В Полша въвеждат строги ограничения за три седмици

Носенето на маски навсякъде става задължително
20 мар 2021 08:13, Елка Василева
12
В Полша въвеждат строги ограничения за три седмици
Снимка: архив, БГНЕС

Властите в Полша въвеждат от днес почти пълна карантина за три седмици. Няма да работят обектите, свързани с култура, отдих и спорт. В търговските центрове ще работят само магазините за хранителни стоки и аптеките, а заведенията ще правят единствено доставки по домовете.

На поляците се препоръчва да работят от вкъщи, забранено е на гости да бъдат канени повече от 5 души, предаде БНР.

Носенето на маски навсякъде става задължително. Този път обаче няма забрани за придвижване, фризьорските салони и някои други обекти в сферата на услугите ще работят.

Дистанционното обучение за по-големите ученици продължава от есента. В клас в средата на януари влязоха само децата от първи до трети клас, като сега те отново ще се обучават онлайн.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поляците дръпнаха много. Скоро ще имат 50 000 умрели с Ковид. Но има да ни гонят по брой умрели на милион. Всички се учим от чехите, но ние сме почти в топ 5.
8
0
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Ресторантите и кафенетата никъде не се затварят напълно. Много ясно, че могат да обслужват клиенти, които си поръчват храна за навън и за вкъщи. Маските официално са задължителни тук от край време, а това, че хората не ги носят навсякъде и никой не глобява за липса на маски е друга тема.
7
0
 
1
 
! Отговори
alo преди 3 години
Какви са тия невежи дето са ми сложили минуси? Като не ми вярвате проверете. В Полша носенето на маски е задължително навсякъде не от днес, а от месеци. Ресторантите са затворени също от няколко месеца! Статията е подвеждаща, защото твърди, че това се случва от днес.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паника няма в Полша. Доста магазини, даже ресторанти и кафета са отворени въпреки забраната, която се оказа незаконна. Разликата е, че не може да се сяда на столовете, храна може да се взема само за дома или улицата. Също така незаконни се оказаха и глобите. Много хора или не си носят маските навън, или ги носят, както ги носи Борисов. На затворени пространсва обаче всеки носи маска. Като цяло, след една година хората са уморени от мерките и почти не ги спазват.
5
2
 
3
 
! Отговори
alo преди 3 години
Да бяхте проверили, че носенето на маски не е било отменяно от миналата година. Не става задължително от днес. Задължително е от край време. Ресторантите също не са отваряли. И не са кой знае колко строги ограниченията в сравнение с други държави.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тея за 3 седмици. Тия 3 седмици ще преборят и тръшнат вируса навеки.
3
1
 
16
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Днес е световен ден на протест срещу репресиите под предлог корона.Правителствата убиват хора и бизнеси повече от тази "болест".World wide rally for freedom.София НДК 12
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колелото китайците го измислиха отдавна ,само някой трябваше да го кара ! Толупа дали може да кара колело ?
1
1
 
10
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
За три седмици и аз спирам да задирям колежките, от солидарност с Полското правителство!