БГ евродепутати от левицата: Една партия ни клевети!

Те няма да подкрепят промените в Доклада за РСМ
33
БГ евродепутати от левицата: Една партия ни клевети!
Снимка: БГНЕС

Предизборната кампания у нас е в разгара си и затова не е чудно, че определена политическа сила за пореден път използва арсенал от лъжи и клеветнически спекулации. В разпространено съобщение до медиите се набеждават членове на Европейския парламент във връзка с предстоящ доклад относно Република Северна Македония, пише в официалната позиция на Делегацията на  българските социалисти в ЕП по повод изменението в доклада, което предстои да бъде гласувано.

Още по темата
Според социалистите в случая е неприемливо, че вместо първо да помисли, председателят на съответната партия предприема действия, които поставят незаслужено България в поредни текстове на резолюции на ЕП, както и в негативния информационен поток към европейските институции.

"Прескачането на парламентарната бариера може и да е политическа цел, но няма как да служи като оправдание за злоупотребата с българския национален интерес. Публикуването на карти и непремерени изявления може и да вдигат проценти, но правят неприемлива цялостната позиция на България в Европа. Заради подобни прояви европейските ни партньори не разбират поведението на страната ни. Така не печелим подкрепа. А нови резолюции", пише в позицията на евродепутатите.
 
"Предлаганият текст в доклада на ЕП за Република Северна Македония е точно в тази посока. Внесеното изменение е: "Осъжда неотдавнашните провокативни изявления на български правителствени служители по исторически въпроси, засягащи Северна Македония, които противоречат на духа на Договора за добросъседски отношения с България; призовава българските органи да се въздържат от подобни изявления, въпреки продължаващата предизборна кампания в България..." Предложението е на четирима евродепутати: Тонино Пицула (Хърватия),Таня Файон (Словения), Андреас Шидер (Австрия), Марек Белка (Полша). Точно те са набедени в “компромис, откровена глупост или скопски лобизъ"." Твърдението, че мястото им не е в ЕП не заслужава коментар",  коментират евродепутатите.

Делегацията на българските социалисти в ЕП няма да подкрепи внесеното изменение, защото то не отразява изцяло историческия и политическия контекст на Балканите, но категорично се противопоставя на приватизирането на българския национален интерес и монопола над патриотичните каузи, обясняват още те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Банани БАНАНИ БАНАНИ БАНАНИ БАНАНИ БАНАНИ БАНАНИ
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази неделя не забравяйте да смените часовника, а другата неделя да не забравите да смените правителството!
22
5
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
БСП/БКП/ДСБ/ДБ, Слави, Манолова и останалите СА ***.
21
0
 
7
 
! Отговори
Сега е времето преди 3 години
Партиите да забравят, между партийните дразги, да забравят за миг, че идат избори и да нанедат мощен, задружен юмрук по извратените *** ЛГБТ- та и и други ***, като ги премахне от политическата сцена. Тези извратеняци оплюват всичко родно българско и национално и за това първо те трябва да отидат на бунището на историята, а тяхните прудставители на съд и в затвора. Изтинските врагове ва България са те, те да шпионите които продават родината ни.
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои сме били "велики и страшни" бе умник??Ако някой вече 75 години се прави на велик, страшен и голямата работа това са македонците. Не се посрамиха дори да посегнат на техния "предтеча" Александър Маедонски.Толкова *** народ няма друг на земята.Наведоха се на всичките си съседи, близаха задни части на сърбите, Гърция хубаво ги подреди - близо 30 години не ги допусна в ЕС.А БСП са продажници, руски шпиони и пълниМоля ДНЕС не трийте определението ми за БСП. ПРЕДАТЕЛИ.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП отново доказва, че не е БЪЛГАРСКА партия
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17"Беше ясно че нашата агресия и заплахи към Македония ще свършат зле. ЕС взе еднозначно тяхната страна , България влиза в изолация, следват санкции и тн. Кажете мерси на Каракачанов и Борисов"Мхм, Борисов и Каракачанов са виновни, че червените БСП на Станишев, Йончева, Нинова, Агент Гоце и пр ОТНОВО продават българските интереси в Македония.
17
10
 
6
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
България има още много истини да чуе от Европа. Заблудата и псевдо патриотизма на българите съвсем са замъглили погледа им върху истината.Непрекъснатото облъчване колко сме били велики и страшни е само за заблуда и псевдо самочувствие на българина.Как да признаят сега нашите платени лъжци историците каква е истината. Те е знаят естествено,ама когато цял живот си лъгал и станал професор с лъжи,как да си признаеш...
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евродепутатите на БСП са:ЙончеваСтанишевИво ХристовПетър ВитановЦветелина Петковаи те твърдят, че няма да подкрепят предстоящия доклад за напредъка на РСВхора, запомнете какво обещават другарите и проверете след няколко дни дали отново са ни подвели
15
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беше ясно че нашата агресия и заплахи към Македония ще свършат зле. ЕС взе еднозначно тяхната страна , България влиза в изолация, следват санкции и тн. Кажете мерси на Каракачанов и Борисов
14
1
 
5
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
Сега въртят и сучат,че не подкрепяли, понеже вицепрезидента Йотова излезе с изявление! Ако тя не беше от БСП, хич нямаше да се оправдават, а да се спотаят като мишки..
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станишев е подкрепил спорните промени, така че хубаво е да не се лъже
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каквото и да си говорим за Б.Б....същият е политическа мумия и тази мумия трябва да бъде изгорена на клада и с праха й да се натори НЕГОВАТА магнолия...
11
1
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Какъв Цинизъм драги зрители!! Иван Костов Първи призна пред Света -Македония!! И сега същата тази македония ни "клепа" с кал в Брюксел!! И то дори без да е членка на Европа!! Македонският Лобизъм явно е много по силен от българският такъв в европарламента!! След всички тези години се оказва че България няма никакъв евроавторитет-Ами как да има -какви евродепутати пращаме ?? Слави Бинев? Кузов? Джамбазки или разни мекотели от ГЕРБ БСП и хора с меки китки и странни сексуални виждания-
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не за европарламента, а за московската дума трябва да се.пращат депутатите на БСП,да продадат изцяло България.
9
1
 
14
 
! Отговори
Ама преди 3 години
кажете ги от коя парламентарна група са тези евродепутати дето предлагат промените. Недейте така да си измивате ръцете по Пилатовски. Иначе в ЕП най-много срещу България декларации и поправки внасят Йончева и Радан, знаем си.
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите мислеха, че номера тихомълком ще мине и като ги хванаха "ама не, ние не мислехме".
7
2
 
1
 
! Отговори
Благоденствието на Б преди 3 години
Благоденствието на България зависи от истинското покаяние на духа на всички хора(новорождение). ГАРАНТИРАН УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ ще има ако послушаме Твореца, Който обещава лек и благ живот само чрез промяна на сърцето и ума на всички.А тъй като правителството не увещава българите да вярват на Бог и да пълнят църквите да слушат Словото,и не налагат четене на Библия в училищата по цялата държава-То ще се умножава беззаконието и хаоса в живота ни.Затова Господ ни призовава:Ако заключа небето да не вали дъжд, или ако заповядам на скакалците да изпоядат земята, или ако изпратя мор между людете
6
6
 
13
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 3 години
КОМУНИЗМА И НАЦИОНАЛ--СОЦИАЛИЗМА, СА ДВЕТЕ СТРАНИ НА ЕДНА И СЪЩА МОНЕТА!!НИКАКВА РАЗЛИКА!!!!
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те няма да подкрепят промените в Доклада за РСМИ защо няма да ги подкрепят? Така ли слушат Партията и Шефа си?