цървул преди 3 години
Заешки, преди да изпускаш глупави реплики,чуй какво е казал Борисов на външния ви министър - Преговори на разума и разбирането, за да не ПРОПУСНЕМ ШАНСА НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ЗА ЕС !!!..Маслини взе ли? А Тебокан?
132
4
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Ода за Бойко : Бойко от всичко разбира . Вожда пред нищо не спира . Всеки проблем ще реши . Никога Той не греши . Бойко признат е спортист : Каратист , тенисист , футболист . Доктор на пожарникарските науки . Не е като някои неуки . От сега и занапред Бойко е езиковед . Изборите нашият месия все печели ги на вересия . Личният му лекар - Лъчо вече е доцент . Бойко пък се цели в бъдещ президент . Автор: Георги Илиев Митев. София (2014). Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, инстит
131
6
 
22
 
! Отговори
ВМРО-комита преди 3 години
Ако сега стане от гроба Ванче Михайлов що ли ке стане в РСМ? Определено ще е интересно!ША фърчат косми и гаще до небесата...и набързо ще почнат да декламират на висок глас:"Аз съм българче,обичам нашите планини зелени....БЪЛГАРИН да се наричам, първа радост е за мен!"
130
6
 
20
 
! Отговори
а кава е реалността преди 3 години
Гърците им смениха античното име и байряко,Българите ги отсвириха за интензитето и язъйко,сърбите нагло се подхихилкват от страни и им викат,че са будали!Сал албанци им се радват и точат лиги за братска мултиетническа разправа.ИЗВОД:-време е да сменят вярата и резбата.
129
6
 
12
 
! Отговори
ода за Мъкедония преди 3 години
Зайо Байо мЪкедонски, гордоизтъпани се насред мегдано,и ду пето му пак нас рано,цъка-цъка луди коментари,много труд за малко пари.Нейде там в Скопский ДИСНИЛЕНД,антични историчари каканижат псалми жални,че албанец пак ги гази изодзади.Пискат, врякат, и реват,за Еуропска уния пищят.
128
5
 
18
 
! Отговори
до ТУЛУПА Зайо преди 3 години
Историята ВИНАГИ се основава на архиви и документи.Всички архиви от най-големите хранилища по света - Византийските архиви,Лондонския Императорски архив, Истанбулските архиви и пр. сочат точно това, което е записано в Българската история.Единствено историта на психопатите от РСМ се основава на мултиетническо смукане от пръсти.ВЕТО до ДУПКА!!!!Никакви отстъпки и само сопа за северните макета, докато не изкоренят антибългаризма от обществото си!
127
5
 
16
 
! Отговори
ШОеМАКЕвсе Елайно преди 3 години
Омръзна ми да ни занимават с болните от психиатрията до Вардара.Нахиленият Зайо Байо е измамно приветлив и плъзгав катПЛУЖЕК.А агресивният тон и враждебното отношение на официалните власти в РСМ и пейзаните македонисти е знак, че те все още не са си написали домашното за България.Бог дава и Бог взима!Явно тях БОГ ги е лишил от акъл и разум!!!!!!Простено им да е...нали са извънземни...
126
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонци нямаТм са българи говорещибългарски езикКаква македния каква тяхна история
125
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заев размажи този мутра борисов и да се свърши този измислен цирк и верус
124
36
 
2
 
! Отговори
Macedon преди 3 години
пирин е македониа бугариа е татарстан а чао
123
4
 
20
 
! Отговори
NDZ преди 3 години
Какво сте направили за България бе г-н Заев, та да сме ви неблагодарни? Вие сте от тия които се отричат от миналото си за разлика от обикновените /политически неангажираните/ хора в страната Ви. Рано или късно такива "политичари"като Вас ще бъдат съдени у вашата нова държава. Не разбрахте ли-седнете да работите,а не да се оплаквате на когото срещнете!