В Дания отнемат от сирийци разрешения за жителство

Дамаск вече не представлявал риск за завръщането им
15 апр 2021 13:41, Елка Василева
36
В Дания отнемат от сирийци разрешения за жителство
Снимка: архив, БГНЕС

Дания отнема правата за пребиваване на сирийци въпреки призивите на ЕС да не депортира никого у дома, коментира електронното издание "ИЮ Обзървър".

Скандинавската страна е първата държава от Европейския съюз, която отнема разрешения за жителство на сирийци на фона на скорошни твърдения в Дания, че Дамаск вече не представлява риск за завръщането им, предаде БНР.

Европейската комисия по-рано тази седмица отказа да коментира конкретно датските решения, подчертавайки вместо това, че Дания трябва да спазва "всички основни права".

Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел миналия ноември отправи обаче по-директно послание.

Той каза, че сирийците, които се завръщат в родината си, са изправени пред принудителна мобилизация, безразборни арести, насилие, физическо и сексуално насилие.

Над 6 млн. души са насилствено разселени в самата Сирия, а 80% живеят под линия на бедност.

Според скорошен доклад на базираната в Малта Европейска служба за подкрепа в областта на убежището принудителната мобилизация в армията е сред най-големите причини сирийците да не се завръщат у дома. Задължително в армията служат всички мъже на възраст от 18 до 42 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да мюсюлманите превзеха Европа.Не го ли разбират тия *** политици Уж Европейци.Какво искат още да ни колят децата на улицата.Няма да стане.Колко деца избиха? Няма да търпим повече.КРАЙ-До- Тук.
24
0
 
9
 
! Отговори
2 преди 3 години
Дания е много зле с бежанците, вече са на места 15 - 25 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. Не работят и висят на врата на данъкоплатеца със претенции за религиозни права и строящи джамия след джамия. Това не са емигранти... ТОВА Е НАШЕСТВИЕ...ТОВА Е БЕДСТВИЕ.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за нормален българин, на когото му пука за тия. Ако има - кажете кои сте. И щом мой приятел, който е сириец и много добър лекар казва, че тия не са никакви сирийци, а са чарколяци от племена ... И основният въпрос остава. Тия какво могат да работят? Защото аз ще дам работа на български ром преди да я дам на някакъв си "бежанец". С какви пари се измъкна - напиши книга. В САЩ ще я купят. "Как бачкатори ме биха в България" е добро заглавие.
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално, писна им да ги хранят и кой от където, после и следващите групи натрапници и така докат успее да си съхрани собствения етническия състав а не го размие както им се ще на някои
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що ги гоните бе? Интегрирайте ги. Хайде покажете ни как се интегрират тези! Пък после ние сме били расисти.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Шефът на европейската дипломация Жозеп Борел миналия ноември отправи обаче по-директно послание.Той каза, че сирийците, които се завръщат в родината си, са изправени пред принудителна мобилизация, безразборни арести, насилие, физическо и сексуално насилие."Жозеп да не е ходил лично да го арестуват за да го мобилизират сексуално? Лесно е да плещиш измислици без доказателства.
19
0
 
24
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Вечна слава на датчаните!!!
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще се сетят, че персите нямат работа в Европа, ама е малко след дъжд качулка работата
17
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно имат си държава да си ходят в нея. Дойте тука най-големата смрад и всички разтвориха бузи защото фригидната и дърта мома Меркел иска арабите да помпат германки..
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Датчаните са пичове.
15
1
 
32
 
! Отговори
шшшшт преди 3 години
То за сирийските мингали хубаво, но кога останалата мюзли плевел дето от 50 години се разпложда из континента?
14
2
 
16
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Дания е една "цивилизована" страна, с "велик" принос в човешката култура и цивилизация! Само трябва да се спомене...ъ.ъ.ъ...(някой да подскаже, моля!)...ъ.ъ.ъ...та, така се поддържа висок стандарт, не се дава на хора в нужда! "ТреБва" да се поучим!
13
3
 
7
 
! Отговори
T преди 3 години
До Христо ХристовМного нещо се засегна, а? Кой те знае каква кафява подметка си :)
12
0
 
20
 
! Отговори
аз преди 3 години
Насъсквайте ЕС срещу Дания. Как така ще гонят гостите на баба Шмъркъл от Европа?
11
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости. Ако не ги искат в Дания, ще отидат в Германия, но няма да се върнат в Сирия. Ти, ако години наред си хранен и дондуркан, къде ще ходиш на лъва в устата. Германия поне не може да каже и дума срещу бежанците. Там до две десетилетия ще са мнозинство. Шериат за Германия ще има най много гласове на абсолютно демократичен последен вот в меркелланд.
10
0
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Това е нещо като давам дъ ***, вземам си дъ пето, еми то си е чисто *** не.!.
9
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста бежанци ходят на почивка в страната от която уж са избягали . Било безопасно понеже се били криели. В Скандинавието имаше документални филми за това. Смятайте по 18 самолета на седмица само от Швеция. Значи на почивка може но да ги депортират било опасно. Само около 20% от тях са интегрирани другите са ***.
8
19
 
2
 
! Отговори
Последния софиянец преди 3 години
Почна се ! Връщаме се в 90-те и мутренските времена!
7
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пеавилно, но въпроса е защо Европа допуска тоя башибозук на територията си а не си прати там откъдето са дошли? Много страни, съседки на тези, не допуснаха и един от тях!
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на Дания.Путин нали уж въдвори ред там, що не искат да се връщат?