Случайно ли? Ердоган прие Урсула фон дер Лайен без да ѝ предложи кресло

Тя беше настанена на диван на метри от турския външен министър
361
Случайно ли? Ердоган прие Урсула фон дер Лайен без да ѝ предложи кресло
Снимка: Кадър Youtube

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен остана без кресло по време на състоялата се на 6 април среща в Анкара с президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган, в която участва и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

В залата,  в която турският президент прие двамата висши политически представители на Съюза, имаше само две кресла, едно от които зае Шарл Мишел. На Урсула фон дер Лайен й беше предложен диван на около 4 метра срещу турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който според дипломатическия протокол е с по-нисък ранг от началника на Европейската комисия.

Според приетите норми по време на такива преговори мястото, на което седна бившият германски министър на отбраната, "обикновено е запазено за преводачи и други участници в срещата", пише "Труд".

След срещата председателят на ЕК не спомена случилото се, но изрази загриженост от ситуацията с правата на жените в Турция. "Дълбоко съм загрижена от факта, че Турция се оттегли от Истанбулската конвенция", каза тя пред репортери.

"Става въпрос за защита на жените и защита на децата от насилие. И сега това очевидно е грешен сигнал", посочи тя.

Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел обикновено се считат за равни по дипломатически ранг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
14
 
! Отговори
Оффф преди 3 години
Тоя наистина има някакъв психиатричен проблем. Че то единствена Меркел го крепеше напоследък. Израел им направи на кайма командосите, САЩ им сринаха лирата, Франция няма да забрави, че взеха на прицел нейна фрегата, италианците са му гневни заради намесата му в Либия, изобщо тоя човечец се е взел насериозно. А наближават едни падежи по заеми, пък няма финансова световна институция, която да отпусне заем на Турция с по-малко от 15% лихва. Води се "високорискова".
43
3
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Каква поредна ориенталска драма, кой, кой е от тримата с фереджетата не се знае, а още по малко кой мъжа в тройката.!.
42
13
 
14
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Там й е мястото!Дори можеше и отвън да почака !
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Короната сега е много удобна защото иначе щеше да се коментира и защо не и е подал ръка за ръкостискане. Иначе от видеото се вижда, че Ердоган и той вече е почнал да остарява. Походката му вече е като на старец. Никой не е вечен.
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Любовта на Германия към туркофила Бойко беше до тук.
39
9
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-41,защо ахмак бе ***,човека е Президент на 85 милионна държава,каква е урсула,за него,виж,ако беше любимата ти тиква,сигурно краката и щеше да целува.
38
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИЩО, В СЪДЪТ В ХАГА НА НЕГО НЯМА ДА МУ ПРЕДЛОЖАТ КРЕСЛО. ЩЕ СТОИ НА МИНДЕРА ДОКАТО ГО ОСЪДЯТ.
37
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган е изперкал като цяло ,но на моменти ме кефи как фи поставя на мястото им ,разни самозабравили се
36
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко тъпо поредно заглавие. За пореден път. Елементарно търсене на сензация.Урсула седи не на стол, а на диван с възглавници - това си е съвсем гостоприемно. Не че са ми с нещо симпатични и Ердоган, и Урсула, но нищо не се е случило по този повод, че да пишете подобни заглавния.
35
9
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Оскърблението което Ердоган нанесе на ЕС и на Германия е признак за голяма глупост от негова страна. Сдушва се с белгийския социалист, явно Турция ще става социалистическа джамахирия.
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Урсула явно не е прочела изобщо дискриминационната конвенция - в нея не пише нищо за защита на децата от насилие, а само за защита на жените от насилие и осигуряване на специални привилегии само за жените.
33
1
 
6
 
! Отговори
Лицемерно! преди 3 години
До: номер 31А, така ли било?А ще ми кажеш ли тогава от кой пол е турската поп-фолк дива Бюлент Ерсой, пред която/когото нашият Азис изглежда направо като Жени Калканджиева и ги има на снимка тримата с Ердоган и жена му на снимки заедно на маса в заведение?Тя/той/то от какъв пол е в компанията на бай Реджеп?
32
11
 
19
 
! Отговори
Железен е преди 3 години
И правилно е направил нека жената си знае мястото, да беше им поднесла кафе а после да ходи да бърше прах
31
6
 
5
 
! Отговори
Сряда преди 3 години
Аууу, най-сексапилния чиляк ин Търкиш , какви ги върши.
30
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Шарл Мишел защо не й отстъпи негово кресло?
29
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарка без 1 ден стаж , военен министър без 1 ден казарма , началник на ЕС без грам компетенция . Хваната да плагиятства в десертацията си. Абе специалист по всичко ,ама нищо не става
28
3
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
така им се пада на земята да ги беше сложил отишли на крака да му дават паритези бежанци докога ще изнудват ес защо не се връщат в сирия а трябва да сеплаща на султана парите няма да стигнат до бежанските лагери а ще потънат вофшорните сметки
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами това е доста лош знак.Дали пък Ердоган не се кани да пусне тия,дето са му на територията?И от къде ще минат?Честитона радващите се.
26
5
 
18
 
! Отговори
Жени Калканджиева преди 3 години
Аз ако бях на местото на Урсулка щях да си полегна на диванчето и да си поискам едно чибуче...
25
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган е президент, избран от народа, а не обикновен, назначен чиновник като провалената Урсула. Я марш на дивана, при другите чиновници! След като ЕС бяха унизени в Русия, когато Борел отнесе срама, сега дойде ред и на унижението в Турция. Тогава съсипаха Борел от критики, защото отиде да моли за ваксини за нас. Сега да видим как ще реагира ЕП на поредната изцепка от страна на ЕК. Провалени чиновници не може да се правят на световни лидери и навсякъде им го показват, да си знаят мястото.