След 7 г. бягство - хванаха мафиот заради готварско шоу

Марк Ферен Клод Биарт не скрил татуировките си
30 мар 2021 10:18, Нели Христова
15
След 7 г. бягство - хванаха мафиот заради готварско шоу
Снимка: Pixabay

Желанието на един беглец от италианския гангстер да покаже готварските си умения успя да го вкара в затвора след седем години бягство.

Италианската полиция проследи 53-годишния Марк Ферен Клод Биарт чрез кулинарни видеа, качени от него в YouTube. Въпреки че мафиотът умело крие лицето си, той така и не се сеща, че трябва да прикрие татуировките на тялото си.

Предполагаемият член на престъпната банда "Ндрангета" беше арестуван в Доминиканската република миналата сряда и сега е екстрадиран обратно в Италия.

Още по темата

Според съобщенията на полицията Биарт е водил спокоен живот в град Бока Чика.

Той бяга от властите от 2014 г., когато е бил издирван от полицията за предполагаем трафик на кокаин в Холандия от името на клана Качиола от мафията "Ндрангета".

"Ндрангета" се счита за една от най-мощните организирани престъпни групи в света, тъй като контролира по-голямата част от кокаина, влизащ в Европа. Тя е базирана в Калабрия, регионът, който е върхът на "обувката" на Италия.

Предполагаемият бос на клана, Луиджи Манкузо, на 66 години, е известен като "Чичото". Други членове са с прякори като "Вълкът", "Дебел" и "Блонди".

Всички те сега са изправени пред съда в най-големия мафиотски процес, който Италия е виждала от десетилетия. Има 355 предполагаеми мафиоти и корумпирани служители, на които са повдигнати обвинения след продължително разследване на групата "Ндрангета".

Повече от три часа бяха четени имената на подсъдимите в първия съдебен процес, съобщи тогава агенция Франс прес. Обвинителният лист включва убийство, трафик на наркотици, изнудване и пране на пари.

Очаква се над 900 свидетели да дадат показания на процеса, който започна през януари и ще продължи две години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е, че никой нищо не пише. Превежда се с Гугъл, копи - пейст, нареждане на абзаците набързо и това е. Резултатът е налице.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде ги намирате тези неграмотници да пишат в сайта? Дъщеря ми 2ри клас ще напише по-смислена статия от вас. И това ми било журналистика.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от кой италиански гангстер, бяга въпросния беглец? Аз това не можах да разбера....
10
1
 
27
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 3 години
"Желанието на един беглец от италианския гангстер да покаже готварските си умения успя да го вкара в затвора след седем години бягство."Що за изречение, бе, другари? ааахаххахахха
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В случая бандюгата просто не е имал изобр дали да има или няма татуировки. В тея среди са нещо като пагоните при военните. Ако се разтърсите из нета, има справочници за различните държави/мафии коя картинка на кое място по тялото какво означава - колко народ е утрепал, какви са му "специалностите", колко и къде е лежал, на кое място в йерархията е ...
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние пък си имаме един мафиот в Дубай който не се и крие,но нашата държава няма желание да си го върне.
7
3
 
26
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Италианската мафия да взема пример от Българската, наш'та мафия владее държавата и никой не може да я махне, дори и "демократичните" избори !!!
6
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятам, че татуировките са израз на нисък интелект и култура, а отделно са вредни и за здравето, колкото и да се твърди че са безопасни. Това се проявява след 15-20години.
5
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татуировките са грозни и явно ненужни , че даже и опасни.
4
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз също считам татуировките за грозни.А най-гадното е някое младо момиче на плажа с хубава гладка кожа и изведнъж изпляскана някаква татуировка. Все едно да почнеш да лепиш лепенки по хубавото си Ауди А7
3
2
 
18
 
! Отговори
Менто Салама преди 3 години
Затова са татуировките ! В голямото човешко стадо добитъка трябва да е преброен и маркиран по всички възможни начини, но все пак и тук не е минало без певица .!.
2
9
 
41
 
! Отговори
Улика преди 3 години
Винаги съм считал татуираните за не особено интелигентни.
1
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее баси гадни уееееееее! Нинали 7 годиби! Оатавете човека намираааа!