ЕС нарече санкциите на Китай неприемливи

Жозеп Борел иска да продължи диалога с Пекин
23 мар 2021 08:00, Петя Славова
97
ЕС нарече санкциите на Китай неприемливи
Снимка: БГНЕС

Ответните санкции на Китай заради наложените по-рано днес санкции от ЕС са неприемливи. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел след заседанието на европейските външни министри.

Още по темата

По неговите думи ЕС цели да продължи с Пекин диалога за човешките права. Той отбеляза, че днес Съветът на ЕС е приел санкции по новото европейско законодателство срещу нарушителите на човешките права по света, които засягат шест държави - Китай, Северна Корея, Либия, Южен Судан, Еритрея и Русия.

Борел оцени положително действията на турското ръководство в последните три месеца. Той уточни, че всички възможности остават открити и Европейският съвет ще прецени по-късно тази седмица в каква посока да продължат отношенията с Анкара. От декември насам виждаме действия на турското ръководство в правилната посока, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя сенилен старец, дето се дупеше на Лилипутин, ли ръководи ЕС...Лелеее....
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато ЕС налага санкции, всичко е хараби, когато обаче наложат санкции на ЕС е неприемливо. Къде се набутахме и ние с тия ***...
1
12
 
24
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Пак сме в грешния и губещ лагер.... Влязохме в ес, за да станем по богати, а станахме по бедни, влязохме в нато за да ни е сигурно, пък сега сме по застрашени отвсякога от всички страни, това се казва малък но много *** народ заслужаващ да изчезне като индианците. Ама никак не се ориентираме в ситуацията..