Ситуацията във Франция е тежка, но 300 души купонясваха в Лион

Страната ще въведе още по-сериозни мерки
1 апр 2021 09:45, Нели Христова
15

Третата вълна на пандемията в Европа продължава да настъпва. Франция се готви за въвеждането на нови строги мерки.

Страната се изправя пред тежка криза с недостиг на легла за болни от Ковид-19. В интензивните отделения са настанени близо 5 000 души. От седмици доктори и учители призовават властите да затворят учебните заведения, за да бъде овладяно разпространението на вируса.

На фона на влошената обстановка - над 300 души се събраха на парти в Лион, без да спазват дистанция и да носят маски, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Здравната система е пред колапс и в Полша. Властите разкриват допълнителни 4 000 легла, а заради липсата на лекари в Ковид отделенията, са мобилизирани и студентите по медицина. За последните 24 часа страната регистрира 653 починали с Ковид-19 - най-високият брой за денонощие от началото на годината.

Подобна е картината и в Унгария. А за да се овладее разпространението на вируса, властите в Украинската столица - Киев, ще ограничат използването на градския транспорт, а училищата ще останат затворени за още две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Вярно е, че вирусът не е опасен, ако стоиш вкъщи.Разходи се до някоя болница, посети отделението за лечение от Ковид, пий едно кафе, побъбряй с някой от болните, разцелувайте се и прочее, защото НЯМА вирус, а Световният *** е измислил уйдурмата.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живота е да се живее.С всичко хубаво и лошо в земния ни път е обучение за душата.Пандемия няма.Има умишлено създадена психоза световна от световните власти масони сатани евреи.Карат правителствата и медиите да занимават хората с вирус като внушават колко е опасен а той не е .За да изместят фокуса от световната финансова криза.СВОБОДА!
12
7
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
до 10- българинНе знам българин ли си, ама лъжеш като *** за Израел. Там от 11 000 заразени на ден през януари, когато тръгна ваксинацията сега от 10на дни е по 400-500 на ден и починали около 10 на ден. Вчера дори нямаше починали....Това при положение, че почти всичко е отворено-ресторанти и т.н.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всеки ден в големите европейски градове има антикорона протести . но тези протести не ги дават по новините на тв-та и медии . Европа ври като казан и е въпрос на дни да избухне. след това короната и маските ще изчезнат мистериозно и никой няма да се осмели да ги спомене в близките 100 години.
10
2
 
10
 
! Отговори
ахам преди 3 години
Пишете страшни новини за ковид, че малко остана..До края на април-май ще ги пишете, че после както винаги ковид ще изчезне и само за почивки в Гърция и подобни ще бъдат новините.
9
4
 
24
 
! Отговори
българин преди 3 години
Някой може ли да ми даде пример за държава, в която има строги мерки (карантини, марантини, локдауни, мокдауни, вечерни часове, излизане със sms-и само до аптеки и други) и които да са дали резултат???Е нали в Израел ваксинираха масово почти цялата държава?Ми що тогава се появи нова мутация на вируса която се разпространява като пролетна буря???Някои държави, които не въведоха задължителни мерки (да не кажа почти никакви), пак са в тежка ситуация но подобна на тази със строги мерки.
8
14
 
5
 
! Отговори
Чалга фен преди 3 години
Боли ме дедовия колко болни има от корона вирос.. най важно е да отворят дискотеките и да се разкъртиме.. никакви маски и никаква дистанция и в неделя всички да гласуваме за Слави
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, със счупен крак. И други познавам лежали в болница, но нито един заради коронавирус.
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 6 Анонименти беше ли в болница?
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжата коронавирус все по-трудно удържа положението
4
5
 
18
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Само да обобщим...Ако си здрав трябва да се ваксинираш.Ако си изкарал вируса и имаш антитела ПАК трябва да се ваксинираш.Ако си се ваксинирал, след 3месеца ПАк трябва да се ваксинираш.Е това ако не е фашизъм - здраве му кажи.Браво на франчолята.На хората в цял свят обаче им писна и балона скоро ще се спука.
3
3
 
6
 
! Отговори
До сър Джеймс преди 3 години
Не подвеждай господаря - в изброените страни не управляват социалисти. Но раздадените помощи са същински социализъм. Наложи се да прибягнат към тях поради изчерпване на възможностите на капитализма да излезе от икономическата криза, предшестваща пандемията.
2
4
 
14
 
! Отговори
Ковид геюв психар преди 3 години
Сигурно и разнополов секс са правили. Ужас.
1
2
 
6
 
! Отговори
горноряховски суджук преди 3 години
като за последно!