ЕС нарече санкциите на Китай неприемливи

Жозеп Борел иска да продължи диалога с Пекин
23 мар 2021 08:00, Петя Славова
97
ЕС нарече санкциите на Китай неприемливи
Снимка: БГНЕС

Ответните санкции на Китай заради наложените по-рано днес санкции от ЕС са неприемливи. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел след заседанието на европейските външни министри.

Още по темата

По неговите думи ЕС цели да продължи с Пекин диалога за човешките права. Той отбеляза, че днес Съветът на ЕС е приел санкции по новото европейско законодателство срещу нарушителите на човешките права по света, които засягат шест държави - Китай, Северна Корея, Либия, Южен Судан, Еритрея и Русия.

Борел оцени положително действията на турското ръководство в последните три месеца. Той уточни, че всички възможности остават открити и Европейският съвет ще прецени по-късно тази седмица в каква посока да продължат отношенията с Анкара. От декември насам виждаме действия на турското ръководство в правилната посока, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ъде ще продава Китай стоките си? На Русия ли?-------На себе си - те са 1,4 милиарда. На страните от Латинска Америка също, Азиатският пазар е огромен.
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 18Производствата на 90% от чиповете и суровините за техниката, особено по-фината, както и за химическата индустрия, както и платове (дори и за големи марки) идват от Китай и региона. Китай, контролира региона или чрез сила или чрез огромни заеми. С огромни заеми контролира вече и САЩ.Скоро ще са изцяло непреодолима сила, а вече са първи в света.Това че някой е правил техника преди тях, хич няма да му помогне, като в момента и едно копче не може да направи без техните химикали и метал.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами разпоредете на европейските фирми затворили предприятията си в Европа заради печалбата да ударят кепенците в Китай и да се върнат, тогава може би ще има някаква файда.
20
4
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
До Анонимен...... Китай без пазара на ЕС ще го преживее, обратното е спорно..... Без пазарите на САЩ и ЕС Китай ще рухне икономически. През 2020 г. вносът от ЕС за Китай е бил на стойност 383,5 милиарда евро, което е с 5,6% повече на годишна база, а износът - 202,5 милиарда евро, или с 2,2% повече. Къде ще продава Китай стоките си? На Русия ли?
19
2
 
7
 
! Отговори
Луди хора преди 3 години
Вие сте луди бе! "ЕС нарече санкциите на Китай неприемливи" . Изглежда наистина не живеете в дневния ред на света. Онзи днен Тайналнд дари на Франция медицински консумативи.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 142 държави без никаква военна подготовка. Ще ги сгънат за няколко дена.
17
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че ти носиш Китайски дрехи си е твой проблем :) На мен нито дрехите са ми Китайски, нито техниката. ЕС кято е имал техника тея копаха ориза. Освен да крадат интелектуален труд други нишо не правят
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 5Браво. Забранете всички китайски стоки в ЕС, които подбиват цените.това стане ли, ще се върнем през 88 ***, празни рафтове, едни маратонки няма да можеш да си купиш, Телевизори и перални с записване ще са. Наивник.
15
2
 
18
 
! Отговори
Дарвин преди 3 години
Изказването на този сенилен старец за пореден път убеждава , че в ЕС не са в час с развитието на света !!!! Око - за две , зъб - за чене !!!! Свиквайте .....
14
7
 
16
 
! Отговори
аа1830 преди 3 години
Китай без ЕС може, но ЕС без Китай прав е умрял. Едни *** и чорапи не може сам да си произведе. Електроника, мебели, домакински уреди, инструменти - какво ли не идва оттам. А ЕС като население е 1/3 от Китай. Технологично, икономически и военно те ще са лидер в света и не е добре ЕС като ***-пудел на САЩ да лае срешу тях. Времената се сменят много бързо. Който не го кефи Китсй, да си хвърли телефона през прозореца в знак на протест.
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При евентуална война Русия и Китай са заедно,такаче да му мислят транссексуалните от НАТО!!
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 5Преди да спрат всички Китайски стоки, трябва да намерят откъде да внасят и стабилен процент от жизненоважните за индустриите суровини за страшно много производства. И то не само в ЕС, САЩ, Русия, Канада, всички са зависими от китайските суровини и материали, и после от стоките.Затова и китайците вече се светнаха и като някой им наложи санкции, веднага отговарят със същото.Иначе е много добра идея, света да се поизтегли от Китай. Вече става прекалено зависим о тях.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7КИТАЙ продава на ЕС стоки. Не обратното. Богатото купиващо общество е Европа и Северна Америка. Всичко друго са ваши филми. Нали много говорихте, как нищо нямало да направи на Хуивейй Сащ... Е? Нищо ли не му направи :) Не се пънете с тоя Китай...ами осъзнайте, че той е вреден за бизнеса.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС се разсърди, кво ще правим сега? На си ти парцалките, дай си ми куклите
9
1
 
14
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Е това е лицемерие. В Турция имало напредък с човешките права. Особено като си гони противниците на властта и в чужди държави....жалка работа, но пък европейска.
8
4
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
наивник
7
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай без пазара на ЕС ще го преживее, обратното е спорно
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам, че сме в ЕС! Такива лицемери няма по света
5
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. Забранете всички китайски стоки в ЕС, които подбиват цените. Там неспазват нищо от законите тук и по света. Работят,без пари. ЗАДУШАВАТ българските и европейски производители. Немогат да водят такава война . Само си мислят, че могат. Тръмп им доказа,че са никой на световния пазар. За 1 г им унищожи найнголямата компания хуивейййй:) взеха им тик тока .... нямат инструменти да си защитят .
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако бяха санкции срещу Русия десет пъти щяхте да ги кажете, ту сега обаче мълчите кст. гъзуве.