В Гърция ще ходят веднъж дневно на пазар със SMS

Пазаруването става единствено с предварителна уговорка с търговеца
Обновена: 4 апр 2021 13:17 | 4 апр 2021 12:56, Ния Христова
33
В Гърция ще ходят веднъж дневно на пазар със SMS
Снимка: БГНЕС
От понеделник в Гърция пазаруването от търговските обекти ще е възможно само веднъж дневно, пише "Катимерини". Потребителите трябва да имат предварителна уговорка с търговеца и той да приготви стоката, която клиентът ще купи, без да влиза в магазина.
 
Купувачът също така трябва да изпрати кратко съобщение на номер 13032 за нехранителните магазини. SMS-ът трябва да включва името на купувача и той трябва да получи отговорното съобщение "преместване в търговски магазин". 
 
Ако потребителят изпраща от същия мобилен телефон втори път в деня на съобщението на 13032, след това получава следното съобщение: "Преместването в търговски магазин не е осъществимо“. Движението е позволено само веднъж на ден, като времето за пазаруване в магазин за нехранителни стоки е до 3 часа на ден.
 
Подобен е режимът и за отиване до магазин за храна или бензиностанция. Изпраща се SMS на 13033 с код 2 (с добавено име и адрес). Пазаруването и от тези търговски обекти също може да става само веднъж на ден. Има и географско ограничение - магазинът трябва да бъде в рамките на една и съща община или на не повече от 2 км от нея. 
 
За посещение при фризьор се използва същият номер, но с код 6.
 
В Гърция в момента работят само по-малките магазини. Проучват се възможностите от 12 април да бъдат отворени и големите търговски центрове.
 
Гръцкото правителство удължи решенията за временно ограничаване на сухопътните граници и забраната за влизане на граждани на трети държави за още две седмици, до 19 април 2021 г.

Решението за провеждане на бързи тестове на Евзони (Богородица) не се е променило както за шофьорите на камиони, така и за тези, за които има изключение от забраната за пътуване в южната съседка, а отрицателният резултат е предпоставка за влизане в Гърция.

Новото решение на министрите е относно "мерките за временно ограничаване на сухопътните, въздушните и морските връзки на страната, за забрана на гражданите на трети страни да влизат в страната с изключение на Европейския съюз и Шенгенското пространство" и влиза в сила утре в 6:00 часа сутринта.

За чуждестранни граждани, за които няма забрана, влизането е разрешено само през България, т.е. през граничния пункт Промахон (Кулата).

Гръцкото правителство е определило средата на следващия месец, 14 май, като възможна дата за начало на туристическия сезон, а за пътуване до Гърция ще са необходими или сертификат за ваксинация, или отрицателен тест или потвърждение, че сте преболедували Covid-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15 х жертви има в България и горките редовните комплексирани татаристанци се появиха да коментират колко лошо е там и колко знаят каквото е правилно и какво трябва да се направи.Българса работа
20
0
 
0
 
! Отговори
Баи фичо преди 3 години
Лъжа не е по един път ходиме и повече и смс вече почни не прашаме защото няма вече и да пазят полицаи ,но мисля че септември октомври ще затворят пак
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такава жалко картина на държава като Гърция досега не съм виждал. Затворено е почти цяла зима, нищо не се получава, но малоумието им процъфтява.
18
10
 
25
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Гърция е някакъв психиатричен експеримент. Банкерските върхушки така са ги стиснали за шията с тези чудовищни заеми, че само като им размърдат пръст и гръцките им лакеи-политици веднага припкат! Локдауни, ваксини и разрешение по СМС да си купиш хляб! Направо, да ги заключат с електронни гривни за радиаторите в стаите им, и да им отключват гривната с СМС, за да ходят на тоалетна!
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В крайна сметка много хора преминаха през това, всички ще се зарази. Много ограничения и загуби има от тези мерки, отколкото спасяване на каквото и да било. По-Добра здравна система да има, отколкото глупави мерки.
16
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те това е фашизъм БРАВО..
15
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"После ревете,че тук мерките били прекалено строги"---------Глупости. Ревем, че мерките са НЕАДЕКВАТНИ. Освен това - са нелепи, безсмислени, обслужват някакви интереси, но не и здравни (на хората), а понякога и вредни. Доста по-различно от "прекалено строги".
14
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали го играха това с СМС, броя на заразени пак си нарастваше. Византийци, какво да им кажеш.
13
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип съм за налагане на мерки , ама в Гърция съвсем са се бъгнали Подобно на Испания , където направиха маските по плажовете задължителни
12
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После ревете,че тук мерките били прекалено строги.
11
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егггати откачалниците, а смс за това кой кога ака искат ли? Усещате ли как вс е един пълен т/ашак?
10
8
 
38
 
! Отговори
Реалността преди 3 години
Светът вече не е същия - Гърция още повече.
9
14
 
23
 
! Отговори
ПЕТЪР КУРДОВ преди 3 години
Незнам кои ТУРЦИ И ВОЛГО-ТАТАРИ ВИ ПИШАТ НОВИНИТЕ ЗА ГЪРЦИЯ .--АЗ ЖИВЕЯ В ЕЛЛАДА..НЯМА ТАКИВА ФИЛМИ И ТАКВИЗ НОВИНИ .Хората си влизат с маски в магазинте, всичко е отворено..НЯМА РЕЖИМИ. НЯМА СМС-и .
8
10
 
35
 
! Отговори
айде малакаааа преди 3 години
И тези не са у ред с главата!
7
6
 
19
 
! Отговори
ебх ти новия ред преди 3 години
Отстрани изглежда трагично и смешно, но хич не е на добре. Има една стара приказка-ако мечката играе в комшиите, може да дойде и у вас. То и в С Корея им се чудим какво ги правят, но да не забравяме, че също са хора.
6
10
 
13
 
! Отговори
@ преди 3 години
До Зора им е туризмаЕбати привличането! Аз винаги до сега съм ходил на почивка в САЩ - на Хавай или Форт Лодърдейл, но тази година за първи път бях на майната си само защото хората не ги интересуваха никакви глупави мерки и живееха спокойно. Тези освен някой от Гестапо, друг няма как да привлекат с такива измишльотини.
5
14
 
12
 
! Отговори
Зора им е туризма преди 3 години
За да привлекат туристи показват на света дисциплина , както знаете след локдауна следва пик ,осве ако не си достигнал около 70% чрез ваксини или боледуване ,
4
15
 
12
 
! Отговори
Док преди 3 години
Оппа, само малките магазини работят... Обмислят отваряне на големите вериги....кога и у нас ще има такива решителни държавни мерки? И после ще ревнат за милярдакис евракис от Еуропата. Пак се изхитриха византийците.
3
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бягайте сега, пак към Гърция на почивка с щайгите с домати.
2
10
 
25
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
... Не се чудете... на малаките им обещаха разсрочване на дълговите задължения+70 млрд заеми за следващите 5 год. Сега "свирят" първа цигулка в този фарс. Ако им кажат-и Циклон Б ще произвеждат, за "благото на народа"