Чака се становище дали ваксината на Янсен води до тромбози

САЩ временно спря имунизацията с този препарат
14 апр 2021 14:12, Петя Славова
15
Чака се становище дали ваксината на Янсен води до тромбози
Снимка: БГНЕС

Очаква се становището на Европейската агенция по лекарствата относно ваксината на Janssen и появилата се информация за случаи на тромбоза след ваксинация с препарата в САЩ.

Още по темата
Там са регистрирани случаи на кръвни съсиреци като тези при AstraZeneca. Те са при шестима от 6 милиона ваксинирани, съобщава Bulgaria ON AIR.

От американската агенция за контрол на храните и лекарствата съобщиха, че тежките странични ефекти са засегнали жени на възраст между 18 и 48 години. Симптомите са се проявили между 6-ия и 13-ия ден след поставяне на ваксината.

Според "Ню Йорк таймс" една от пациентките е починала, друга е в тежко състояние. След препоръка на американската агенцията по лекарствата, САЩ временно спряха употребата на препарата.

След решението самата фирма обяви, че ще забави засега и доставките за Европа. България очакваше първата доза от 40 хиляди такива ваксини до няколко дни.


15
Още по темата: ваксинаBulgaria ON AIRJanssen
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Коприва преди 2 месеца
Като толкова искате да се ваксинирате, защо не се застраховате първо бе хора? И защо не се поразровите какво мислят застрахователи по въпроса коя ваксина що за стока е. На тях това им е работата да оценяват риска правилно. Агитките от медиите ще ви заливат с всякаква противоречива информация. И на тях това им е работата, очевидно.
10
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
E как?!Производителят каза, че има връзка, ЕК съшия ден заяви, че ще получи много ваксини и ще навакса, на следващия ден Джонсън спря доставките, а по-късно ЕМА заяви, че няма връзка.Всеки еврофил е длъжен да вярва на ЕМА и да се ваксинира с безвредните според ЕМА, ЕК и лично урсулата ваксини.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е, ама естествено, че не води!!!! Вие пък! Хората сигурно са яли нещо развалено и от там. Или имат "нещо генетично" (въри доказвай)
8
0
 
2
 
! Отговори
Продължение преди 2 месеца
Ние за една нищо и никаква машина правим компютърна симулация, после функционален образец, после опитен образец, после пробна серия, после нулева серия, чак тогава започваме да я предлагаме на клиентите.
7
0
 
1
 
! Отговори
Чака се становище преди 2 месеца
Становището не се чака, чака се Годо! Стаовището се изгражда. За целта първо се правят десетки или стотици хиляди опити с бели мишки (алоу, защитниците на животните, вийте бре!). После със същия брой бели зайци. След това с ***. След това с хора доброволци от екипа разработвал ваксината. Наблюдават се няколко години, убеждават се някои от тях да създадат деца, наблюдават се и те.Ето така се изгражда становище!Следва продължение:
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И тази ще се окаже като астрата тромбозата
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слушайте Мангърата и Бабикянята, ваксинирайте си психиката към бъркочите.
4
0
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 2 месеца
Кажи го на близките на Коритаров и другите, починало след ваксина.
3
0
 
2
 
! Отговори
Цирк преди 2 месеца
Тая води до това оная води до друго а хората искат дасе ваксинират а ваксини няма, пълен провал какво стана с хвалбите на таксата?!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичките са един и същ бъркоч
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Важното е ползите да превишават впедите!Нали така?